Jääkaapissa on 2 päivää vkp:n ylittänyt raaka lohifilee. Vastaa tähän, jos et laittaisi sitä ruoaksi itsellesi
Kommentit (27)
En käyttäisi, hajusta tunnistaa jos on pilaantunut.
Rosepippuri peittää pilaantuneen maun.
Juu en todellakaan söisi. En luota nenääni niin paljoa, että alkaisin edes haistella vaan heittäisin suoraan menemään.
En osta pakattua raakaa kalaa, enkä juuri kypsääkään. Ostan kalan luotettavaksi todetulta kalatiskiltä ja käytän samana päivänä.
Suoraan roskiin tuo.
Kerropas ihan omin sanoin, miten ymmärrät "VIIMEINEN KÄYTTÖPÄIVÄ".
Vierailija kirjoitti:
Rosepippuri peittää pilaantuneen maun.
Ruokamyrkytykseen se ei auta.
Kalan säilytyslämpötila on lähellä nollaa. Tuossa on ehtinyt kylmäketju katketa jo moneen kertaan. Syön ostamani kalan samana päivänä.
Lohessa on täitä, vanhassa raadossa jo eläviä elukoita. No siinä samalla saa myös protskua. ap. olihan provo?
Itse laittaisin roskiin. Syön vaan tuoretta kalaa, mies kalastaa ympäri vuoden. Kahdessa päivässä alkaa kalat ja vieraat haista, on vanha sanonta.
Kannattaa kypsentää heti kun on ostanut, sitten säilyy pitempään.
Haistaisin, saattaa olla vielä syömäkelpoista koska on ollut jääkaapissa. Minä uskaltaisin valmistaa ja syödä.
Itselleni saattaisin tehdä jos ei haise pahalta, ja tekisin jonkun hyvin lämmitetyn ruuan esim. lohikeitto missä voi keitellä pitkään. En paistaisi pannulla ja vieraille en tarjoaisi.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa kypsentää heti kun on ostanut, sitten säilyy pitempään.
Punalappuinen lohi jopa raikastuu pakastamalla!
Osa ihmisistä ei ymmärrä mitä tarkoittaa viimeinen käyttöpäivä vs parasta ennen päiväys.
Laitan lohta vain sinä päivänä kun olen ostanut sen.
Vähän riippuu, käyttöpäivän ylittänyt vakuumissa voi olla riski botulismin takia, mutta enempi se koskee savustettua. Terve ihminen kestää lievän ruokamyrkytyksenkin.
Mitä teit? Hajusta sen tietää. Jos se haiskahtaa, älä käytä sitä.