Seitipaloja
Hahahaha. Ostin tämän: https://www.s-kaupat.fi/tuote/rainbow-seitifilee-palana-msc-pakaste-400…
Luulin sen olevan seitiä pieninä viipaleina kuvan ja nimen perusteella, mutta olikin sellainen iso suorakaide. Mitä mä tuolle teen, ei se mahdu edes kattilaan? 😁😁 En halua koko palaa syödä.
Olisi näköjään pitänyt osata ostaa seitiä kuutioina!
Mitä tekisitte 25cm seitikimpaleelle?
Kommentit (19)
Paista se pannulla, tai tee uunikalaa.
Tuuttaa se seitipala jäisenä hanuriisi.
Pistin kalakeittoon, siellä se kiehuessaan pieneni paloiksi.
Kuka syö ylipäätään seitä? karmeeta paskaa
Olisit sahannut pokasahalla kahtia, pannut toisen puolen pakkaseen.
Vie kauppaan takaisin. Yleensä on niin että seitipaloja on 4 kpl jos on paketissa niin ilmoitettu.
Tee siitä Smoothieta. Se on trendikästä. Sitten juot sen.
Kuumenna veitsi ja yritä ottaa siitä pala
En mä yleensä isoa kalaankaan kokonaisena syö vaan pilkon ja paloittelen. Pakaste kalakin sulatetaan ja paloitellaan. Ap varmaan äimänkäkenä jos ostaa kokonaisen lohen. Ei mahdu pannulle.
Kyllä noita jääkimpaleita terävällä veitsellä saa paloiteltua, mutta en nyt rupeaisi kokemattomalle suosittelemaan. Suuri taloudellinen vahinkohan ostos ei kai ollut, joten pane kokonaisena uunipannulle ja kermaa tmv. sekä sipulia ja kasviksia sekaan ja tee uunikalaa - lopun voi syödä seuraavana päivänä.
Airfryeriin. Ja Pims! Sinulla on kypsä Seiti.
Me paistetaan munamaidossa kastettuna ja hyvin mautetussa korppujauhossa kuorrutettuna öljyssä tai voissa. Kelpaa kaikille syöjille
Yleensä sulatettuna fileiksi, mutta voi sen laittaa jäisenäkin kokonaisena tai viipaleina.
Muistattehan, että kala ei säily hyvänä kauan pakastimessa. Maks 3 kk.
Seissä on kyllä hinta kallistunut ja maku huonontunut todella radikaalisti. Ihan kuin jotain muovia nykyään. Varsinkin nuo Xtrat, Rainbowt ja K-menut.
Eikös vaan ohjeissa käsketä, että ota pakastimesta se sulamaan ja anna sulaa huonelämmössä pari tuntia.
Vierailija kirjoitti:
Eikös vaan ohjeissa käsketä, että ota pakastimesta se sulamaan ja anna sulaa huonelämmössä pari tuntia.
Ap:n ohjeissa kerrotaan jotain muuta. Ap kuvittelee, että nyt tuli tehtyä tosi hyvä ja hauska paska-avaus.
Minulle on käynyt samoin kun en lukenut pakkausta kunnolla. No sai sen isonkin mötkäleen hyvin paloiksi kun sulatti ensin, ei vain sellainen annospalan paistelu onnistunut niin nopeasti kun ajattelin. Seiti on lempikalaani, mausteita ja hyvä öljy paistoon tai keittoon sekaan. Paljon proteiinia, vähän rasvaa, miellyttävän mieto kalanmaku.
Sulatan sen ensin, niin siitähän sen voi pilkkoa millaiseksi haluaa. Sulaa hyvin esim. mikrossa sulatusteholla.