Sain 250 kiloa herukoita, kaikissa väreissä, ensi kertaa teen itse mehut joita olen aina rakastanut- mehuvinkkejä ensikertalaiselle!
Mieheni isoäiti asui vanhassa kansakoulussa mutta muutti siitä palvelutalon, miehen veli oli sitten maksanut 1.10 euroa kilolta kahdelle opiskelijanaiselle marjoista poimittuina etteivät jää puskiin.
Tytöt olivat poimineet pihalta melkein 800 kiloa marjoja! Maksettiin oma osamme ja saatiin 250 kiloa marjoja, siis ihan tuhottomasti marjoja! Nuo marjat samanlaisissa korkeissa kuin toreille lisäksi ämpäreitä ja jopa kaupoista saatuja irtiäislaatikoita täynnä marjoja, huumaava marjan tuoksu kaikkialla! Marjat ollut täällä vasta tunnin mutta söin jo noin kilon sellaisinaan, mahassa vähän möyryää mutta niinpä vaan alan mehunkeittoon hetikun saan mehumaijan ohjeet luettua!
Mikä mehustuksessa tärkeää, mikä menee helposti vikaan vai onko lapsellisen helppoa mehustus? Myös mehureseptejä haluaisin. Noin puolet mustia, sitten eniten punaisia mutta myös hailakan keltaisia ja lähes sinisiä marjoja muutamia ämpäreitä- nuo läpinäkyvän siniset aivan omia maultansa mutta lempeän ihanan makuisia ( niitä söin koemielessä jo 600 grammaa kun aloin lusikalla niitä napsimaan!)
Kommentit (3)
Katso, ettei keittäessä vesi lopu mehumaijan alaosasta.
Juupa juu...