Mikä on mielestäsi paras ruisleipä?
Ostin jotain tumminta Reissumiestä ja tuo on ainakin ihan hötöä, suutuntuma ällön pehmeä kuin sämpylää söisi. Muuten tykkään Oulaisen jälkiuunipaloista mutta se taas vähän liian nahkeaa. Mikähän olisi näiden välimuoto?
Kommentit (6)
Ullan pakarin ruisleivät, parhaina Ullan palaruis tai Ullan siemenpalaruis. Ullan palaruis on muodoltaan vähän kuin Reissumies, sellainen pieni pyöreä ja halkaistu. Kokeile, jos omasta kaupastasi sitä saa.
Kun matkailen Suomessa, ostan pienten paikallisten leipomoiden tuotteita, ne ovat yleensä kokeilemisen arvoisia, jotkut tosi hyviä. Ullan ruista saa aika laajalti monesta paikasta.
Parasta on oikea hapanjuureen leivottu Päivärinteen riihiruisleipä.
Porokylän Leipomon Kartanon Ruis. On myös pienempänä nimellä Pikkukartano.
Meriläisen leipomon ruisvarras. Juureen leivottu ja ainesosina on täysjyväruisjauho, vesi ja suola. Ja muutahan ei ruisleivässä kuulu ollakaan.
Jos saa olla muutakin kuin ruisjauhoa, Porokylän Leipomon sihtiruisleipä on meillä ikisuosikki.
Samsara luomu ruisleipävuoka on parasta mitä kaupasta olen löytänyt.