Mitä gurmeekeittiössäsi opiskeluaikoina tehtiin? Paljasta hitit ja hudit
Huti oli vehnäjauhosta ja vedesta tehty ohut leipä joka paistettiin paistinpannulla margariinissa kun ei ollut rahaa eikä muita aineksia.
Hitti oli makaroni tonnikalalla pekoninrasvassa ja pekonissa paistettuna.
Kommentit (40)
Hitti oli perunasipulisekoitus, maissia ja tonnikalaa pannulla paistettuna. Mausteeksi jäätävä määrä pippuria.
Huteja ei nyt tule mieleen. Niitäkin varmasti on ollut
Huteja oli ainakin itse kehitelty juuresvuoka. Perunaa, porkkanaa ja muistaakseni lanttua raastettuna, ne uunivuokaan ja sekaan munamaitoa. Hyi hemmetti.
Linssibolognesea ja erilaisia papukastikkeita. Lisukkeina perunaa ja kasviksia enimmäkseen.
Vierailija kirjoitti:
Huteja oli ainakin itse kehitelty juuresvuoka. Perunaa, porkkanaa ja muistaakseni lanttua raastettuna, ne uunivuokaan ja sekaan munamaitoa. Hyi hemmetti.
Kuulostaapa harvinaisen kammottavalta, onnea! :D
Hitti oli sienilasagne. Huti oli yrittää tehdä nötkötistä jotain kelvollista syötävää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huteja oli ainakin itse kehitelty juuresvuoka. Perunaa, porkkanaa ja muistaakseni lanttua raastettuna, ne uunivuokaan ja sekaan munamaitoa. Hyi hemmetti.
Kuulostaapa harvinaisen kammottavalta, onnea! :D
Kiitos :D Tarvitseeko mainitakaan, etten pystynyt syömään moneen vuoteen munamaitoon tehtyä makaronilaatikkoa?
Vierailija kirjoitti:
Huti oli tehdä siideriä omenoista. Muuten onnistui, mutta kun aukaistiin ensimmäiset pullot, niin ne kuohusivat kattoon asti. muutenkin oli kiljumainen bugee.
🤣 Kiitos tästä, päivän naurut
Vierailija kirjoitti:
Hitti oli sienilasagne. Huti oli yrittää tehdä nötkötistä jotain kelvollista syötävää.
Nötkötti on samaa sarjaa jauhomakkaran kanssa, parasta kylmänä.
Kämppis söi kaurapuuroa nakeilla. Oli ilmeisesti hitti kun ei ollut ainutkertainen tapahtuma.
Ihan normiruokaa.
Jokirapupastaa, lohikeittoa, bolognesea ja spaghettia, pulled-chickeniä, wokkeja. Alusta asti itse 1,5m2 keittiössä
Raakoja munia sekoitettuna mehukkaisiin appelsiinilohkopaloihin. Niitä söin usein illalla ja hyvää oli. Päivällä oli toki syönyt koululla joskus jopa kahteen kertaan eli aamupäivällä ja illalla. Ateria taisi maksaa jotain kahden ja kolman markan välillä.
Jotain tonnikalamakaronimössöjä silloin tuli syötyä paljon. Siinä ehkä hitti ja huti samassa. Huomaa kyllä taas miten vanha on, kun ei omana opiskeluaikana tainnut paljoakaan linssejä olla saatavilla tai sitten niitä ei ole osannut etsiä.
Söin opiskelupaikassa päiväruuan ja illalla töissä iltaruuan. Opiskelukämpän gourmet-keittiöön jäi vain aamupala eli kaurapuuro. Parhaat lisukkeet olivat itsekerätyt mustikat, metsämansikat ja metsävadelmat sekä omatekoinen omenahillo ja ripaus kanelia. Pahin huti oli kun joku kehoitti laittamaan raejuustoa kaurapuuron, maistui ihan oksennukselta.
Makaroonia ja tonnikalaa. Lohkoperunoita uunissa, syötiin raejuuston kanssa. Rakuunaporkkanat (keitettyjä porkkanoita, rutosti kuivattua rakuunaa ja vähän margariinia. Huteja en ainakaan muista. Yhtenä syksynä syötiin varmaan viikkoja borskeittoa, kun ainekset olivat niin halpoja. :)
En tiedä haluaako kukaan kuulla mutta opiskeluaikaan tein itse iltaisin lämpimän ruoan. En käynyt koulussa syömässä, kauhea möly ja ruoka ei ollut kummoista, siitä piti myös maksaa. Pastaa, riisiä, joskus perunaa, kasviksia, juureksia, lihaa, kanaa, kalaa. Aamulla ruisleipää, juustoa, kinkkua, kurkkua, tomaattia, kahvia ja jugurttia. Tykkäsin myös paistaa lettuja. Mulla ei mennyt rahaa baareihin, alkoholiin tai tupakkaan enkä ostellut take-away kahveja. Loppujen lopuksi itse tehty kotiruoka tulee edulliseksi, jopa nyt kun hinnat ovat nousseet. Kannattaa käydä isossa kaupassa, ovat paljon halvempia. Välipalat ja valmisruoat ovat kalliita. Ajattelen edelleen niin että kannattaa huolehtia itsestään kun voi, sairauksien todennäköisyys pienenee joskaan ei kokonaan poistu.
Vieläkö makaroni ja tonnikala kuuluu opiskelijoiden ruokavalioon? Halpaahan se ei enää vuosikymmeniin ole ollut.
Vierailija kirjoitti:
Vieläkö makaroni ja tonnikala kuuluu opiskelijoiden ruokavalioon? Halpaahan se ei enää vuosikymmeniin ole ollut.
No ei ainakaan mun opiskeluaikana 2010-luvulla. Maukkaampaa ja ravintoarvoiltaan parempaakin ruokaa on
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vieläkö makaroni ja tonnikala kuuluu opiskelijoiden ruokavalioon? Halpaahan se ei enää vuosikymmeniin ole ollut.
No ei ainakaan mun opiskeluaikana 2010-luvulla. Maukkaampaa ja ravintoarvoiltaan parempaakin ruokaa on
No taatusti. Parikymmentä vuotta aiemmin se oli edullisempaa, ja sen osasi kaikki tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Vieläkö makaroni ja tonnikala kuuluu opiskelijoiden ruokavalioon? Halpaahan se ei enää vuosikymmeniin ole ollut.
Oma nuoreni tekee joskus tonnikalapastaa, mutta ei kai kovin usein. Kallista on tosiaan tonnikala nykyään, toisin kuin silloin ysärillä.
Huti oli tehdä siideriä omenoista. Muuten onnistui, mutta kun aukaistiin ensimmäiset pullot, niin ne kuohusivat kattoon asti. muutenkin oli kiljumainen bugee.