Ruskea kastike
Pannulle voita köntsä.
Liikuttele lastalla kunnes sulanut täysin ja ruskettuu.
Levy kutosella (jos ysi on max)
Lisää erikoisvehnäjauhoa lusikallisia ja hiero kunnes kostea löysä massa.
Liikuttele lastalla kunnes ruskettuu.
Kaada kuumaa vettä pikkuhiljaa pannulle ja sekoita koko ajan vispilällä.
Levy kasille.
Anna kiehahtaa. Lisää lihaliemikuutio ja sekoita.
Anna kiehua hiljalleen viis minuuttia.
Valmis.
Tätä voit sitten myös maustaa ja jalostaa eri tavoin.
Ketsuppi, pyre, sinappi, suolakurkku, sipuli, lihapullat, nakit yms
Kommentit (7)
Ei tee pannulle hyvää jos kuumaan pannuun kaataa kylmää vettä.
Vehnäjauhon on myös hyvä antaa kypsyä vähän aikaa
Vierailija kirjoitti:
Ei tee pannulle hyvää jos kuumaan pannuun kaataa kylmää vettä.
Vehnäjauhon on myös hyvä antaa kypsyä vähän aikaa
Teräspannut kestänyt jo 25 vuotta. Vehnäjauho kypsyy ruskistaessa ja tietenkin sitä kypsennetään veden sekoittamisen jälkeen.
Lihaliemikuutiolla kaikki muuttuu paskaksi. Muutaman minuutin kiehautus ei riitä kypsentämään kastiketta.
Vehnäjauhon kypsentämiseksi suositellaan 2-5 minuuttia
Jossain oli, että jauhot ruskistetaan ensin ilman rasvaa.
Ei tarvitse kuumaa vettä, pannu vaan pois levyltä ja sekoittaa samalla kun kaataa vettä. Toiminut jo 25 vuotta. Voi ja jauhot samaan aikaan kattilaan ruskettumaan.