Haluaisin tehdä voileipäkakun jossa leipänä tumma ruisleipä, mitä leipää suosittelet?
Teininä katselin kun äitini ja tätini valmistivat voileipäkakkua jossa leipänä oli tumma ruisleipä. Muistaakseni tätini oli ostanut sen jostain leipomosta, se oli pitkänmallinen vuokaleipä. Tätini halkaisi sen pitkittäin muutamaan kerrokseen. Kakusta tuli superhyvä. Olisiko ollut kylmäsavulohikakku.
Olen kaupoissa yrittänyt etsiä pitkänmallista vuokaruisleipää, mutta on vain voileipäpaloiksi leikattuja. Voiko niistä ruisleipäpaloista koota kakun samalla logiikalla kuin paahtoleivistä?
Kommentit (12)
Uotilan viipaloidusta ruislimpusta tekisin.
voi myös laittaa joka toisen kerroksen vaaleata leipää, hyvä tulee niinkin
Suosittelen joka toisen kerroksen vaalealla leivällä. Tumma kerros Pirkka ruisleipäsiivuista ja vaalea paahtoleivästä. Reunat pois ja palaset tiukasti vierekkäin ja kostutus ruisleivälle hyvin. Leivän ei kannata olla ihan tuore.
Ruisleipä on hyvää, mutta liian hapan yksinään, varsinkin jos kahvin kanssa tarjolle juhliin.
Mikä vaan tuore limppu. "Kuorit" sen vaan ensin ja pehmeet osat levyinä kakkuun.
Vierailija kirjoitti:
Mikä vaan tuore limppu. "Kuorit" sen vaan ensin ja pehmeet osat levyinä kakkuun.
Reunapalat viskaat rasvakeittimeen. Parempaa kuin sipsit!
Valmis ruisleipäpohja- jos ei löydy niin sitten fazer real
Niitä leivän kuoria ei tarvitse heittää pois. Laita ne uunipellille kuivumaan ja pelti vaikka kylmään uuniin tieltä pois. Kuivuvat itsekseen ja sitten voit jauhaa niistä korppujauhoja. Noin minä teen leivälle, jota ei ehditä syödä tuoreena. Mitä ohuemmat siivut, sitä nopeammin kuivuu huoneenlämmössä ja sitä helpompi työstää korppujauhoksi.
Mun kaveri tekee taikaruis leivästä voileipäkakut.
Jos paikkakunnallasi on leipomo, joka tekee vuokaruisleipää, kannattaa kysyä josko siivuttaisivat voileipäkakkuun sopivaksi sinulle yhden leivän. Kokemuksesta tiedän, että ainakin entisellä kotipaikkakunnallani leipomo siivutti pyynnöstä kaura- ja ruisvuokaleipiään voileipäkakkuun sopiviksi. Joskus keväisin näitä oli valmistujaisten alla myynnissä paikkakunnan Prismassakin.
Voit koota niistä paloista kakun. Itse leikkaan reunat pois niin tulee tasaisempi. Aika usein leivon myös tummaa vuokaleipää ja teen siitä kakun, silloin ei jää ikäviä rakoja viipaleiden väliin.