Makaronilaatikkoresepti
Tuleeko makaronilaatikkoon munamaito vai ei? Mitä mausteita (halpoja pliis) pitäisi laittaa suolan lisäksi?
Kommentit (22)
Munamaito, suola, pippuri, valkkari ja juusto.
Maidon voi korvata lihaliemellä. Tulee tavallaan parempaa.
Ei munamaitoa, vaikka ei se laatikkoa mielestäni pilaa, jotenkin vaan vähän turha. Laittaisin jokatapauksessa juustoraastetta ja ripauksen korppujauhoa päälle, rapsakan kuoren saamiseksi oli sitten munamaitoa tai ei. Tosin perus nistipata on melkeen parempaa kuin laatikot. Eli keitetyt makaronit, jauhelijaa ja sipulia voissa pannulla... jää nuo uuniluomukset äkkiä toiseksi.
Jos sinulla on makaronia, on sinulla myös ohje pussin kyljessä. Mutta itse laitan valkopippuria, mustapippuria ja chiliä. Ei kuitenkaan paljon mitään näistä, koska mielestäni nakaronilaatikon ei kuulu olla tulista.
Yllättävän monta tapaa tehdä makaronilaatikkoa ja kaikki todennäköisesti ihan maistuvia
Pussin ohjeen mukaan, lisäksi päälle Mozzarella-raastetta
Makaroonia, jauhelihaa, lihalientä. Näillä sen saa jo aikaiseksi. Jos haluaa niin bonuksina voi heittää sekaan pekonia, munia lihaliemen sekaan ja juustoraastetta päälle.
Munamaito ei kuulu makaronilaatikkoon.
jauhelihaa 400g, 1tl suolaa, 1tl mustapippuria. 1 sipuli, 400g makaronia, 4 kananmunaa, 9dl maitoa. 175 astetta 1t10min.
Vierailija kirjoitti:
Makaroonia, jauhelihaa, lihalientä. Näillä sen saa jo aikaiseksi. Jos haluaa niin bonuksina voi heittää sekaan pekonia, munia lihaliemen sekaan ja juustoraastetta päälle.
Munamaito ei kuulu makaronilaatikkoon.
Makaroonilaatikkoon kuuluu just se mistä itse pitää eniten, niinkuin muihinkin ruokiin.
Munamaitoa pintaan asti, ettei tule kuivaa. Makaronit aina keitetään ensin pehmeiksi samasta syystä, etteivät ole kuivia ja kovia.
Vielä mehevämpi tulee jos maidon sijaan on vispikermaa.
Ja paras, jos laatikko saa muhia ennen paistoa yön yli jääkaapissa munamaitoineen.
Minä käytän munamaitoa, mutta toki sen voi korvata kasvisliemellä, lihaliemellä, tso oikeastaan millä itse haluaa.
En lähde kehumaan mitään yksittäistä reseptiä. Jokainen tekee makunsa mukaan.
Asiaan liittyen, nyt kehun. Kerran tein porkkanaperunamuusin pelkällä suolalla ja lehmän kermalla. Ei edes voita tarvinnut ja kyllä tuli yllättävän hyvää. Joskus vain yksinkertainen on paras ratkaisu.
Älä kysy reseptiä. Jokaisella on mielestään paras ja muut haukutaan. Akat 😑.
Vierailija kirjoitti:
jauhelihaa 400g, 1tl suolaa, 1tl mustapippuria. 1 sipuli, 400g makaronia, 4 kananmunaa, 9dl maitoa. 175 astetta 1t10min.
4 munaa??
Vierailija kirjoitti:
Älä kysy reseptiä. Jokaisella on mielestään paras ja muut haukutaan. Akat 😑.
Voi harmi kun ei täällä ole mitään eikä ketään haukuttu.
Aloittaja on vissiin viisivuotias. Googlettaa osat kai, kun täälläkin kyselet.
Molemmat sopivat , minä teen liha- tai kasvisliemeen koska poika on maidoton. Teen tmmasta makaronista joskus, on minusta maukkaampaa.
Mä teen bolognese tyyliin, eli vähän lihalientä ja purkillinen tomaattimurskaa. Juustoraaste päälle vasta lautasella.
Pekonia, jauhenlihaa, aurajuustoa ja kermaa.
Ei munamaitoa. Kunnolla pippuria ja sopivasti suolaa. Ehkä chiliä jos maistuu.