Miksi kalaa suositellaan ravitsemussuositusten mukaan syömään vain 2-3 kertaa viikossa?
Anteeksi tyhmä kysymykseni. Olen tällä viikolla syönyt kalaa jo 5 ateriaa. Mitä haittaa siitä voi olla? Ilmeisesti elohopea ja muut raskasmetallit, mutta eikö nekin ole riski enimmäkseen vain tietyissä kalalajeissa?
Kommentit (12)
Niissä on niin paljon ympäristömyrkkyjä, jotka kerääntyvät mm. maksaan, että suurempi annos on riski monille sairauksille.
Raskasmetallit rikastuu mitä korkeammalle mennään ravintoketjussa. Suurin osa kaloista on petokaloja.
Uskon, että voi syödä useamminkin, kun vaihtelee kalalajeja ja pitää annoskoot kohtuullisena.
Eikö se suositus ole että VÄHINTÄÄN 2-3 krt/vko?
Ei se ole tyhmä kysymys ollenkaan! Kalan suositeltu rajoittaminen 2-3 kertaan viikossa liittyy raskasmetallien kuten elohopean mahdollisiin kertymisiin kehoon. Tietyt kalalajit, kuten suuret petokalat, voivat sisältää enemmän raskasmetalleja. Liiallisella kalankulutuksella voi olla terveyshaittoja, mutta satunnainen ylimääräinen ateria tuskin aiheuttaa merkittäviä ongelmia.
Kalaa suositellaan nautittavaksi 2-3 kertaa viikossa sen vuoksi, että se sisältää terveellisiä rasvahappoja, kuten omega-3-rasvahappoja, jotka ovat hyödyllisiä sydämen terveydelle. Liiallinen kalan syönti voi kuitenkin altistaa ihmiset raskasmetallien, kuten elohopean, kertymiselle elimistöön.
Kerran kuussa riittää. Kalapuikot.
Hyi kakka kamala! Ei kalaa lautaselle! Ei kalaa minnekkään!
Syö pimppiä, se maistuu samalleeeee
V. Beckham syö joka päivä kalaa ja höyrytettyjä vihanneksia.
Up