Ravitsemustieteen professori ei usko, että karkkien ja limujen veronkorotukset parantaisivat mitenkään suomalaisten terveyttä
Professorin mukaan suomalaisten ravitsemusongelmat ovat muualla kuin korkeissa ja limuissa ja sen nimi on dopamiini eli mielihyvä, joka aiheuttaa meille riippuvuutta ja estää tekemästä järkeviä ostopäätöksiä: https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/f0c89a13-f68c-4744-beae-763e558e35…
Kommentit (7)
Miten suola ja rasvojen kovuus selittävät suomalaisten lihavuuden?
Onhan tuo tiedetty jo entuudestaan, mutta makeisvero ajatushan onikin vain tuoda rahaa valtion kirstuun. Purra mainitsi ohjausvaikutuksen vain koska monet vihastuivat. Puhdasta hyvesignalointia, vaikka tiedetään ettei ohjausvaikutus toimi.
Vierailija kirjoitti:
Miten suola ja rasvojen kovuus selittävät suomalaisten lihavuuden?
Sokerit, hiilarit, rasvat, suolat ja kalorit imeytyvät kehoon ja varastoituvat vyötärölle. Siksi näitä sisältäville tuotteille pitäisi olla oma erityisvero jotta ihmiset ymmärtäisi vähentää sokeri, hiilari, rasva, suola ja kaloripitoisia elintarvikkeita.
Sitä veroa pitää nostaa jatkuvasti ja pikku hiljaa, kuten tupakkaveroa. Kun karkkipussin hinta hipoo kymppiä, alkaa vaihtoehdot maistua.
Karkkiin jää koukkuun, kuten tupakkaan - ei tosin lähellekään niin pahaan, ja siitä pääsee irti syömällä kunnon ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Sitä veroa pitää nostaa jatkuvasti ja pikku hiljaa, kuten tupakkaveroa. Kun karkkipussin hinta hipoo kymppiä, alkaa vaihtoehdot maistua.
Karkkiin jää koukkuun, kuten tupakkaan - ei tosin lähellekään niin pahaan, ja siitä pääsee irti syömällä kunnon ruokaa.
ALV jäi tosiaan alakanttiin, hallitus tavoitteli 25.5% sijaan 30% ja alempien luokkien poistoa. Mutta eiköhän se 30% ALV saada pikkuhiljaa nostamalla.
Eihän se ollut tarkoituskaan, vaan tuottaa lisää verotuloja valtion kassaan.
Jutun mukaan ostavat karkkia hinnasta viis ja sitten pihistävät muusta.
tiedä onko näin