Katsotko koskaan tuoteselosteita kotona kun ostit jotain?
Oletko huomannut miten monta lisäainetta yhdessä tuotteessa on? Pitkä lista. Voiko sitä luokitella enää ravinnoksi, jos on massiivisesti lisäaineita ja nostatusaineita yms. Olkoonkin että osa yrittää parantaa halvan tuotteen makua niillä. Valmistetaanko ne ulkomailla vai Suomessa, kuka suunnittelee ne. Ihmisen elimistö ei tarvitse lukemattomia lisäaineita "ravinnoksi", edes jälkiruokaan. Mikä vaikutus sillä on hormonitoimintaan ja ihmiskehoon. Ei kunnollinen tuote tarvitse lisäaineita tuolla tavalla. Osa voi olla luontaisia aineita ja osa muuta. Kiitos.
Kommentit (13)
Allergikkona katson aina jo kaupassa, ihan joka tuotteesta. Lisäaineet ovat ihan tavanomaisia ruoka-aineita, vaikka ne mainittaisiinkin e-koodeilla. Esimerkiksi väriaineena käytettävä E160a on beetakaroteeni eli porkkanaa.
Kyllä katson tuoteselosteet jo kaupassa enkä vasta kotona. Jätän ostamatta jos ei miellytä.
En minä niitä kotona katso, kaupassa katson ennen ostsmista.
kannattaa myös selvittää, mistä mikin lisäaine on tehty ja mihin sitä käytetään. Osa niistä on ihan ok ja tekee elintarvikkeista terveellisempiä (tai ainakin vähemmän vaarallisia) ja osa on ylimääräisiä ja turhia,
Katson jo kaupassa ja katson vielä kotona, e koodeista suurin osa on luonnosta esiintyviä aineita. Pähkinä-, kala- ja kiwi allergisena on pakko tarkistaa moneen kertaan ettei jää viimeiseksi ateriaksi
Ostan kaupasta mikroaterian ihan fiilispohjalta, ja sitten kotona tihruan siitä paketista että paljonko löylyä se annos tarvitsee.
Katson vaan missä maassa on kyseinen elintarvike valmistettu, niin ja paljonko on suolaa.
Kaupassa jo katson. Joskus ostan herkkuja tai epäterveellistä naposteltavaa ja tiedän että niissä on e koodeja mutta en silti osta niitä kaikkein keinotekoisimpia ja makeutusaineita vältän aina. Sen sijaan jos toinen tomaattimurska on tomaattia ja toinen tomaattia ja sen seitsemän e koodia niin otan ensimmäisen vaikka se olisikin vähän kalliimpi.
Vierailija kirjoitti:
Yleensä katson jo kaupassa ja jos raaka-ainelistalla on monta E-alkuista koodia tuote jää kauppaa. Nykyään jätän myös kaikki majoneesia sisältävät tuotteet kauppaan.
Ilman muuta tarkistan ennen ostamista. En osta kermaa, jos siinä on karrageenia, yksi esimerkki. Mutta miksi et kelpuuta majoneesia? Eihän majoneesi niin paha ole, jos on hyvää öljyä, etikkaa, kananmunaa, jotain mausteita. Luomunakin on saatavilla.
Katson yleensä jo kaupassa. Tosin ostan harvoin mitään muuta kuin lihaa, kalaa, hedelmiä, vihanneksia, marjoja, tuttuja leipiä, perusmaitotuotteita, mausteita, linssejä, papuja, pähkinöitä ymv. eli siis oikeaa ruokaa.
Enimmäkseen ostan tuotteita jossa ei ole tuoteselostetta, siis ihan raaka-aineita.
Just naureskelin kylkiäisenä tulleelle vaniljanmakuiselle kahvimaidokkeelle, maistuu väkevästi teolliselle vaniliilille, sokeria 6% ja säilyy jouluun asti.
Maistoin kahvitilkan kanssa ja kaadoin viemäriin, en ymmärrä kelle tuollaisia sotkuja edes tehdään.
En katso koska en edes näe lukea sitä pikkuprinttiä ja vaikka näkisin, niin ei ne kirjain ja numerosarjat mulle mitään sano. En kärsi mistään allergioista, niin kaikki käy.
Vierailija kirjoitti:
Enimmäkseen ostan tuotteita jossa ei ole tuoteselostetta, siis ihan raaka-aineita.
Ostat siis enimmäkseen kasviksia, hedelmiä, kananmunia ja irtolihaa ja -kalaa. Et maitotuotteita, viljatuotteita, mausteita jne.
Yleensä katson jo kaupassa ja jos raaka-ainelistalla on monta E-alkuista koodia tuote jää kauppaa. Nykyään jätän myös kaikki majoneesia sisältävät tuotteet kauppaan.