Soijarouheen eettisyys ja ekologisuus? Onko hyvä valinta lihan sijasta?
Olen oppinut tekemään soijarouheesta todella hyvää ruokaa, ja ravintoarvothan on hyvät. Mut onko siinä jotain huonoja puolia, miksi ei ole oikeasti hyvä valinta lihan sijasta? Siis ekologisesti tai eettisesti? En ole perehtynyt kasvatukseen ja tuotantoprosesseihin.
Käytän kyllä papuja ja linssejäkin, mut hyvää vaihtelua tuonut.
Kommentit (48)
Ehkä ei? Riippuu asioista ja riippuu sen alkuperästä. Se lisää estrogeenin määrää elimistössä miehilläkin. On kanaa, perunaa ja kasvista. Luomunauta ja muu luomu olisi hyvä, jossa ei ole outoja rehuja tai kokeellisia.
Soijarouheesta ei saa hyvää eikä terveellistä ruokaa.
Joten sulla on ap vähän oppimista ravinnosta.
On hyvä vaihtoehto.
Maailman soijasta suurin osa syötetään tuotantoeläimille ja lihansyöjät on siis suurimmat soijankuluttajat.
Ei ole ihan sen takia, että se maistuu pahalta.
Vain aivopestyt urpot kuvittelee soijarouheen olevan ihmisen ravintoa.
Syö mitä haluat mutta älä vaan syötä sitä kenellekään. Esimerkiksi minä olen allerginen soijalle.
Itse en syö lihaa, mutta en kyllä näe siinä mitään pahaa. Soijaa en kyllä haluaisi ruokavaliooni, tavalliset kasvikset riittävät, niin ja poprilli...eikö se ole vähän kuin banaani.
On ihan jämpti valinta lihan sijaan. Niissä käytettävät soijapavut kasvatetaan yleensä USA:ssa tms. maassa jossa niiden vuoksi ei kaadeta sademetsää ja työntekijöillä on ihmisoikeudet, toisin kuin tuotantoeläinten ruoaksi kasvatettava soija, joka on muuten suurinosa soijan tuotannosta. Tätä tietysti käytetään virheellisesti lyömäaseena soijatuotteita vastaan.
Kotimainen vaihtoehto voisi olla herneproteiini. Tai ei-kuivatussa muodossa härkis ja nyhtökaura.
Jos liha pitäisi korvata niin söisin mieluummin tuoreita hedelmiä.
Vierailija kirjoitti:
Jos liha pitäisi korvata niin söisin mieluummin tuoreita hedelmiä.
Lihaa ei voi korvata hedelmillä. Nehän on ravinnoltaan ihan eri juttuja.
Toki lihaa ei tarvii korvata millään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos liha pitäisi korvata niin söisin mieluummin tuoreita hedelmiä.
Lihaa ei voi korvata hedelmillä. Nehän on ravinnoltaan ihan eri juttuja.
Toki lihaa ei tarvii korvata millään.
Jakkihedelmästä saa tehtyä nyhtöä, mutta se on enempi tekstuurijuttu kuin ravintoaine.
Vierailija kirjoitti:
Jos liha pitäisi korvata niin söisin mieluummin tuoreita hedelmiä.
Miten saat proteiinia hedelmistä? Mä vastaan: et mitenkään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos liha pitäisi korvata niin söisin mieluummin tuoreita hedelmiä.
Miten saat proteiinia hedelmistä? Mä vastaan: et mitenkään.
Oikeastaan lähes kaikessa on proteiinia. Kasviksissakin, joissakin suhteellisen paljonkin. Mutta joo, eri asia sitten että saako hedelmästä tarpeeksi proteiinia. Aika paljon saisi syödä.
Vierailija kirjoitti:
On ihan jämpti valinta lihan sijaan. Niissä käytettävät soijapavut kasvatetaan yleensä USA:ssa tms. maassa jossa niiden vuoksi ei kaadeta sademetsää ja työntekijöillä on ihmisoikeudet, toisin kuin tuotantoeläinten ruoaksi kasvatettava soija, joka on muuten suurinosa soijan tuotannosta. Tätä tietysti käytetään virheellisesti lyömäaseena soijatuotteita vastaan.
Kotimainen vaihtoehto voisi olla herneproteiini. Tai ei-kuivatussa muodossa härkis ja nyhtökaura.
Jenkeissähän tuotetaan suurin osa soijasta ja se vaatii valtavasti vesivaroja. Soijaa löytyy lähes kaikesta alkaen tapettiliisteristä päättyen meiiläkin tunnettuun ketsuppiin. Soijaa syötetään juurikin tuotantoeläimille ja valtavia määriä ja lihaksiston kasvua vauhditetaan geenimuuntelulla. No, ruokaa tarvii jokainen mutta soijaa ei meille kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On ihan jämpti valinta lihan sijaan. Niissä käytettävät soijapavut kasvatetaan yleensä USA:ssa tms. maassa jossa niiden vuoksi ei kaadeta sademetsää ja työntekijöillä on ihmisoikeudet, toisin kuin tuotantoeläinten ruoaksi kasvatettava soija, joka on muuten suurinosa soijan tuotannosta. Tätä tietysti käytetään virheellisesti lyömäaseena soijatuotteita vastaan.
Kotimainen vaihtoehto voisi olla herneproteiini. Tai ei-kuivatussa muodossa härkis ja nyhtökaura.
Jenkeissähän tuotetaan suurin osa soijasta ja se vaatii valtavasti vesivaroja. Soijaa löytyy lähes kaikesta alkaen tapettiliisteristä päättyen meiiläkin tunnettuun ketsuppiin. Soijaa syötetään juurikin tuotantoeläimille ja valtavia määriä ja lihaksiston kasvua vauhditetaan geenimuuntelulla. No, ruokaa tarvii jokainen mutta soijaa ei meille kiitos.
Vesikään ei olisi ongelma jos sitä soijaa ei tarttis kasvattaa niin tuhottomia määriä tuotantoeläinten rehuksi.
Soijalihan, soijamaidon ja jopa tofun voi onneksi valmistaa soijapavun sijaan muistakin pavuista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos liha pitäisi korvata niin söisin mieluummin tuoreita hedelmiä.
Miten saat proteiinia hedelmistä? Mä vastaan: et mitenkään.
Oikeastaan lähes kaikessa on proteiinia. Kasviksissakin, joissakin suhteellisen paljonkin. Mutta joo, eri asia sitten että saako hedelmästä tarpeeksi proteiinia. Aika paljon saisi syödä.
Joissain kasviksisa on paljonkin proteiinia, mutta ei ihmisen elimistö pysty hyödyntämään kasviksien proteiinia.
Lihassa on paljon muutakin ravintoa mitä kasveista ei saa, joten lihan "korvaaminen" kasveilla ei onnistu.
Up