Teettekö kasvispihveille kastikkeen?
Kommentit (14)
Kermaviilikastike on must!
En laita ruokaa mutta jos laittaisin niin tekisin itse kermiksen.
Jauhelihakastike ja kasvispihvi nam, nam.
En välttämättä. Hummusta yleensä tai jotain tulista maustekastiketta, aika harvoin teen kermaviilityyppisen kastikkeen.
Riippuu vähän, millaisia kasvispihvejä teen. Yleensä erilaiset kermaviilipohjaiset tai tsatsikityyliset toimii makumaailmaltaan (ja joo, teen itse). Välillä käytän kastikkeena hummusta. Joskus haluan tulisempaa, silloin esimerkiksi gochujang-pohjainen ohut mausteöljyn tyylinen kastikekin voi toimia.
Kermapohjaiset tai kovin rasvaiset on harvemmin kasvispihvien kanssa toimivia, mielestäni ne dominoi makua ja peittävät liikaa rasvaisuudellaan tai sitten riitelevät makumaailmansa suhteen.
Kermaviilikastike jsokus. Usein puolukkasurvosta kyllä eikä kastiketta.
Tsatsikilla tai remouladella mennään täällä.
Valkokastike kananmunalla ja ruohosipulisilpulla voisi olla vaihtoehto kermaviilikastikkeelle, ainakin toisinaan. Siis jos ei haluta puhtaasti kasvista tai peräti vegaanista. Tosin eihän se kermaviilikään ole kasvispohjainen.
Useimmiten teen hummusta kaveriksi, paahdettua paprikaa ja chiliä.
Välillä puolukkasurvosta tai sitä kermaviilikastiketta. Riippuu tietysti pihveistäkin.
Alpro no sugar ja siitä tillikastike.
Teen itse esim tzazikin tai turkkilaiseen jugurttiin yrttejä-avokadoa tai sweet-chiliä
Jos perunamuusia ja kasvispihvejä, ei tarvitse kastiketta. Pelkät kasvispihvit, ehkä lisäksi keitetyt perunat, sitten kermaviilikastike.
Keramviili-tai creme fraiche-kastike.
Enpä juuri koskaan. Teen yleensä lisäkkeen tai lisäkkeitä, joissa on "kastikemaisuutta" riittävästi. Esim. eilen tein papu-vihannespihvejä, ja niiden kanssa tulista tomaattiriisiä, se on sen verran kastikemaista ja kosteaa, ettei erillistä kastiketta tarvita.
Varmaan joku itsetehty kermaviilikastike.. voisi kait tuossa vaikka hollandaisekin toimia? Itsetehtynä sekin on kyllä paremman makuinen.