Miksi kaupoista ei saa suomalaista valkosipulia? Eivätkö suomalaiset osaa kasvattaa sitä?
Ovat joko kiinalaista tai espanjalaista. Olen yrittänyt etsiä Suomessa kasvatettua valkosipulia jo pitkään, mutta sitä ei vaan ole saatavilla.
Kommentit (25)
Samaa olen ihmetellyt. Kyllähän valkosipuli Suomessa kasvaa.
Cittareista saa syksyisin. Suomen kasvukausi ei ole otollisin valkosipulillekaan.
Tälle vuodelle laitoinkin omat kasvamaan. Reilusti, että pärjää yli talven.
Espanjalaista, enkä kiinalaista suostu ostamaan. Edes luomuna.
En tiedä, mutta pitäisikin alkaa kasvattaa vaikka ruukussa. Ei ole vaikeaa. Kiinalaisia elintarvikkeita en kyllä osta koskaan, ei voi luottaa että jokainen erä on tutkittu.
Saa, olen ostanut suoraan viljelijältä.
Kyllä meidän ässässä on. On tosin huonompaa kuin espanjalainen joten en enää osta.
Talvivalkosipuli kasvaa täällä aivan hyvin, kuten monet harrastelijaviljelijät tietävät. Onko se sitten jostain EU-byrokratiasta kiinni, ettei kaupallisesti viljellä?
En ole koskaan nähnyt valkosipulia kuin kaupassa, mihin se kasvi tekee sen sipulin?
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan nähnyt valkosipulia kuin kaupassa, mihin se kasvi tekee sen sipulin?
Maahan pistetty kynsi kasvattaa varren. Siihen tyveen ympärille kehittyvät sitten uudet kynnet, jotka muodostavat sipulin.
Uutinen oli just, että suomalainen porkkana ja punasipuli on loppunut.
Kyllä Suomessa valkosipuli kasvaa.
Syksyllä maahan kynnet ja heinäkuulla nosto maasta.
Kasvatan itselleni jo kymmenettä vuotta.
Tuottaja hinnat niin matalat ettei kannata myyntiin kasvattaa.
Monet olisivat halunneet ostaa mutten myy, joskus annan lahjaksi ystäville.
Tarvitsee kylmäkäsittelyn, eli on vähän konstikkaampi viljeltävä. Eli juurikin voi vaikka istuttaa syksyllä ja toivoa, että lähtee kasvuun. Tai sitten niitä istukkaita pitää säilöä jonkun aikaa vaikkaa jääkaapissa ennen istutusta.
Ehkä se ei kannata. Niitä pitäs kasvattaa triljoonia, et siitä hommasta sais taskuunkin jotain.
Laita ap valkosipulin kasvattamo vaan pystyyn. Olisit eka suomessa. Kerro sit miten rikastuit.
Eipä muuta kuin alat kasvattaa, jos luulet että se on niin helppoa.
Jos ei löydy kotimaista tuoretta, katso onko valikoimassa lappeenrantalaisen Öljypuun valkosipulivalmisteita. Hurjan maukkaita.
Ostivat myös paikallisen soosienvalmistajan.
Vierailija kirjoitti:
Tarvitsee kylmäkäsittelyn, eli on vähän konstikkaampi viljeltävä. Eli juurikin voi vaikka istuttaa syksyllä ja toivoa, että lähtee kasvuun. Tai sitten niitä istukkaita pitää säilöä jonkun aikaa vaikkaa jääkaapissa ennen istutusta.
Ei tarvitse kylmäkäsittelyä. Ei ole vaikea viljellä. Suomessa viljeltävät kannat istutetaan syksyllä, niin ehtivät juurtua ennen talvea ja se pidentää kasvukautta.
Kyllä minä olen s-marketista ostanut joskus viime syksynä.
Vierailija kirjoitti:
Talvivalkosipuli kasvaa täällä aivan hyvin, kuten monet harrastelijaviljelijät tietävät. Onko se sitten jostain EU-byrokratiasta kiinni, ettei kaupallisesti viljellä?
Vintervitlöken har massivt mera smak än alla andra. Man skrattade åt det tredubbla eller ännu högre priset, tills man köpte och prövade. Efter det finns ingen återvändo.
Vierailija kirjoitti:
Samaa olen ihmetellyt. Kyllähän valkosipuli Suomessa kasvaa.
Valkosipulia voi kasvattaa ihan omassa kotikeittiössä että siitä vaan kasvattamaan.
Rupea kasvattamaan.