Paras kalaruoka
Voissa paistettu kuha tai ahven ja uudet perunat.
Kommentit (6)
Jokivarressa nuotiolla paistettu tammukka. Se, joka on tullut saaliiksi sen verran aikaisemmin, että ei enää hajoa tikusta nuotioon.
Tonnikala-sushi, runsaasti wasabia, inkivääriä ja soijakastiketta.
Tuossa on hyvä kalaruokaohje jos itse sattuu kalastamaan. Testasin tuolla ohjeella ja hyvää tuli. Tein ahvenesta
Tykkään tonnikalapihveistä: 1 purkki tonnikalaa öljyssä, 1 muna, jotain purua; esim. korppujauhoa tai jauhoa tai kaurahiutaleita. Sekoita taikinaksi ja paista pihveiksi pannulla.
Voi lisätä taikinaan vaikka valkosipulia, jos tykkää.
Jos tekee enemmän, niin voi osana tonnikalaa käyttää chilitonnikalaa. Liemiä voi valuttaa vähemmäksi jos haluaa.
Voi myös levittää taikinan pellille leivinpaperin päälle ja paistaa uunissa tai tehdä murekkeen. Silloin kannatta lisätä vaikka jotain kasvisraastetta ja sipulia myös.
Paras kala on ahven, melkein miten tahansa valmistettuna. Pikkuahvenet pannulla voissa paistettuna, hiilloksella paistettuna tai savustettuna, tai ihan vaan keitettynä perunoiden ja voikastikkeen kera.