Jaukautuuko ihmiset jouluisin sardiini/silli perheisiin. Eli toisissa talouksissa syödään sardiineja ja toisissa silliä?
Itse olen kokenut näin, meillä mun lapsuuden kotona ja anopilla syötiin sardiinia ja käly taas laittaa pyötään silliä. Syön kaiken mitä annetaan. Kiitos.
Kommentit (15)
Yleensä kalan ystävät syövät kaikenlaisia kaloja, ja sitten toiset eivät lainkaan.
Taisi olla 1950-luvulla, kun joulupöydässä oli sardiineja, öljyssä tai tomaattikastikkeessa.
Lohta syödään jouluna. En tykkää sillistä.
Meillä oli kahta eri sardiinia, silliä ja graavikalaa. Lipeäkala syötiin aiemmin viikolla. Lihapuoli myös monipuolinen.
Meillä syödään graavi- ja kylmäsavulohta.
Kalapuikkoja joulupöytään. Joskus lanttulooraa kyytipojaksi..
Kyllä sardiini on aika hyvä valinta, kun tosiaan joku mainitsikin jo 50-luvulta ollut pöydässä. Todella hyvänmakuinen. Ihan akateemisissa perheissä tarjolla.
Silliä ja anjoviksia. Miksei sardiinejakin.
Nyt muuten näkyi jo glögilasteja kaupan käytävällä. Eli tästä se joulun aika nyt sitten alkoi!
Vierailija kirjoitti:
Me ollaan osteri klaania.
Blue oyster -porukkaa.
Minä keitän pakasteseitiä tai ostan savulohta. Mihinhän minä jakaudun.
En ookaan koskaan kullut sardiinista jouluna, mutta mikä jottei. Meillä peruskattaus on kahta silliä, yhtä graavikalaa ja yhtä kylmäsavukalaa. Näiden lisäksi voi olla esim. lämminsavusiikaa, mutta nykyisillä kalanhinnoilla ei ainakaan tulevana jouluna ole.
Vierailija kirjoitti:
Silliä ja anjoviksia. Miksei sardiinejakin.
Itse en vieläkään tiedä, mikä noiden ero on, kun suunnilleen samalta maistuvat. Enkä googleta, koska ei edes kiinnosta.
En ole koskaan kuullut että kukaan söisi sardiinia jouluna. Sitä aika harvat syö muutenkaan, mutta ei se kyllä mikään juhlava ruoka ole, päinvastoin, köyhäilyruokaa.
Ennemminkin jako menee niin, että kalaa paljon, vai ei kalaa kuin korkeintaan se yksi sillipurkki kun isoisä siitä tykkää. Tai että onko lipeäkalaa vai ei.