Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuka onneton keksi lounasbuffetit?

Vierailija
09.04.2024 |

Eli lounastauko menee siihen, että jonotat ja jonotat, ruokalassa kauhea möly, edessäoleva isäntä kalastaa sopasta sattumat ja iskee mahdollisesti pesemättömän käpälänsä paljaaltaan leipään kiinni, sitten jonotat kassalle tarjottimen kanssa jonka jälkeen yrität etsiä pöytää. Rentouttavaa. 

Kotikaupungissa ei enää edes ole lounaspaikkoja, joissa olisi pöytiintarjoilu. Että voisi istua pöytään, tilata lounaan ja syödä rauhassa. Tuleeko nuo buffetlounaat edes halvemmaksi ravintolalle?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

aha. tässä istun juuri lounasbuffetin pöydässä. jonoa ei ollut yhtään. ruoka maksettiin ennen tarjottimen hakua. mölyä ei yhtään. homma toimii.

Vierailija
2/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tunnista kuvailemaasi tilannetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä maksetaan ensin ja paikankin haen ensin, ennen ruuan hakua. Rähmäkäpälät on kyllä ihan totta. Mutta ylihygieeniset ei mene koskaan buffettiin. Hyvä paikka on täynnä ja jonoja syntyy. Onhan buffetti huomattavasti halvempaa ravintoloille . Tarjoilu paikassa lounaan hinta olis sama kuin illallisen. Olen aika varma, että sellainenkin paikka löytyy, mutta haluat maksaa lounaasta vain 10€. 

Vierailija
4/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ei ruoka maistu niin ole syömättä.

Vierailija
5/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En myöskään käy buffeteissa. Kahvilakin olisi kiva , jos olisi pöytiintarjoilu. Helsingissä lähinnä Ekberg ja Cafe Aalto Akateemisessa.

Vierailija
6/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En myöskään tunnista tilannetta. Buffetti on nopeampi ja monipuolisempi kuin annosruoka lounas. Tai tämä on ainakin oma kokemus ja lounasaika on yleensä rajallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alunperin ne ovat venäläinen keksintö.

Stalin halusi myös naiset töihin. Siksi ruokaa alettiin valmistamaan keskitetysti. Sillä pyrittiin siihen että naisten aika ei menisi enää kotona kokkaamiseen.

Tämä hieno keksintö levisi moneen muuhunkin maahan, mm. Suomeen. Kaikissa maissa siitä ei kuitenkaan innostuttu, vaan arvostettiin enemmän erikseen valmistettuja ruoka-annoksia.

Suomalaiset tunnistaa maailmalla siitä, ruoka syödään nopeasti hotkimalla. Me opitaan niin hyvin jo koulussa, että jos ei syö heti hirveällä vauhdilla niin myöhästyy seuraavalta tunnilta ja opettaja suuttuu.

Itse yllätyin vaihto-oppilasvuotenani pitkistä lounastauoista, joiden aikana ehti käydä vaikka leipomossa ostamassa eväät ja käydä syömässä kaikessa rauhassa läheisessä puistossa ja vielä jäädä pelaamaan jotain peliä kavereiden kanssa.

Vierailija
8/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yleensä maksetaan ensin ja paikankin haen ensin, ennen ruuan hakua. Rähmäkäpälät on kyllä ihan totta. Mutta ylihygieeniset ei mene koskaan buffettiin. Hyvä paikka on täynnä ja jonoja syntyy. Onhan buffetti huomattavasti halvempaa ravintoloille . Tarjoilu paikassa lounaan hinta olis sama kuin illallisen. Olen aika varma, että sellainenkin paikka löytyy, mutta haluat maksaa lounaasta vain 10€. 

En ole varma tuleeko hävikin vuoksi halvemmaksi. Totta kai noita syöttölöitä on esim. yliopistoilla ja siellä missä korpeen (esim Otaniemi 😊) on laitettu joku työpaikkakeskittymä. Ihan joutessani googlasin Helsingistä muutaman pöytiintarjoilupaikan: lounas 14 eur eli samaa hintatasoa kuin buffetit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä keksin ne. Nykyään olen miljonääri.

 

Vierailija
10/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En enää syö noutopöydästä, kun olen nähnyt niin iljettäviä käytösmokia niiden käyttäjiltä, vain ala cartesta tilattu sopii.

Käydään melko usein ulkona syömässä, mutta vasta, kun lounasaika ohi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ruoka tuotaisiin pöytään niin saisit "jonottaa" tuplasti en ajan mitä seisot buffetin jonossa.

Vierailija
12/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos ei ruoka maistu niin ole syömättä.

Voi hyvä ihminen: enhän minä sanonut, etteikö buffeteissa ruoka voisi olla OK

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mene ajoissa, heti kun aukeaa. 

Vierailija
14/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos ruoka tuotaisiin pöytään niin saisit "jonottaa" tuplasti en ajan mitä seisot buffetin jonossa.

Luuletko, että lounaspaikoissa, joissa ruoka tuodaan pöytiin, sitä ryhdytään valmistamaan tilaus tilaukselta? Samaa lounasaikaa varten ennakkoon tehtyä ruokaa se olisi. Sillä erotuksella, että voit istua pöytään rauhassa odottamaan ruokaasi.

Toki ylensyönnistä tulisi vaikeampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko tämä muka poistettu?

Vierailija
16/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Alunperin ne ovat venäläinen keksintö.

Stalin halusi myös naiset töihin. Siksi ruokaa alettiin valmistamaan keskitetysti. Sillä pyrittiin siihen että naisten aika ei menisi enää kotona kokkaamiseen.

Tämä hieno keksintö levisi moneen muuhunkin maahan, mm. Suomeen. Kaikissa maissa siitä ei kuitenkaan innostuttu, vaan arvostettiin enemmän erikseen valmistettuja ruoka-annoksia.

Suomalaiset tunnistaa maailmalla siitä, ruoka syödään nopeasti hotkimalla. Me opitaan niin hyvin jo koulussa, että jos ei syö heti hirveällä vauhdilla niin myöhästyy seuraavalta tunnilta ja opettaja suuttuu.

Itse yllätyin vaihto-oppilasvuotenani pitkistä lounastauoista, joiden aikana ehti käydä vaikka leipomossa ostamassa eväät ja käydä syömässä kaikessa rauhassa läheisessä puistossa ja vielä jäädä pelaamaan jotain peliä kavereiden kanssa.

Suomessa elämästä ei kuulu nauttia vaan suorittaa. Ollaan ankeita kaikissa tekemisissä.

Vierailija
17/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliko tämä muka poistettu?

Oli hetken. En todella tiedä miten tää juttu toimii

Vierailija
18/18 |
09.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Alunperin ne ovat venäläinen keksintö.

Stalin halusi myös naiset töihin. Siksi ruokaa alettiin valmistamaan keskitetysti. Sillä pyrittiin siihen että naisten aika ei menisi enää kotona kokkaamiseen.

Tämä hieno keksintö levisi moneen muuhunkin maahan, mm. Suomeen. Kaikissa maissa siitä ei kuitenkaan innostuttu, vaan arvostettiin enemmän erikseen valmistettuja ruoka-annoksia.

Suomalaiset tunnistaa maailmalla siitä, ruoka syödään nopeasti hotkimalla. Me opitaan niin hyvin jo koulussa, että jos ei syö heti hirveällä vauhdilla niin myöhästyy seuraavalta tunnilta ja opettaja suuttuu.

Itse yllätyin vaihto-oppilasvuotenani pitkistä lounastauoista, joiden aikana ehti käydä vaikka leipomossa ostamassa eväät ja käydä syömässä kaikessa rauhassa läheisessä puistossa ja vielä jäädä pelaamaan jotain peliä kavereiden kanssa.

Suomessa elämäs

Minulla pistäytyi kylässä 4-vuotias keski-euroopasta. Aamiainenkin (kaurapuuroa ja ruisleipää) vedettiin pitkähkön kaavan mukaan keskustellen. Lapselle ruokailu oli selvästi myös hauska seurustelutilanne ja keskusteluun hän hyvin aktiivisesti osallistui. Ei mitään kitinää ruokapöydässä, lapsi otti pöydästä sitä mitä arveli syövänsä ja istui ihan vapaaehtoisesti aikuisten kanssa loppuun asti. Hassua.

Kun minä olin pieni, kerrottiin että ruokapöydässä ei puhuta ja lautanen pitää syödä rivakasti tyhjäksi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kahdeksan viisi