Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paras KASVISRUOKAreseptisi? Kerätäänpä tähän hyviä ohjeita!

Vierailija
07.02.2011 |

Saa toki kertoa useammankin reseptin, jos on monta suosikkia!



Haluan tehdä enemmän kasvisruokia, mutta on hyvistä resepteistä puutetta.



Mielellään helppoja ja yksinkertaisia ohjeita!

Kommentit (31)

Vierailija
1/31 |
07.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

* 3 dl punaisia linssejä

* 2 sipulia

* 2 valkosipulin kynttä

* 1 vihreä paprika

* 1 tuore chilipalko (tai 1/2 tl chilirouhetta tai tilkka makeaa

* chilikastiketta)

* 2 rkl öljyä

* 1 l vettä

* 2 kasvisliemikuutiota

* 1 tlk tomaattimurskaa (400 g)

* 1/2 limetin mehu

* soijakastiketta

* aromisuolaa

* tuoretta korianteria

* (sulatejuustoa)



1.Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulin kynnet. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat kuutioiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat.



2.Kuullota sipulit, paprika ja chili öljyssä. Lisää joukkoon vesi, liemikuutiot ja huuhdotut linssit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.



3.Lisää tomaattimurska, limetin mehu ja mausteet. Jos haluat, voit lisätä keittoon vielä pari nokaretta sulatejuustoa. Jos keiton maku vaatii pyöristystä, lisää ripaus sokeria. Kuumenna ja tarkista maku.







tässä yksin suosikkini



-ap-

Vierailija
2/31 |
07.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 porkkana

pala juuriselleria

paprikanpaloja



Edellämainitut kuullotetaan oliiviöljyssä. tämän jälkeen lisätään:



tölkki tomaattimurskaa

(loraus punaviiniä, jos kaapissa on)

mustapippuria

suolaa

hunajaa

(kasvisliemikuutio, jos haluaa, ei tarvi välttämättä)

hyppysellinen lipstikkaa

rosmariinia, jos tykkäät

laakerinlehti



annetaan hautua niin kauan kuin aikaa on. VÄhintään puoli tuntia. Pidempi haudutusaika parantaa tulosta. Kun haudutusaikaa on jäljellä noin 15 minuuttia, lisätään



pussillinen jotain pakastevihanneksia (esim finduksen vokkivihanneksia) ja

reipas kourallinen sokeriherneitä.



Kun soossi näiden lisäämisen jälkeen kuumenee, lisätään yrttimautet: basilikaa, timjamia, oreganoa, jms. Tarjoillaan täysjyväpastan tai riisiohrasekoituksen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/31 |
07.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kruunuvihanneksia 2 pss

Perunoita paloina muutama

Mustaa Koskenlaskija-juustoa 1 pkt

suolaa, valkopippuria maun mukaan



Keitetään soppa.

Sikahelppo, nopea ja maukas. Meidän lasten lempparia.

Vierailija
4/31 |
07.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijabolognese (4-5 annosta)



1 sipuli

3 dl tummaa soijarouhetta

3 dl vettä

1 tlk tomaattimurskaa (yrttimaustettu)

1 prk ruokakermaa

puoli rasiallista Philadelphia valkosipuli-yrtti tuorejuustoa

3 valkosipulin kynttä (tai oman maun mukaan)

1 kasvisliemikuutio

mustapippuria

chilirouhetta

suolaa

paprikajauhetta

reilusti tuoretta basilikaa

öljyä



Mittaa soijarouhe kulhoon, lisää 3dl vettä, loraus oliiviöljyä sekä mausteet. Liota kasvisliemikuutio lämpimään vesitilkkaan ja sekoita myös se soijarouheen joukkoon.



Anna rouheen turvota muutaman minuutin ajan. Pilko ja kuullota sipuli öljyssä. Lisää soijarouhe ja valkosipulit kattilaan. Lisää tomaattimurska, ruokakerma sekä philadelphia juusto. Anna hautua ja tarkista maku.



Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja chiliä. Lopuksi pilko sekaan reilusti tuoretta basilikaa (melkein koko ruukullisen voi laittaa). Anna hautua vielä sen ajan kun keität spaghetin.



Hyvää tulee!

Vierailija
5/31 |
07.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

tarvitaan:

- lasagnelevyjä

- tomaattisoossi (siis ihan perus tomaattikastike: sipulia, tomaattimurska,tuore basilica, muut mausteet. Hauduta vähän aikaa... )

- juustosoossi (se normaali lasagnen maitoinen juustosoossi: rasvaa, jauhoja, maitoa juustoa ja mausteita)

- pinaatti-raejuustosoossi (200-300g pakastepinaattia, cottagecheegeä ja jos haluaa niin hasselpähkinärouhetta)



Nämä sitten ladotaan vuorotellen vuokaan. Juustosoossia ja juustoraastetta päälimmäiseksi ja uunissa 225astetta ja puolisen tuntia. Anna vetäytyä. Nam.

Vierailija
6/31 |
07.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

raastetaan reilu kasa jotain juuresta (porkkanaa tai punajuurta tai lanttua tai... selleri on aika vahvaa, älä käytä sitä pelkiltään vaan yhdessä jonkun toisen kanssa) sekä 1-2 perunaa



Sekoitetaan ne perinteiseen sokerittomaan lettutaikinaan (munaa voi laittaa yhden enemmän) - maustetaan mustapippurilla ja halutuilla yrteillä (timjami, meirami)



sekaan ovi heittää myös hernejauhetta tai leivänmuruja tai pähkinää. TÄllöin raastettua perunaa ei välttämättä tarvita, sen idea on lähinnä pehmentää makua ja lisätä pihviin tekstuuria



paistetaan kuten lätyt, mutta miedommalla lämmöllä ja paksumpina (noin sentin paksuiset parhaita)



Tarjotaan kermaviilikastikkeen kanssa: purkilliseen kermaviiliä tai creme fraishiä sekoitetaan puolikkaan sitruunan mehu ja nipullinen silputtua ruohosipulia, vähän tilliä ja persiljaa tms tuoreyrttejä. Myös pari lusikallista chilikastiketta sopii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/31 |
07.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

punajuuri leikellään ohuiksi siivuiksi ja paprika samaten. parsakaali pilkotaan ja laitetaan uunivuokaan jonka pohjalle öljyä ja suolaa. Pyöritellään kasvikset öljyssä. Murustellaan pikkasen vuohenjuustoa joukkoon. Uuniin sitten muhimaan.

Vierailija
8/31 |
07.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

perheen ehdoton suosikki. Valmista kuten purjo-peruna-sosekeitto, mutta käytä:



2 bataattia

6 porkkanaa

1-2 sipulia

pari perunaa

tölkki kermaa



Kuori ja pilko kasvikset. Porkkanat ja perunat pohjalle, vettä sen verran, että nämä peittyvät. Päälle bataattipalat, jotka kypsyvät höyryssä sopan kiehuesa. Keitä n 20 min, kunnes kasvikset kypsiä. Nosta hellalta, soseuta. Lisää kerma ja maun mukaan suolaa, mustapippuria, meiramia ja oliiviöljyä. Tarjoile tuoreiden itsetehtyjen porkkanasämpylöiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/31 |
07.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

On imaami pyörtyi, munakoiso-ruoka. Googlella löytyy erilaisia versioita.

Vierailija
10/31 |
07.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pinaattikeitto (ohje löytyy esim. pakastepinaattipussin kyljestä)



tortelliniwokki (arjen supernopea):



pkt tortellineja, ravioleja tms

(pakaste)sipulia

maissia

pähkinöitä

kasviksia (pakasteesta tai tuoreita)



Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Paista wokkipannulla kasvikset ja kuullota sipuli. Heitä sekaan tortellinit ja pähkinät. Mausta soijakastikkeella, sitruunapippurilla ja runsaalla basilikalla.



Pastavuoka (tääkin pikainen)



tummaa pastaa

soijasuikaleita/rouhetta

kasviksia (pakaste tai tuore)

valmisjauhepussi spagettikastiketta

juustoraastetta



Keitä pasta al denteksi tai jopa vähän alle. Keitä soijarouhe/palat. Paista pannulla kasvikset ja lisää soija. Lisää kastikejauhe ja vesi (pakkauksen ohjeen mukaan). Voitele uunivuoka ja kaada sinne yhteensekoitettu kastike ja pasta. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa, kunnes vuoka on pehmentynyt ja juusto kullanruskeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/31 |
07.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisää!!!



-ap-

Vierailija
12/31 |
19.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen ehtinyt kokeilla vasta muutaamaa reseptiä... bataattisosekeittoa, joka oli minusta hyvää, mutta lapsiin upposi vain pikkuannokset. Pitivät vauvanruokana ilmeisesti :(



Juuri tänään tein soijabolognesea, joka oli yllättävänkin hyvää! Käytin tosin vaaleaa rouhetta, kun tummaa ei ollut kaupassa. Sitä teen toistekin.



Pinaattiletut ei lapsille maistuneet... :( Aion kokeilla kaikki reseptit, hitaasti mutta varmasti.



Lisää!!



AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/31 |
19.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

eikö jotain mausteilla hyvin tehtyä?

Vierailija
14/31 |
19.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuokaan pussi pakastetta (kukkakaali, parsakaali, ja porkkana) ja päälle Valion 3juustonkerma, uuniin +mausteet n. 200C n. 35min ja lisukkeena riisiä hyvä, helppo, ja NOPEA gasvisgratiini!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/31 |
19.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilen noista mahdollisimman yksinkertaisia ja selkeimpiä 13-vuotiaalleni, joka on jo 3,5 v ollut kasvissyöjä:-).

Vierailija
16/31 |
19.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Firenzen pastapaistos



pastaa

pinaattia

herkkusienia

ruokakermaa (+ kasvislienta)

suolaa

muskottipahkinaa

juustoraastetta





Paista herkkusieni viipaleet ja mausta suolalla

Mausta pinaatti suolalla ja muskottipahkinalla.

Keita pasta.



Voitele sopiva uunivuoka. Lado vuokaan ensin herkkusienet, sitten pasta ja paalle pinaatti.

Kaada sekaan ruokakerma (+kasvislienta)ja juustoraaste paalle.

sitten vaan uuniin



Tarjoile porkkanoiden kanssa. Sopii hyvin muskotin makuun.



Lasita vuokaan

Vierailija
17/31 |
26.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

pestopastaa. Tällä kertaa lisäsin keitettyjen täysjyvämakaronien ja Pirkka-peston sekoitukseen



- Arla-apetina fetasnackin valutettuna (fetaa + aurinkokuivattuja tomaatteja)

- höyrytettyä parsakaalta

- mustia oliiveja halkaistuna

- ruskeita papuja (itse en näistä tykännyt yhtä paljon kuin esim. kikhereistä, mutta lapsi söi kyselemättä edes mitä ne on vaikka ekaa kertaa ikinä syötiin ruskeita papuja ja ne oli aika ikävän näköisiä)

- omenanpaloja

- halkaistuja viinirypäleitä.

Vierailija
18/31 |
26.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on itse asiassa Maku-lehden resepti hiukan muunneltuna.



Huomio taikinan reseptistä tulee pohjaa enemmän kuin mihin täyte riittää!



Taikina

2 1/2 dl vettä

15 g hiivaa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl sokeria (tai hunajaa)

1 1/2 tl suolaa

2 dl grahamjauhoja

5 dl vehnäjauhoja



Täyte

300 g fenkolia

2 kpl sipulia

2 rkl rypsiöljyä



Valkosipulitahna

20 kpl valkosipulinkynttä (Paahdetaan uunissa)

2 kpl tuoretta chiliä (paahdetaan uunissa)

1 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria



Pinnalle

400 g mozzarellajuustoa (viipaloituna)

Kurpitsansiemeniä



tuoretta rucolaa paistamisen jälkeen





Tee pohjataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri/hunaja ja suola. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen. Vaivaa taikina huolellisesti, peitä se liinalla ja jätä lämpimään paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi, noin 40 minuutiksi.



Kuumenna tällä välin uuni 250 asteeseen. Leikkaa puhtaat fenkolit suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuori tahnaan tulevat valkosipulinkynnet. Halkaise chilit ja poista siemenet.



Nosta kaikki kasvikset uunipellille omiksi ryhmikseen. Valuta kasviksille öljyä ja kääntele, jotta öljy leviää tasaisesti. Paahda kasviksia uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä.



Mittaa paahtuneet valkosipulinkynnet ja chilit sekä öljy, suola ja mustapippuri kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittajalla tasaiseksi. Seos saa maistua tuliselta.



Tee taikinasta pienehköjä ohuita pohjia.



Sivele jokaiselle pohjalle valkosipulitahnaa ja nostele päälle mozzarellaviipaleita. Mausta paahdetut fenkolit ja sipulit suolalla ja pippurilla ja asettele viipaleita pizzojen pinnalle. Ripottele päälle vielä kurpitsansiemeniä.



Kypsennä pizzoja 250-asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes juusto kuplii.



Ripottele pizzojen pintaan tuoretta rucolaa reilusti.



•Ohenna mahdollinen ylimääräinen valkosipulitahna juoksevaksi öljytilkan avulla. Tarjoa tätä tulista kastiketta pizzojen seurana.

Vierailija
19/31 |
26.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohjeita löytyy montakin googlaamalla:



http://www.google.fi/search?q=punajuuri+aurajuusto&ie=utf-8&oe=utf-8&aq…



Itse laitan mielellään vähän jauhoista perunaa sekaan.





Vierailija
20/31 |
26.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teriyaki-marinoidut sienet ja kiinankaalia.



herkkusieniä

Teriyaki-kastiketta (valmista tai esim. tämän ohjeen mukaan itse tehtyä --> Teriyaki Sauce INGREDIENTS



* 2/3 cup soy sauce (regular or low sodium)

* 1/4 cup light brown sugar

* 2 cloves garlic, crushed

* 1 tsp fresh, grated ginger (optional)

* 1/4 cup scallions, thinly sliced

Itse laitan tuoretta raastettua inkivääriä myös marinadiin.



Viipaloi herkkusienet, kaada marinadi päälle ja anna marinoitua 1/2 - 1 tunti.

Paista pannulla niin että sienet ruskistuvat. nosta lautaselle/vadille ja päälle silputtua kevätsipulia.



Kaada jäljellä jäänyt marinadi kattilaan kiehauta ja suurusta kastikkeeksi.





kiinankaalia (saa olla paljon)

sitruunaa

seesaminsiemeniä

suolaa



Höyrytä tai kiehauta nopeasti pilkottu kiinankaali, valuta ja mausta suolalla ja sitruunan mehulla. Ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä.



Samalla marinadilla tulee tosi hyvää lohta ja kalaa syöville tietysti kelpo ateria myös sienien ja/tai kiinankaalin kera.



Terv. 32 ja 33

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä neljä kahdeksan