Ovatko kananmunat muuttuneet?
Aiemmin sain keitetyistä kananmunista kuoret irti ihan helposti. Nyt niiden alla oleva kalvo jää aina kiinni varsinaiseen kananmunaan, mikä aiheuttaa sen, että kuoriessa lähtee paloja irti myös syötävästä osasta. Keitän ja jäähdytän ne ihan samalla tavalla kuin ennenkin, viimeiset 20 vuotta. Jäähdytän ne niin, että kaadan kiehuvan veden nopeasti pois ja samantien isolla paineella hanasta päälle niin kylmää vettä kuin tulee.
Aiemmin ei ollut tällaista ongelmaa, tämä on ilmaantunut viimeisten muutaman vuoden aikana. Oletteko huomanneet saman?
Kommentit (14)
Kananmunia on niin hirveästi erilaisia, että osa on toistensa kanssa kuin kokonaan eri tuote.
Vierailija kirjoitti:
Olet ostanut tuoreita munia. Vanhemmista kuoret irtoavat paremmin.
No joo, vähän aikaa sitten keitin munia, joiden päiväys oli mennyt kolmisen viikkoa aiemmin. Niistä kuori irtosi ihan kohtalaisesti. Huono puoli oli, että 15 munan pakkauksesta 11 kellui, joten heitin ne pois enkä edes keittänyt.
-ap
Vierailija kirjoitti:
Kananmunia on niin hirveästi erilaisia, että osa on toistensa kanssa kuin kokonaan eri tuote.
Onko pullautettu emättimestä vai peräaukosta?
Oliko varmaa, että ovat kaikki nimenomaan KANAN eikä jonkun sekasikiön tuotoksia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olet ostanut tuoreita munia. Vanhemmista kuoret irtoavat paremmin.
No joo, vähän aikaa sitten keitin munia, joiden päiväys oli mennyt kolmisen viikkoa aiemmin. Niistä kuori irtosi ihan kohtalaisesti. Huono puoli oli, että 15 munan pakkauksesta 11 kellui, joten heitin ne pois enkä edes keittänyt.
-ap
Miksi ihmeessä heitit pois? Kelluminen ei kerro pilaantumisesta.
https://www.kultamuna.fi/kananmunan-kaytto/kananmunan-sailytys-ja-saily…
Kyllä kai ne ovat muuttuneet kun ovat nykyään liskonmunia. Kanat syödään, ei niitä muniteta enää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kananmunia on niin hirveästi erilaisia, että osa on toistensa kanssa kuin kokonaan eri tuote.
Onko pullautettu emättimestä vai peräaukosta?
Oliko varmaa, että ovat kaikki nimenomaan KANAN eikä jonkun sekasikiön tuotoksia?
Kanalla on kloaakki (yhteissuoli), ei erikseen emätintä ja peräaukkoa.
Kun munat on kypsiä, kaatakaa vesi pois, ODOTTAKAA 30 SEKUNTIA, ja vasta sitten kaatakaa kylmää vettä päälle.
Auttaa asiassa.
Vierailija kirjoitti:
Kun munat on kypsiä, kaatakaa vesi pois, ODOTTAKAA 30 SEKUNTIA, ja vasta sitten kaatakaa kylmää vettä päälle.
Auttaa asiassa.
Tämä. Munien annetaan hetki kuivahtaa ja jäähtyä ennen kylmää kylpyä (tosiaan laitetaan astiaan missä vettä, ei juoksevan veden alle). Sen jälkeen, kun tämän kikan opin ei ole kertaakaan ollut ongelmia kuorimisessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun munat on kypsiä, kaatakaa vesi pois, ODOTTAKAA 30 SEKUNTIA, ja vasta sitten kaatakaa kylmää vettä päälle.
Auttaa asiassa.
Tämä. Munien annetaan hetki kuivahtaa ja jäähtyä ennen kylmää kylpyä (tosiaan laitetaan astiaan missä vettä, ei juoksevan veden alle). Sen jälkeen, kun tämän kikan opin ei ole kertaakaan ollut ongelmia kuorimisessa.
Mä kokeilin tuota aikani, kunnes kyllästyin, sillä ei tuosta ollut mitään apua. Päinvastoin ne tuntuivat tarttuvan hanakammin kiinni.
-ap
Vierailija kirjoitti:
Olet ostanut tuoreita munia. Vanhemmista kuoret irtoavat paremmin.
Tämä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kananmunia on niin hirveästi erilaisia, että osa on toistensa kanssa kuin kokonaan eri tuote.
Onko pullautettu emättimestä vai peräaukosta?
Oliko varmaa, että ovat kaikki nimenomaan KANAN eikä jonkun sekasikiön tuotoksia?
Kanallahan on kloaakkisuoli, josta tulevat sekä munanjohtimien että suoliston tuotteet.
Olet ostanut tuoreita munia. Vanhemmista kuoret irtoavat paremmin.