Miksi suomalaista meni niin monta vuotta TOMAATTIKASTIKKEEN yleistymiseen ruoanlaitossa?
Olen lapsuuden 70-luvulla viettänyt eikä kukaan tehnyt italialaistyyppistä tomaattikastiketta. Olisin nimittäin syönyt mitä tahansa sen kera.
Kommentit (11)
Jossain maaseudulla se on yhä harvinaisuus kotiruokana.
Tomaatti ei kuulu eurooppalaiseen ruokaperinteeseen! Etelä-amerikkalaista hapatusta. Italialainen keittiökin meni ihan pilalle kun toivat niitä tomaatteja merten takaa.
Tomaattimurskaa ei vielä ollut ja tomaatit olivat kalliita. Kaikista kaupoista ei talvisaikaan edes saanut tomaatteja, mutta ne ulkomaalaiset tomaatitkin, joita jostain jo sai, olivat hinnoissaan.
Vierailija kirjoitti:
Koska olemme ankean ja mauttoman ruoan kansa.
Meillä syötiin poroa ja lohta. Ei ollut ankeaa eikä mautonta.
Ruokakulttuuri muuttuu aika hitaasti. Moni syö vuodesta toiseen sitä, mitä on lapsuudenkodissaan tottunut syömään. Meillä kyllä käytiin ulkomailla ja pitseriassa 80-luvun alussa. Niinpä äiti teki myös tomaattikastikkeita.
ei suomalaisia kiinnosta sinun moonis rättiesi pilkonta ruuaksi.
Koska ei kuulu SUOMALAISEEN ruokakulttuuriin.
Tomaattikastike piti tehdä itse kotona. Tomaattipyrettä ja Tomaattimehua sai kaupoista, niitä itsekin käytin pohjana.
Ei tarvittu mitään tomaattikastikkeita tms. Italian hömpötyksiä. Meillä oli kesäkeitto ja silakkalaatikko.
Koska olemme ankean ja mauttoman ruoan kansa.