Merisuola
Tein tänään uunilohta ja suolasin sen käyttäen merisuolaa. Vaimo väittää että maistuu todella suolaiselta. Onko kukaan muu huomannut että merisuola olisi nykyään suolaisempaa? Ei ole edes mikään vanha purkki että ei pitäisi olla pilaantunutta vielä?
Kommentit (6)
Merisuolassa on hieman enemmän kusen makua erilaisesta mineraalikoostumuksesta johtuen.
Uskokaa tai älkää, tavallisessa pöytäsuolassa on paljon muutakin kuin natriumkloridia. Ja merisuolassa myös, mutta eri suhteissa.
Vierailija kirjoitti:
Uskokaa tai älkää, tavallisessa pöytäsuolassa on paljon muutakin kuin natriumkloridia. Ja merisuolassa myös, mutta eri suhteissa.
No ei sitä kyllä "paljon" ole. Jotain prosentin murto-osia.
Merisuola on merivedestä haihduttamalla saatua. Lopetin sen käytön jo monta vuotta sitten. Siinä voi olla nykyään aika paljon muovia mukana. Mikromuovi on globaali ongelma.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Uskokaa tai älkää, tavallisessa pöytäsuolassa on paljon muutakin kuin natriumkloridia. Ja merisuolassa myös, mutta eri suhteissa.
No ei sitä kyllä "paljon" ole. Jotain prosentin murto-osia.
Sen verran on, että tekee maussa eroa. Maistuu kalan pissalta. Ihan selkeitä eroja.
Jossain pinkissä Himalajan suolassa on mm. rautaa ja uraania antamassa pikanttia vivahdetta.
"Suola olisi suolaisempaa", ja pilaantunut suola saatu mahtumaan samaan aloitukseen. :D
Suola on suolaa. Natriumkloridia tarkemmin sanottuna. Se ei pilaannu eikä se ole enemmän tai vähemmän suolaista. Se on ihan kokonaan sitä suolaa.