Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Haluaisin tehdä voileipäkakun jossa leipänä tumma ruisleipä, mitä leipää suosittelet?

Vierailija
11.11.2024 |

Teininä katselin kun äitini ja tätini valmistivat voileipäkakkua jossa leipänä oli tumma ruisleipä. Muistaakseni tätini oli ostanut sen jostain leipomosta, se oli pitkänmallinen vuokaleipä. Tätini halkaisi sen pitkittäin muutamaan kerrokseen. Kakusta tuli superhyvä. Olisiko ollut kylmäsavulohikakku.

Olen kaupoissa yrittänyt etsiä pitkänmallista vuokaruisleipää, mutta on vain voileipäpaloiksi leikattuja. Voiko niistä ruisleipäpaloista koota kakun samalla logiikalla kuin paahtoleivistä?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit koota niistä paloista kakun. Itse leikkaan reunat pois niin tulee tasaisempi. Aika usein leivon myös tummaa vuokaleipää ja teen siitä kakun, silloin ei jää ikäviä rakoja viipaleiden väliin.

Vierailija
2/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekisin ruispaahtoleivästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uotilan viipaloidusta ruislimpusta tekisin.

Vierailija
4/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

voi myös laittaa joka toisen kerroksen vaaleata leipää, hyvä tulee niinkin

Vierailija
5/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen joka toisen kerroksen vaalealla leivällä. Tumma kerros Pirkka ruisleipäsiivuista ja vaalea paahtoleivästä. Reunat pois ja palaset tiukasti vierekkäin ja kostutus ruisleivälle hyvin. Leivän ei kannata olla ihan tuore.

Ruisleipä on hyvää, mutta liian hapan yksinään, varsinkin jos kahvin kanssa tarjolle juhliin. 

Vierailija
6/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä vaan tuore limppu. "Kuorit" sen vaan ensin ja pehmeet osat levyinä kakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä vaan tuore limppu. "Kuorit" sen vaan ensin ja pehmeet osat levyinä kakkuun.

 

Reunapalat viskaat rasvakeittimeen. Parempaa kuin sipsit!

 

Vierailija
8/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmis ruisleipäpohja- jos ei löydy niin sitten fazer real

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fazer real ruisleipä 

Vierailija
10/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niitä leivän kuoria ei tarvitse heittää pois. Laita ne uunipellille kuivumaan ja pelti vaikka kylmään uuniin tieltä pois. Kuivuvat itsekseen ja sitten voit jauhaa niistä korppujauhoja. Noin minä teen leivälle, jota ei ehditä syödä tuoreena. Mitä ohuemmat siivut, sitä nopeammin kuivuu huoneenlämmössä ja sitä helpompi työstää korppujauhoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun kaveri tekee taikaruis leivästä voileipäkakut.

Vierailija
12/12 |
11.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos paikkakunnallasi on leipomo, joka tekee vuokaruisleipää, kannattaa kysyä josko siivuttaisivat voileipäkakkuun sopivaksi sinulle yhden leivän. Kokemuksesta tiedän, että ainakin entisellä kotipaikkakunnallani leipomo siivutti pyynnöstä kaura- ja ruisvuokaleipiään voileipäkakkuun sopiviksi. Joskus keväisin näitä oli valmistujaisten alla myynnissä paikkakunnan Prismassakin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yhdeksän viisi