Miksi jotkut keittää perunaa kuoret päällä?
Kommentit (8)
kuoret _perunan_ päällä? :)
Koska vitamiinit säilyvät paremmin. Oikeasti perunat kannataisi kypsentää höyryssä.
ja koska kuorituista tulee vetisiä.
Kuoret pitävät ne edes jotenkin kasassa. Joulupöytään mä keitän kuorittuina peruna, en muuten.
Ne vitamiinit kuulemma säilyy paremmin. Sitäpaitsi inhoan kuoria raakoja perunoita, ja keittämällä kuorineen ainakin mies saa sentään kuoria omat pottunsa, joskus jopa lastenkin perunat.
syödäänkin kuoret päällä. Ei tunneta tarvetta kuorimiselle...
Jokainen kuorikoon sitten pöydässä omat perunansa.
Ja onhan ne tosiaan kuulemma terveellisempiäkin silleen..
perunan painosta arviolta neljäsosa menee roskiin. Kuorittuna keitettäessä hävikki on mitättömän pieni ja kuten moni jo ennätti sanomaan, kuorineen keitetyt perunat ovat huomattavasti terveellisempiä.
sitäpaitsi näin osa perunoista siläyy paremmin esim esuraavaan päivään, jolloin niitä voi käyttää pyttipannuun, lindsrominpihviin, maksapihviin tai johonkin vastaavaan.... Kuoritut perunat eivät säily yhtä hyvin.