Poistettuun kouluruokakeskusteluun:
Mitä jos alettaisi tarjota kouluissa sellaista ruokaa, joka on
- kypsää, eikä raakaa tai ylikypsää
- oikeista raaka-aineista valmistettua eikä "mitä lie mössöä"
- lähellä valmistettua eikä iankaikkisia eineksiä, joista ei saa selvää, onko tämä nyt olevinaan lihaa, kalaa, kanaa, kasvista vai mitä.
- ruoka-aineet erillään eikä kaikkia samaan pataan heitettyinä, jolloin jätetään mieluummin syömättä kaikki kuin syödään vain osa.
Oli minulla tähän muutakin sanottavaa, mutta Pääsy kielletty ennen kuin ehdin lähettää sen viestin, jossa kerroin syöneeni hyvää ruokaa pienessä koulussa ja sellaisessa kunnassa, jossa koulukeittiön ruokaa tuotiin myös kunnanvirastolle. Ja sellaisessakin koulussa, jossa henkilökunta jätti syömättä myös valvonta-aterioilla.
Kommentit (3)
Kannatan. Se että jollekin syömäkelvottomalle mössölle lätkitään ruokalistaan hienoja nimiä ei vielä tee siitä mössöstä ruokaa.
Ei maksa yhtään enempää valmistaa ruoka kypsäksi kuin ylikypsäksi tai jättää osittain raa'aksi.
Ei maksa merkittävästi enempää keittää ja tarjoilla vihannekset erikseen eikä lihapataan sekoitettuna.
Eikä siihenkään tarvita lisärahaa, että ruoka valmistetaan selvästi tunnistettavaksi. Esimerkiksi kinkkukiusaus on voi olla omin aistein todettavissa kinkkukiusaukseksi tai se on "jotain mössöä", josta ei pysty ruokalistaa katsomatta saamaan selville, mitä se on olevinaan.
Mistä lisäbudjetti? Karsitaanko oppimateriaali- vai henkilöstökuluista?