50+ vuotiaiden ruokatottumukset
Mitkä teillä on kokemukset suurten ikäluokkien ruokatottumuksista? Ostavatko he esim luomua? Suosivatko kotimaista? Suosivatko lisäaineettomuutta? Toisin sanoen, ratkaiseeko heillä hinta vai laatu? Maksavatko he enemmän siitä, että saavat kunnollista ruokaa?
Kokemuksena omista vanhemmistani voin sanoa, että hinta ratkaisee ja siksi ruoka on aika laadutonta.
Kommentit (9)
Kasviksia käyttävät aika monipuolisesti. Luomua eivät suosi.
Näin siis omat vanhempani.
"Suuriin ikäluokkiin kuuluvat ovat yli 60-vuotiaita"
Ok, suuret ikäluokat 60+
mutta saa vastata 50+ -vuotiaistakin ;)
Jos on vähän rahaa, he syövät epäterveellisesti, kunhan maha täyttyy, jos on varaa valita, syövät terveellisemmin.
He syynäävät jokaisen elintarvikkeen E-koodit, natriumglutamaattia ja aspartaamia karttavat kuin ruttoa. Lähiruokaa ostavat jos on saatavilla ja suosivat pienten firmojen tuotteita. Eivät syö punaista lihaa eikä ulkomaisia kaloja.
Ristuksen vaikeita ruokavieraita.
vain omista vanhemmistani, äitini 56v ja isäni 60v.
Aamupala aina sama, yönyli muhinutta mysliä maidon kanssa.
Seuraava ruoka on vasta n.klo 17 ja se on normaalia kotiruokaa, usein riistaa, kalaa, hirveä tai poroa ja perunaa pitää olla, muuten se ei ole ruoka eikä mikään isäni mielestä!
Iltapalaksi leipä tai kaksi, sauna-iltoina jäätelöä.
Ei ole rahasta puutetta heillä, mutta kaavoihinsa ovat kangistuneet :D!
Eli minulla on kokemusta omista ruokatottumuksistani.
En osta koskaan luomua, koska sen ostaminen on tuotajien riistämistä. Luomutuotanto on mielettömän kallista kaiken maksullisen valvonnan ja tarkkailun takia, joten tuottajalle ei paljoa vaivanpalkkaa jää.
Suosin kotimaista, joten minulta jäävät ostamatta "etelän hetelmät" ja ei-kausituotteet.
En suosi lisäaineettomuutta, koska lisäaineita on ostoksissani melko vähän (lisäaineeton kananmuna - onko sitä?) eli hankala tehdä valintaa lisäaineellisen ja lisäaineettoman välillä, jos ostamissani elintarvikkeissa ei yleensä lisäaineita ole.
Ratkaiseeko hinta vai laatu ei ratkea edellisten kysymysten perusteella. Minulla ratkaisee pelkästäään se, mitä aion syödä.
Maksanko enemmän siitä, että saan kunnollista ruokaa? Tähän on mahdoton vastata, jos ei ensin määritä kunnollisen ja kunnotoman eroa.
Syön vain sitä, mitä haluan syödä. Joskus se on karmea lisäeinepommi, joskus levy suklaata, joskus suoraa tankista otettuun maitoon tehtyä kaurapuuroa.
On vanhemmiten ruvennut seuraamaan kaikki mahdolliset lisäaineet ym., ostaa kotimaista, luomua, lähiruokaa aina jos mahdollista. Myös terveysvaikutteiset tuotteet tuntuvat olevan trkeitä. Hinta ei ratkaise (enää, silloin ratkaisi, kun olin lapsi ja taloudellinen tilanne heikompi). Elää yksin ja paljon vaikuttaa myös pakkauskoko eli ostaa pieniä pakkauksia. Eli siis hinta ei ole millään lailla määräävä tekijä hänen ostoksissaan.
on 75v ja ostaa hyvälaatuista ruokaa, myös luomua. On tosi tarkka siitä mitä tarjoaa vieraille. Karttaa halpismerkkejä, kokeilee uusia juttuja. Syö paljon hedelmiä, tekee jälkiruokia.
syntyneet 60-luvun vaihteessa.
Sisareni esimerkiksi on 52-vuotias, ja hyvin laatutietoinen ruoastaan. Varsinainen herkkusuu ja ostaa aina parasta mahdollista... Stockan herkun vakioasiakas. Lähiruokaa ei erityisesti hommaa, jos se vaatii erillistä vaivannäköä, mutta ostaa luomua, jos se on hyvälaatuista.
Kannattaa muistaa, että se luomu lähiruoka EI aina ole sitä laadukkainta,,,