Turkinpippuri pilattu?? Onko Fazer paskin suomalainen firma nykyään?
Kuulin tällaisen kamaluuden täältä. En ole ostanut karkkia hetkeen, kun olen sokerikoukusta just rimpuillut, mutta kesällä ajattelin taas satunnaisesti ostaa. Mutta lemppari onkin nyt pilattu, miten ihmeessä ne on sen saaneet tehtyä! Fazerin maine on mun silmissä saanut kunnon kolauksen ja koko ajan pahenee vaan. Miksi teette tätä Fazer, aargh! Nostakaa vaikka hintoja, pienentäkää pakkauskokoa, mutta älkää muuttako klassikoita!
Kommentit (72)
Fazer vaihtaa raaka-aineet halvempiin mistään välittämättä. Samalla logiikalla on mm ruislimpun valmistua lopetettu aikoja sitten.
Eucalyptus pastillista on Eucalyptus poistettu - kemikaalilla korvattu ajattelin tehdä kuten lapsuudessani että laitan pari lusikallista pastilleja kuppiin ja kiehuvaa vettä päälle .. ei minkäänlaista eucalyptuksen tuoksua tullut
Turkinpippurissa on glukoosisiirapin osuutta lisätty entisestään ja lakritsijauhe vaihdettu huonompaan laatuun ja sitä on vähemmän kuin ennen.
Muistatteko ne pienet semipehmeät mustat turkinpippuri-pallot? En ole vuosiin löytänyt niitä kaupoista.
Ohis
Perussettiä firmalla kuin firmalla. Mielenkiintoinen strategia kieltämättä!
Patu-salmiakkitanko oli aikoinaan paljon parempi kuin nää turkinpippurit.
Kiitos Fazerin temppujen karkkiveron nosto on mun kohdalla turha temppu. Valtio ja Fazer jää nuolemaan näppejään.
Vitsailin ysärillä, että olisin hoikka tyttö ilman Fazeria. Alkaa pikkuhiljaa toteutumaan.
Vierailija kirjoitti:
Muistatteko ne pienet semipehmeät mustat turkinpippuri-pallot? En ole vuosiin löytänyt niitä kaupoista.
Ohis
Jos ne tulis tänä päivänä takas niin olisivat varmaan mustaksi värjättyä styroksia ripauksella salmiakkiaromia.
No melkein kaikki on pilattu. Ei tarvii enkunlakujakaan enää ostaa. Suklaat on kauhean makusia nykyään. Tämä huononnus liittyy kyllä kaikkiin tuotteisiin. Miten vaan saadaan eniten tuottoa kerättyä. Ihmiset ostaa vaikka tuotteet on huonoja, hyvää kun ei enää saa. Tätä se ahneus teettää.
No kyllähän se Iittalakin on melkoinen kötöstelijä.
Astioiden lasitukset eivät kestä montaakaan vuotta ja niin otin uudelleen käyttöön vuoden 1979 Arabian astiat mökiltä.
En viitsi edes sanoa.
Vierailija kirjoitti:
Kovat karkit on kaikki shittiä.
Kyllä mä ainakin muutaman tiedän, jotka kovasta karkista tykkää...
Ilmeisesti nää firmat luottaa sen brändin voimaan, eikä sen sisällön? Älytöntä kyllä.
Vierailija kirjoitti:
No melkein kaikki on pilattu. Ei tarvii enkunlakujakaan enää ostaa. Suklaat on kauhean makusia nykyään. Tämä huononnus liittyy kyllä kaikkiin tuotteisiin. Miten vaan saadaan eniten tuottoa kerättyä. Ihmiset ostaa vaikka tuotteet on huonoja, hyvää kun ei enää saa. Tätä se ahneus teettää.
Mä en osta. Ihan periaatteesta jätän huononnokset kauppoihin. Voisin ostaa kalliimman tuotteen, jossa olisi pidetty laatu ja maku vanhan kaltaisena.
Fazer on mennyt alas.
Konserniin kuuluva compass group tekee huonoa ruokaa
Salmiakkifaneille tiedoksi että "Pöyröö Puluveri pulikka jauhe" maistuu hyvin samalta kuin apteekin salmiakkijauho aikoinaan:
Ainekset: Lakritsijauhe, sokeri, salmiakki, anisöljy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No melkein kaikki on pilattu. Ei tarvii enkunlakujakaan enää ostaa. Suklaat on kauhean makusia nykyään. Tämä huononnus liittyy kyllä kaikkiin tuotteisiin. Miten vaan saadaan eniten tuottoa kerättyä. Ihmiset ostaa vaikka tuotteet on huonoja, hyvää kun ei enää saa. Tätä se ahneus teettää.
Mä en osta. Ihan periaatteesta jätän huononnokset kauppoihin. Voisin ostaa kalliimman tuotteen, jossa olisi pidetty laatu ja maku vanhan kaltaisena.
Mutta oon aika vähemmistöä näköjään. Muistan miltä vanhat karkit maistuivat. Ja mulla on hyvä makuaisti, en tupakoi, enkä juo kahvia.
Fazer on selvästi harrastanut sekä "shrinkflationia" eli tuotteiden hienoista pienentämistä samalla hinnalla, että "cheapflationia" eli tuotteen tekemistä halvemmilla raaka-aineilla tai pikemminkin puolivalmisteilla.
Minusta Kismet, Pätkis ja monet muut ovat hienokseltaan pienentyneet pakkauksen sisällä ja faktaa on että esimerkiksi Mignon ei ole aivan täyttä tavaraa kuin ennen.
Toisaalta onhan nuo kaikki muuttuneet ajan saatossa. Fazerilla on monta sata vuotta täyttänyttä tuotetta. Olen melko varma että kettukarit oli aikoinaan tehty oikeasti pihlajanmarja hyytelöstä, Mignon oikeasta suklaasta ja nougatista jne. Ja eiköhän kaikki karkit olleet ennen oikeasta sokerista, voista ja kermasta tehtyjä. Nyt palmuöljy, maissitärkkelys, inverttisokerilla ja glukoosi- fruktoosi siirappi tai tää olla käytössä kaikilla kotimaisilla tehtailla.
Vaikea ostaa kotimaan hyvyyksiä tuolta Triplasta kun yläkerrassa on monin verroin laadukkaampi Lindt. Tosin en usko että nekään noudattaa ihan sata vuotta vanhoja reseptejä, mutta aivan yhtä huijattu olo ei tule niiden karkeista.
Vali vali ei ole mitään pilattu.