Riisin keittäminen
Tuli vastaa iltalehden nettisivuilla jutusta riisin keittämisestä, joka mielestäni on täysin turha/tyhmä.
Ensinnä, ainakin itse käyttämässäni täysjyväriisipussissa lukee veden ja riisin suhde, joka on 4:n annokseen 3dl riisiä ja 7dl vettä.
Tässä ohjeessa myös vesi keitetään ensin ja sitten lisätään riisi ja suola ja näin teen itse, ohjetta olen muuttanut keittämisen pituuden osalta siten, kun ohjeessa on 30-35 min. , niin keitän 12-13 min. sen jälkeen kun vesi on taas alkanut kiehumaan riisin lisäämisen jälkeen, sitten jätän kattilan kuumalle liedelle noin 15 min. (kyseessä tämmöinen "vanhan ajan liesi" valurauta tasoilla), sen jälkeen siirrän kylmälle lieden tasolle ja ennen veden imeytymistä riisiin ei tarvitse sekoittaa ollenkaan, kun siitä ei ole mitään hyötyä ja sen kin jälkeen vain muutaman kerran jäähtymisen edetessä.
Jos tekee riisiä useammaksi päiväksi, niin kuin itse teen kun yksin asun, niin kannatta antaa jäähtyä ihan rauhassa huoneen lämpöiseksi, niin säilyy yli viikon.