En ymmärrä leivän syömistä päivällisellä pääruoan yhteydessä
Ei sitä kuulu muun ruoan kanssa syödä.
En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä jotka syö leipää päivän oikean aterian yhteydessä. Öö eikö se pääruoka riitä?
Kommentit (39)
Jotenkin tuntuu että tässä maailmassa on monta muutakin asiaa joita sinä et ymmärrä. Olen kovin pahoillani puolestasi, on varmasti raskasta olla noin yksinkertainen.
Onhan tuota iät ja ajat opetettu neuvolasta lähtien, mikä on lautasmalli ja mitä tasapainoisella aterialla on tarjolla.
Naan kuuluu olennaisena osana intialaiseen ruokaan.
Kalakeitto ja ruisleipä nyt vaan kuuluu yhteen.
Samaa mieltä AP kanssa. Leivän jatkuva syöminen on syy miksi ihmiset saavat helposti liikaa kaloreita ja ylipainoa.
Se on muutenkin aika hyödytöntä jos ei lasketa mukaan leipää aamupalalla.
Ruisleipää lohikeiton kanssa, aah miten ihana makuyhdistelmä. : P
Eli vastaus on maun takia. Joidenkin keittojen kanssa leipä maistuu vielä paremmalta.
Maailmassa on paljon asioita joita et ymmärrä.
Listataanko tähän juttuja joita ei ymmärretä?
Mä en ymmärrä ihmisiä jotka ei " voi" ulkoilla sateella. Kunnon vaatteet ja varusteet kun on niin ei ulkoilulle ole mitään esteitä. Henkisiä vaan. Onko osa ihmisistä sokerista vai mikä siinä on?
Minä syön leipää ruoan kanssa vain kylässä, koska siellä ei kehtaa syödä sitä oikeaa ruokaa niin paljon kuin haluaisi. Kotona en ikinä täytä mahaa leivällä, kun on se oikea lämmin pöperö tarjolla.
Vierailija kirjoitti:
Naan kuuluu olennaisena osana intialaiseen ruokaan.
Aivan. Riippuu ruoasta. Joskus aterialla on jopa kohteliasta pyyhkäistä kastikkeen rippeet leipäpalalla parempiin suihin.
Vierailija kirjoitti:
Naan kuuluu olennaisena osana intialaiseen ruokaan.
Me ollaan Suomessa.
Taisi aikoinaan perustua siihen, että sitä pääruokaa ei syöty/tehty niin paljon. Meillä ainakin äiti aina sanoi, että syö leipää lisäksi, jos tuntui että ruokaa oli liian vähän. Nyt aikuisena syön leipää todella harvoin, mutta keiton tai salaattilounaan lisäksi saatan ottaa.
Pizzan kanssa leipä on mulle ihan must!
Vierailija kirjoitti:
Samaa mieltä AP kanssa. Leivän jatkuva syöminen on syy miksi ihmiset saavat helposti liikaa kaloreita ja ylipainoa.
Se on muutenkin aika hyödytöntä jos ei lasketa mukaan leipää aamupalalla.
Leivästä saa hyvin kuituja, eritoten täysjyväleivästä. Itse syön paljon leipää, koska pidän leipä+juusto -yhdistelmästä.
Mä syön riippuen siitä mitä on pääruokana. Jos siinä on riisiä tai pastaa, en syö leipää ruoan kanssa. Perunaruoan kanssa voin syödä tai olla syömättä leipää, vähän sen mukaan miten tukevaa se ruoka on. Mutta aika usein mä syön päivälliseksi esim. ruokaisan salaatin tai keittoa - silloin syön aina leipää. Tai jos on vaikka jotain kasviksia ja lihaa tai kalaa, ilman hiilarikomponenttia, niin silloinkin syön leipää.
Syön kyllä muutenkin aika paljon leipää, varmaan 6 viipaletta päivässä keskimäärin. Aamulla pari, 1 lounaalla, 1 päivällisellä, iltapalalla pari. Ja aina vielä "hirveää, epäterveellistä" vaaleaa vehnäleipää. Mahani ei tykkää rukiista eikä kaurasta. Eipä ole näin 50 v mennessä paino- tai terveysongelmia näkynyt, joten en näe mitään syytä muuttaa tapojani.
Pulavuosien peruja, kun ei ollut varaa syödä kunnon ruokaa, niin täytettiin vatsaa halvalla leivällä. Sitä tehdään edelleen yleisesti kehitysmaissa.
Onko toi joku suomalainen sääntö että "ei kuulu" ja "kuuluu" tehdä ja jättää tekemättä jotain? Aivan käsittämätöntä ettei vapaassa maassa jokainen voi syödä just niinkuin haluaa. Syön leipää silloin kun huvittaa kuuluu tai ei. Paistan pannullisen silakoita ja teen ison salaatin niin takuulla otan siihen isommankin kappaleen patonkia syötäväksi.
Jätät sitten ymmärtämättä ja mietit muita asioita kuin tuntemattomien ihmisten leivän syömistä. Toope olet.
En minäkään, paitsi jos on keittoa.