aloittava kokki täällä, miten tehdään kermavaahtoa?
Kommentit (32)
Otetaan kerma ja lisätään siihen vaahto
Osta lehmä ja opeta se hyppimään narua. Kun on tarpeeksi hyppinyt voit utareesta pursottaa kermavaahtoa.
Kuohu- tai vispikermaa, ja jos haluaa, niin vaniljasokeria ja sokeria. Laitetaan kylmä kerma kippoon ja vatkataan joko käsin tai sähkövatkaimella. Jos vatkaa liikaa, tukee voita.
Voi tehdä myös kannellisessa (kannen pitää olla tiivis!) kipossa, kerma (+mausteet) sinne purkkiin ja ditten ravistellaan sitä purkkia.
kaupast saa sellasii purkkei niinku tödö jost voi siuhkuttaa kermavaahtoo vaik shotteihi. t pissis
Kylmää kuohukermaa (tai vispi) kulhoon, sitten vatkataan (koneella hetki tai käsin vähän pidempään) kunnes se on vaahtoa. Näin superhelteellä voi huomata että oikeastaan vatkauspurkin ja vispilän kannattaisi olla myös jääkaapissa puoli tuntia ennen vatkausta koska kuumassa ei tahdo vatkaus onnistua. Ja vispikermasta tulee kestävämpi vaahto muistaakseni.
Tai sit ostat vaan spraypullossa valmista vaahtoa. Sitäkin kaupoissa joskus ainakin oli.
Älä vatkaa käsin vaan käytä silloinkin vispilää. Se on semmonen kiekura varren päässä.
Sitruunaa voi lisätä kermaan niin vaahtoutuu heöpommin
Yritähän arvata mitä siihen voisi tarvia.
Mitä eroa on kuohukermalla ja vispikermalla?
Ostetaan tursotinpurkki ja tursotetaan siitä vaahtoa.
Se purkista tursotettava valmisvaahto on pahaa.
Vatkautuu paremmin jos käytät metallista kulhoa ja sähkövatkainta : )
Vierailija kirjoitti:
Mitä eroa on kuohukermalla ja vispikermalla?
molemmat ok. kuohukermaa käytän esim. piirakoiden päälle omena piirakka esim, kylmiin jälkiruokiin,hedelmäsalaatin päälle,mutta myös sellaiseen täytekakkuun johon vain väliin ja päälle ,eikäpursotuksia. jotenkin ilmavaa ja parempaa. vispi on herkempi menemään voiksi jos liikaa vatkaa,eli ole varovainen. tulee kestävää pursotusta ja kestää helteelläkin suht hyvin täytekakussa. mutta aivan samoin sopii jälkiruokiin. makukysymys mutta myös käyttötarkoitukset netistä löytyy.
Ensimmäiseksi täytyy pestä jauhenliha.
Vierailija kirjoitti:
Yritähän arvata mitä siihen voisi tarvia.
tarvia??
k v g