Kumman pois jättäminen laihduttaa paremmin? Sokerin vain rasvan?
Vaikka tästä on jo vuosi aikaa, on silti jäänyt takaraivooni tätini toteama, että kahvin kanssa ei pitäisi käyttää sokeria, koska ylimääräinen sokeri lihottaa jne... No minä kuitenkin edelleen käytän sokeria kahvissa, koska on se nyt vaan niin paljon parempaa sokerin kanssa kuin ilman. Koska sokerin ohella myös rasva lihottaa, olen nyt jonkun aikaa juhelihaa paistaessa erotellut niistä rasvat pois; jauheliha, kun on rasvaista
Kommentit (14)
Vaihtaisin kovat rasvat pehmeisiin. Kun ylipainoa ei ole eikä vyötäröllä viskeraalirasvaakaan ja sokeriarvotkin ovat kohdallaan niin kropan pitäisi kestää silloin tällöin kohtuullista sokeripitoistakin syömistä.
Vierailija kirjoitti:
Vaihtaisin kovat rasvat pehmeisiin. Kun ylipainoa ei ole eikä vyötäröllä viskeraalirasvaakaan ja sokeriarvotkin ovat kohdallaan niin kropan pitäisi kestää silloin tällöin kohtuullista sokeripitoistakin syömistä.
Kovassa rasvassa on kaloreita ihan yhtä paljon kuin pehmeässäkin.
Sokeri on ihmiselle täysi turhake. Rasvaa pitää olla ruokavaliossa, muuten aineenvaihdunta häiriintyy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vaihtaisin kovat rasvat pehmeisiin. Kun ylipainoa ei ole eikä vyötäröllä viskeraalirasvaakaan ja sokeriarvotkin ovat kohdallaan niin kropan pitäisi kestää silloin tällöin kohtuullista sokeripitoistakin syömistä.
Kovassa rasvassa on kaloreita ihan yhtä paljon kuin pehmeässäkin.
Niin, ja öljyssä on enemmän kaloreita kuin voissa. Lisäksi tyydyttymätön rasva varastoituu helpommin kehoon kuin tyydyttymätön.
Vierailija kirjoitti:
No en käytä sokeria lähes ollenkaan. Hedelmiä syön paljon
Hedelmäissä energia nimenomaan on sokeria (lukuunottamatta joitakin harvoja poikkeuksia).
Pehmeitä rasvoja saa olla! Kohtuullisesti
Vierailija kirjoitti:
Sokeri on ihmiselle täysi turhake. Rasvaa pitää olla ruokavaliossa, muuten aineenvaihdunta häiriintyy.
Kyllä sitä rasvaa tulee muualtakin esim pinaattikeitosta. Ilman voita pinaattikeitto ei maistu miltään
Kilokalorien jättäminen pois laihduttaa. Ja kun sen tekee niin että poistaa ruokavaliosta pois -kaikki- rasvat, eli syö vain proteiinia sekä hiilihydraatteja mukaan lukien sokerit, niin laihduttaminen on -paljon- siedettävämpää puuhaa kuin jos samat vähäiset kilokalorit tulisi rasvaisesta ruuasta.
Kun pyrkii eroon rasvata, ei pidä syödä rasvaa/öljyjä.
Käyttäjä8652 kirjoitti:
Kilokalorien jättäminen pois laihduttaa. Ja kun sen tekee niin että poistaa ruokavaliosta pois -kaikki- rasvat, eli syö vain proteiinia sekä hiilihydraatteja mukaan lukien sokerit, niin laihduttaminen on -paljon- siedettävämpää puuhaa kuin jos samat vähäiset kilokalorit tulisi rasvaisesta ruuasta.
Kun pyrkii eroon rasvata, ei pidä syödä rasvaa/öljyjä.
Ihminen tarvitsee tiettyjä välttämättömiä rasvahappoja kehon ulkopuolelta, joten rasvaa ei voi jättää kokonaan pois. Aivotkin tarvitsevat rasvaa.
Onnea vain nälänhallinnan kanssa tuolla tyylillä.
Minä en käytä sokeria kun jossain juhlissa harvoin, , rasvan takia olen ylipainoinen.
Käyttäjä8652 kirjoitti:
Kilokalorien jättäminen pois laihduttaa. Ja kun sen tekee niin että poistaa ruokavaliosta pois -kaikki- rasvat, eli syö vain proteiinia sekä hiilihydraatteja mukaan lukien sokerit, niin laihduttaminen on -paljon- siedettävämpää puuhaa kuin jos samat vähäiset kilokalorit tulisi rasvaisesta ruuasta.
Kun pyrkii eroon rasvata, ei pidä syödä rasvaa/öljyjä.
Se on ihan päinvastoin, paljon siedettävämpää kun syö rasvaa mutta jättää sokerin pois. Vai voisikohan olla, että ihmiset on erilaisia, mikä toimii yhdellä ei toimi toisella.
Vierailija kirjoitti:
Käyttäjä8652 kirjoitti:
Kilokalorien jättäminen pois laihduttaa. Ja kun sen tekee niin että poistaa ruokavaliosta pois -kaikki- rasvat, eli syö vain proteiinia sekä hiilihydraatteja mukaan lukien sokerit, niin laihduttaminen on -paljon- siedettävämpää puuhaa kuin jos samat vähäiset kilokalorit tulisi rasvaisesta ruuasta.
Kun pyrkii eroon rasvata, ei pidä syödä rasvaa/öljyjä.
Se on ihan päinvastoin, paljon siedettävämpää kun syö rasvaa mutta jättää sokerin pois. Vai voisikohan olla, että ihmiset on erilaisia, mikä toimii yhdellä ei toimi toisella.
Tavallaan kyllä.
Tyynenmeren kansat alkoivat lihoa huimaa tahtia kun toisen maailmansodan jälkeen alkoi saapua halpaa USAlaista hiilaripitoista ruokaa.
Mongolit ja Eskimot ovat perinteisesti syöneet hyvin liha- ja rasvapitoista ruokaa ja mongoleilla lisänä erilaiset maitotuotteet. Silti eskimoilla jotka noudattavat perinteistä ruokavaliotaan on huomattavan paljon vähemmän, jos ei lainkaan, sydän- ja verisuoniongelmia jotka niin helposti laitetaan länsimaissa eläinrasvan piikkiin.
No en käytä sokeria lähes ollenkaan. Hedelmiä syön paljon ja ne on parempia kuin karkit, mehukkaita ihania ja terveellisiä. Kaikki on suhteellista. Kyllä rasva on myös todella lihottavaa mutta ihan sama kumpaa vedät liikaa niin se varastoituu sun elimistöön. Minimoi ylimääräinen energia.