Kuinka tarkka olet ruoan säilytyksestä ruokailun jälkeen?
Kuinka tarkka olet etenkin tälleen kesäaikaan ruoan kanssa? Esimerkiksi kiehuvan kuuma keittokattila, miten jäljelle jäänyt keitto teillä säilytetään syömisen jälkeen? Toimiiko kukaan muu niin, että kuuma kattila jää (ei päällä olevalle) hellalle odottamaan iltapäivän ruokailua ja keitto kiehautetaan uudelleen, eli ei laiteta jääkaappiin välissä (kun ei ehdi jäähtyä sellaiseksi, että kattilan voisi laittaa jääkaappiin 😀)?
Kommentit (17)
Jäähdytän hieman kylmässä vesihauteessa ja sitten vien kakkosjääkaappiin jossa vain juomia kylmässä.
Kesällä syödään vähän kevyemmin salaatteja, grilliruokaa, jne eikä oikein tehdä säilytettäviä aterioita.
Ja ei me sitä mietitä meneekö kaikki tismalleen oikein niin kuin ohjekirjoissa sanotaan. Eli hyi, yök ja oksennus saatetaan laittaa se kattila vasta aamulla jääkaappiin.😂
Ei jää isoja määriä, joten siirretään lieden viereiselle pöytätasolle jäähtymään. Siitä siirretään säilytysastiaan ja sitten jääkaappiin.
Yleensä jäähdytän kellarissa keittokattilan tai sitten talvella terassilla.
No joo, täytyy sanoa, että en kyllä itsekään toimi näin yleensä 😀 Tänään syötiin lounas vähän kiireellä ja lähdettiin suoraan hoitamaan asioita, eikä kuumaa kattilaa voinut laittaa jääkaappiin. Viitisen tuntia myöhemmin kattila oli edelleen haalean lämmin, kiehautin kymmenisen minuuttia ja syötiin sitten.
Muistelin tässä vaan erästä täällä ollutta aloitusta, jossa 90% vastanneista totesi aloittajalle, ettei illalla lämpimään jäänyt keitto ollut aamulla mennyt miksikään, vaan voi hyvin vielä syödä..
Lasketaan kylmää vettä lavuaariin, ruoka siirretään säilytysastiaan ja sitten kylmään veteen jäähtymään. Sitten vasta jääkaappiin.
Meillä syödään jopa kolmekin päivää samaa ruokaa hieman muunnellen, niin se pitää saada äkkiä jäähtymään.
Jätän pöydälle jäähtymään ja siitä sitten keraamisessa astiassa jääkaappiin. Lämmitetään jatkossa vain sen verran kun syödään. Mitään ruokaa ei saa lämmittää moneen kertaan.
Neljän tunnin sisällä laitan jääkaappiin. Heti kun on jäähtynyt yleensä. Voin syödä neljäkin päivää samaa ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Neljän tunnin sisällä laitan jääkaappiin. Heti kun on jäähtynyt yleensä. Voin syödä neljäkin päivää samaa ruokaa.
Niin ja lämmitän sieltä tietenkin vaan annos kerrallaan. Loput odottaa jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
No joo, täytyy sanoa, että en kyllä itsekään toimi näin yleensä 😀 Tänään syötiin lounas vähän kiireellä ja lähdettiin suoraan hoitamaan asioita, eikä kuumaa kattilaa voinut laittaa jääkaappiin. Viitisen tuntia myöhemmin kattila oli edelleen haalean lämmin, kiehautin kymmenisen minuuttia ja syötiin sitten.
Muistelin tässä vaan erästä täällä ollutta aloitusta, jossa 90% vastanneista totesi aloittajalle, ettei illalla lämpimään jäänyt keitto ollut aamulla mennyt miksikään, vaan voi hyvin vielä syödä..
Tuohan on ihan ok.
Vierailija kirjoitti:
Jäähdytän hieman kylmässä vesihauteessa ja sitten vien kakkosjääkaappiin jossa vain juomia kylmässä.
Ylitarkkaa.
Heitä roskikseen kun unohtunut yön yli 8 tunniksi pyödälle. Joitan tuotteita voi syödä. Vaikka sanotaan, ettei pienet bakteerit mitään haittaa. Niin näille ihmisille tulee sitten ripuli.
Olen tarkka, koska meillä syödään samaa ruokaa useampana päivänä. Kokonaisen keittokattilallisen jäädytän kylmässä vedessä tiskialtaassa. Jos ruoka syödään saman päivän aikana, silloin voi odottaa hellalla, koska eihän se ehdi kuitenkaan edes kunnolla jäähtyä.
Ehdottoman tärkeää on se, että käytetään vain puhtaita ottimia ja pidetään päällä kantta tai jotain muuta suojaa niin, että ruokaan ei pääse mitään mikrobeja pilaamaan sitä.
Vierailija kirjoitti:
Heitä roskikseen kun unohtunut yön yli 8 tunniksi pyödälle. Joitan tuotteita voi syödä. Vaikka sanotaan, ettei pienet bakteerit mitään haittaa. Niin näille ihmisille tulee sitten ripuli.
Riippuu ruuasta, eli joku runsassuolainen kuivahko ruoka voi säilyä, kunhan sen kuumentaa kunnolla ennen syömistä. Jos on eläimiä, niin koirat ja kissat kyllä syövät sellaiset mielellään eivätkä sairastu.
Hyi helvetti. Ei. Ylijäänyt ruoka laitetaan jääkaappirasioihin, jäähdytetään nopeasti ja laitetaan jääkaappiin.