Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mihin se tapa perustuu, että usein ruuana jälkeen juodaan kahvia Suomessa ja onko muuallakin maailmassa sama tapa?

Vierailija
15.10.2024 |

Tietääks joku kahvin historiasta?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein ruoan jälkeen tarjoillaan jälkiruoka. Ja pienen makean kanssa paras juoma on kahvi. 

Vierailija
2/11 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kahvi edistää ruuansulatusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoka väsyttää kun veri kulkee vatsaan ja veren sokeri tavallaan hetkeksi laskee .  Monessa massa syödään pieni jälkiruoka aterian päälle. Suomessa monelle riittää pelkkä kahvi kuppi ellei pääse päiväunille täydellä vatsalla. 

Vierailija
4/11 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pieni faktatuokio:

Joka vuosi keskiverto suomalainen juo kahvia noin 10kg. Kupeiksi muutettuna suomalainen juo noin 1100 kuppia kahvia joka vuosi.

Tämä lukema on korkeampi kuin muissa Pohjoismaissa, jotka myös löytyvät listan kärkipäästä.

https://kahvipiiri.fi/artikkelit/kahvin-kulutus/

Vierailija
5/11 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italiassa ainakin on kiva nauttia ruuan jälkeen pikku kupillinen espressoa ja siihen kylkeen vaikka sambucaa, amarettoa tai limoncelloa.

Vierailija
6/11 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kahvi edistää ruuansulatusta.

Näytetään tulokset haulla kannattaako kahvia juoda heti ruuan jälkeen

Hae kyselyllä kannattaako kahviajuodaheti ruuan jälkeen

 Periaatteessa ruokailun jälkeen pitäisi olla kaksi tuntia nauttimatta kahvia tai teetä, koska se heikentää olennaisesti raudan imeytymistä, Laukka muistutti ja jatkoi vielä: Toisaalta myös fytaatti, jota on viljatuotteisssa, heikentää ruoassa olevan raudan imeytymistä kuin myös maitotuotteet, ikävä kyllä.

 

Kahvia ei kannata juoda heti ruokailun jälkeen

Laukka myös muistuttaa, että tietyt ruoat estävät raudan imeytymistä. Yleinen virhe on Laukan mukaan se, että ruokailun jälkeen juodaan kahvia tai teetä. 

 

Periaatteessa ruokailun jälkeen pitäisi olla kaksi tuntia nauttimatta kahvia tai teetä, koska se heikentää olennaisesti raudan imeytymistä, Laukka muistutti ja jatkoi vielä:

Toisaalta myös fytaatti, jota on viljatuotteisssa, heikentää ruoassa olevan raudan imeytymistä kuin myös maitotuotteet, ikävä kyllä.

Mikä olisi sitten optimaalinen rautapitoinen ruoka? Pippa Laukka vinkkasi Huomenta Suomessa rautapitoisen salaatin ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kahvi edistää ruuansulatusta.

Höpö, höpö, estää mm. raudan imeytymistä.

Vierailija
8/11 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se kandeis olla snapsi ulkomailla niin ei tuu ripuli

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei monessa maassa juoda muutenkaan kahvia niin paljon kuin Suomessa, saati ruoan jälkeen. 

Vierailija
10/11 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se kandeis olla snapsi ulkomailla niin ei tuu ripuli

Toimiiko kotimaassa vaiko eikö ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
15.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Usein ruoan jälkeen tarjoillaan jälkiruoka. Ja pienen makean kanssa paras juoma on kahvi. 

Monessa maassa tosin jos tilaat jälkiruoan ja kahvin, tuovat ensin jälkkärin, ja sitten kun se on syöty kahvin. Eivät osaa ajatellakaan, että joku joisi jälkkärin kanssa kahvia. Kahvi on useissa maissa jotain, minkä kanssa ei syödä mitään. Kulautetaan vaan se pieni espresso tms. sellaisenaan alas. Tai sitten tehdään maitokahvijuomia jotka itsessään on esim. aamupala, vaikka iso latte macchiato.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yhdeksän yksi