Tein vegaanista karjalanpaistia tofusta ja jopa 87-v mummi sanoo että se on parempaa kuin alkuperäinen
Kommentit (42)
Vegaaninen karjalanpaisti:
pieni pala tofua
soijaöljyä
Soijakastiketta
Soijalesitiiniä
Kaalia
vettä
Makuaisti on saattanut kärsiä matkalla... mutta kiva, että mummi on vielä tuossa iässä pirteä
Meidän ukko on 90-v, entinen kalastaja ja sanoo että porkkala on PALJON parempaa kuin lohi. Hän syö nykyään sitä melkein pelkästään ja voi todella hyvin!
Kun on tarpeeksi kauan syömättä niin tuokin sitten maistuu super hyvälle.
Vierailija kirjoitti:
Meidän ukko on 90-v, entinen kalastaja ja sanoo että porkkala on PALJON parempaa kuin lohi. Hän syö nykyään sitä melkein pelkästään ja voi todella hyvin!
*ukki
PIENI pala tofua - miksi ihmeessä? Sitä pitää olla PALJON, kun tarkoitus korvata paistin liha. Ja muutenkin.
Mun äiti suri kun on makuaisti mennyt vanhemmiten. On vaikea lisätä mausteita niin ettei niitä tulee liikaa. Oli pakko sanoa, että äiti, sun ruoka on ollut täysin mautonta jo vuosikymmeniä. Kyse ei ole makuaistista vaan siitä, että ne ei oikeasti maistu millekään.
Ennen kuin provoaa ruoka-asioista, pitäisi olla jonkinlaiset perustiedot ruoka-asioista.
Yksikään vegaani ei tee karjatonta paistia tofusta. Tofu ei ole sellaiseen käyttöön soveltuvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vegaaninen karjalanpaisti:
pieni pala tofua
soijaöljyä
Soijakastiketta
Soijalesitiiniä
Kaalia
vettä
Tosi huono provo. Opettele laittamaan ruokaa, niin että voit provota uskottavasti ruokajutuilla. Nyt ei toimi.
Kyllähän vegaanisesta karjalanpaistista saa aivan järjettömän hyvää:
300 g (1 kpl) lanttua
200 g (2-3 kpl) porkkanaa
2 kpl sipulia
rypsiöljyä
6 dl vettä
2 rklkasvisfondia
10 kpl maustepippuria
3 kpl laakerinlehteä
1/2 tl suolaa
460 g (2 pkt) vegekuutioita (Gold&Green)
1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää juurekset ja kuullota muutama minuutti.
Lisää vesi, fondi, pippurit, laakerinlehdet ja suola. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
Ruskista vegekuutioita öljyssä paistinpannulla 710 minuuttia. Mausta soijalla ja pippurilla. Lisää kuutiot pataan juuri ennen tarjoamista. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Miksi se on vegaaninen karjalanpaisti? Eikä se ole vain vegaaninen pata? Karjalanpaisti tehdään tietyistä lihoista ja se tekee siitä erityisesti karjalanpaistin.
Teen itsekin vegaanista pataa, mieleenkään ei kyllä tulisi kutsua sitä karjalanpaistiksi.
Kaalia vege karjattomaan paistiin? Silloinhan se on kaalipata
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän vegaanisesta karjalanpaistista saa aivan järjettömän hyvää:
300 g (1 kpl) lanttua
200 g (2-3 kpl) porkkanaa
2 kpl sipulia
rypsiöljyä
6 dl vettä
2 rklkasvisfondia
10 kpl maustepippuria
3 kpl laakerinlehteä
1/2 tl suolaa
460 g (2 pkt) vegekuutioita (Gold&Green)
1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää juurekset ja kuullota muutama minuutti.
Lisää vesi, fondi, pippurit, laakerinlehdet ja suola. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
Ruskista vegekuutioita öljyssä paistinpannulla 710 minuuttia. Mausta soijalla ja pippurilla. Lisää kuutiot pataan juuri ennen tarjoamista. Viimeistel
710 min?
Monen mummin mielestä kaikki mitä lapsenlapsi tekee on superhyvää.
Mummisi onkin varmaan objektiivinen osapuoli tässä asiassa.
Käytät ihan väärin nimeä karjalanpaisti, et oo vissiin nähnyt etkä syönyt oikeaa karjalanpaistia. Ja kaalia vielä, huh huh.
Millainen paisti haarojen välissä?
Tuossa iässä voi olla haasteita puremisessakin, tofu helpompaa syötävää kuin paistiliha.
Vegaanit. Valitettavasti valtaosa ihmisistä pitää lihaa parempana. Olen pahoillani.
Ohje?