Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tutkija: lisäainehysteria on lähtenyt käsistä

Vierailija
03.04.2011 |

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/04/1306587/tutkija-lisaai…





Mitä mieltä? Oon itsekin lakanut vältellä joitain lisäaineita, juurikin tuota E 621, ja joitain muita. Mutta olen kyllä samaa mieltä, että kasviksia pitäisi syödä enemmän. Siihenkin kiinnitän huomiota, että on lähes joka aterialla tarjolla, vaikkakaan ei ole lautasmallin mukaista "puolet lautasesta" määrää. Siihen suuntaan pyritään.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

koska jos ruokavalio on sellainen, että siitä saa runsaasti lisäaineita, eli syödään pitkälle prosessoituja valmisruokia, karkkeja, energiajuomia, limsoja, sipsejä ym. naposteltavia, niin kyllä se ongelma on muussa kuin lisäaineissa. Jos ruokavalio on kunnossa ja koostuu perusruuasta, tuoreista kasviksista ja hedelmistä, ja vain silloin tällöin herkuista, niin ei lisäaineista ole haittaa.



Minust aon lähinnä huvittavaa, että ostetaan räikeän värisiä karkkeja esim. ja sitten ollaan kauhuissaan kun niissä olikin jotain väriainetta!

Vierailija
2/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

enkä syötä niitä lapsellenikaan. Näin on ollut jo kauan ennen tätä villitystä. Ja kyllä, syömme muutenkin terveellisesti. Ja ei, emme sylje kylässä tarjottuun ruokaan, jossa saattaa olla lisäaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis lakannut käyttämästä tai alkanut vältellä. Tuli nyt joku välimuoto.



ap

Vierailija
4/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

että ihmiset kiinnittävät vähän enemmän huomiota mitä suuhunsa laittavat.



Ei kai mitään hard core -välttelijää kenestäkään yhdessä yössä tule?



Onko tässä nyt pelko ruoka-aineteollisuuden alasajamisesta vai mistähän moinen mollaus?

Vierailija
5/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

otetta näihin asioihin.



Olen itse ollut jo pitkään kasvissyöjä ja ihan terveellä järjellä jättänyt turhan prosessoidut tuotteet kauppaan. Mitään hysterisointia en harrasta - jos nyt jossain leivässä on emulgointiainetta, niin tiedän, etten siihen kuole.



Suomalaisten ruokatottumuksissa on paljon muitakin ongelmia kuin lisäaineet: vähäinen kasvisten käyttö, liiallinen lihansyönti jne.

Vierailija
6/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

että ihmiset kiinnittävät vähän enemmän huomiota mitä suuhunsa laittavat.

Ei kai mitään hard core -välttelijää kenestäkään yhdessä yössä tule?

Onko tässä nyt pelko ruoka-aineteollisuuden alasajamisesta vai mistähän moinen mollaus?

Vaan pitäisi kiinnittää huomiota siihen,

a) että syö riittävästi hedelmiä, vihanneksia, marjoja

b) ei syö pelkkiä eineksiä, vaan monipuolista kotiruokaa

c) ei napostele pitkin päivää mitä sattuu, vaan syö säännöllisesti "hyvin"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ylipäätänsä osa ihmisistä hysterisoituu nykyään ihan mistä tahansa asiasta. Luultavasti nettikeskustelut vielä pahentavat hysteriaa, kun näissä voi samanhenkiset hysterisoitua porukalla. Jotenkin suorastaan liikuttavaa!

Vierailija
8/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

t.4

että ihmiset kiinnittävät vähän enemmän huomiota mitä suuhunsa laittavat.

Ei kai mitään hard core -välttelijää kenestäkään yhdessä yössä tule?

Onko tässä nyt pelko ruoka-aineteollisuuden alasajamisesta vai mistähän moinen mollaus?

Vaan pitäisi kiinnittää huomiota siihen,

a) että syö riittävästi hedelmiä, vihanneksia, marjoja

b) ei syö pelkkiä eineksiä, vaan monipuolista kotiruokaa

c) ei napostele pitkin päivää mitä sattuu, vaan syö säännöllisesti "hyvin"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

että ihmiset kiinnittävät vähän enemmän huomiota mitä suuhunsa laittavat. Ei kai mitään hard core -välttelijää kenestäkään yhdessä yössä tule? Onko tässä nyt pelko ruoka-aineteollisuuden alasajamisesta vai mistähän moinen mollaus?

Vaan pitäisi kiinnittää huomiota siihen, a) että syö riittävästi hedelmiä, vihanneksia, marjoja b) ei syö pelkkiä eineksiä, vaan monipuolista kotiruokaa c) ei napostele pitkin päivää mitä sattuu, vaan syö säännöllisesti "hyvin"


vahingossa tulee huomattua yhtä ja toista mitä on rempalla omassa ruokavaliossa. Näistä lisäaineista lukiessa ei vaan voi olla törmäämättä mm. kalansyönnin ongelmiin tai kasvisruokavalion monipuolisuuteen.

Vierailija
10/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko se muka jotain "lisäinehysteriaa", jos arvostan luonnollista ruokaa ja siksi vältän lisäaineita?



Useimmat lisäaineista ovat väri- ja makuaineita, joita ilman pärjäämme vallan hyvin. Osa säilytyksen kannalta tarpeellisia, ja osa vain teollisuudessa tarpeen.



Kyllä käytän kotikeittiössäkin esim. ruokasoodaa ja leivinjauhetta, mutta esim. säilöntäaineita erittäin säästeliäästi ja marjoissa niiden sijasta mieluummin sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta ip-osoite hysteria on lähtenyt käsistä!!!

Nään että tässäkään ketjussa ei ole kun kaksi kirjoittajaa oikeasti!

Vierailija
12/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eviran maksamia tutkimuksia, niin totta hemmetissä tulos on se, että ei hätää, syökää rauhallisin mielin, ei niistä ole haitta jne...

Meillä vältellään 99%:sti lisäaineita. Mitään lisäaineellista ei tästä talosta löydy. Lisäaineet tuleekin sitten lapsille kouluruoista ja muualta. Mm. minulla on vuosia piinannut nokkosrokko kadonnut saharaan, kun lopetin kaikkien lisäaineiden käytön, astma ei ole koskaan ollut näin hyvässä kuosissa ja olo muutenkin aivan loistava!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
03.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta ip-osoite hysteria on lähtenyt käsistä!!!

Nään että tässäkään ketjussa ei ole kun kaksi kirjoittajaa oikeasti!