Lihaisa laatikko-/pataruoka? Mitä se olisi? Kriteerinä maistuva mutta suht edullinen.
Lyö tyhjää.
Makaronilaatikko en halua. Mitähän sitä tekisi?
Kertokaa joku ihana perinteinen lihaa sisältävä laatikko tai pataruoka? <3
Kommentit (22)
Varhaisaamun hiljaisina hetkinä pyörii kaupungin puistoissa omistajiltaan karanneita frettejä ihan vilisemällä. Varustaudu pienellä taljajousella tai pitkävartisella atraimella. Kun ensimmäinen utelias fretti tulee nuuskimaan sinua, on iskun paikka.
Sitten vain kotiin ja nylkypuuhiin. Nylkemisen jälkeen paloittele fretti pienellä lihakirveellä 8-10 osaan. Ja valmistusohje on seuraava:
FRETTIPAISTI
Kuumenna paistinpannu ja loruta siihen öljyä. Paistele fretin osia niin, että ne saavat kunnon paistopinnan. Lado palaset uunipataan ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Kuori neljä porkkanaa ja leikkaa ne renkaiksi ja kaksi sipulia pieniksi lohkoiksi. Lisää muutama pieni pala palsternakkaa Lisää porkkana-, palsternakka- ja sipulipalat pataan. Kaada lihojen päälle vettä niin että ne peittyvät.
Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna olla siellä noin 2 tuntia, laske lämpöä tämän jälkeen 180 asteeseen ja hauduta kannen alla 1,5-2 tuntia.
Kun liha alkaa irrota luista, lisää runsas desilitra kermaa ja sekoittele. Laita vielä 150 asteeseen ja anna olla noin 45 min.
Porkkanalle, sipulille ja palsternakalle tulee hintaa euron verran. Fretti ei maksa sinulle mitään. Suolaa ja mustapippuria jokaisella lienee kotonaan. Yhdestä fretistä riittää 4-6 hengelle.
Vierailija kirjoitti:
Varhaisaamun hiljaisina hetkinä pyörii kaupungin puistoissa omistajiltaan karanneita frettejä ihan vilisemällä. Varustaudu pienellä taljajousella tai pitkävartisella atraimella. Kun ensimmäinen utelias fretti tulee nuuskimaan sinua, on iskun paikka.
Sitten vain kotiin ja nylkypuuhiin. Nylkemisen jälkeen paloittele fretti pienellä lihakirveellä 8-10 osaan. Ja valmistusohje on seuraava:
FRETTIPAISTI
Kuumenna paistinpannu ja loruta siihen öljyä. Paistele fretin osia niin, että ne saavat kunnon paistopinnan. Lado palaset uunipataan ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Kuori neljä porkkanaa ja leikkaa ne renkaiksi ja kaksi sipulia pieniksi lohkoiksi. Lisää muutama pieni pala palsternakkaa Lisää porkkana-, palsternakka- ja sipulipalat pataan. Kaada lihojen päälle vettä niin että ne peittyvät.
Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna olla siellä noin 2 tuntia, laske lämpöä tämän jälkeen
Voiskohan käyttää kissaa? Niitä on meilläpäin paljon enempi.
Merimiespihvi, karjalanpaisti, stroganoff, osso buco.
"Voiskohan käyttää kissaa? Niitä on meilläpäin paljon enempi."
Miksei voisi. Luulisin että myös citykani ja rotta ovat ihan soveltuvia.
- sivusta
Merimiespihvit on oma lempparini! Kun naudan sisäpaistia löytyy tarjouksesta, niin silloin voi tehdä, jos haluaa säästää. Sipulia, perunaa, pippuria ja suolaa lisäksi. Muista pitkä haudatus!
Kaalipata, lanttu-sianlihapata, kaalilaatikko.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Varhaisaamun hiljaisina hetkinä pyörii kaupungin puistoissa omistajiltaan karanneita frettejä ihan vilisemällä. Varustaudu pienellä taljajousella tai pitkävartisella atraimella. Kun ensimmäinen utelias fretti tulee nuuskimaan sinua, on iskun paikka.
Sitten vain kotiin ja nylkypuuhiin. Nylkemisen jälkeen paloittele fretti pienellä lihakirveellä 8-10 osaan. Ja valmistusohje on seuraava:
FRETTIPAISTI
Kuumenna paistinpannu ja loruta siihen öljyä. Paistele fretin osia niin, että ne saavat kunnon paistopinnan. Lado palaset uunipataan ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Kuori neljä porkkanaa ja leikkaa ne renkaiksi ja kaksi sipulia pieniksi lohkoiksi. Lisää muutama pieni pala palsternakkaa Lisää porkkana-, palsternakka- ja sipulipalat pataan. Kaada lihojen päälle vettä niin että ne peittyvät.
Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna olla sieJoku kyseli, et voisiko käyttää kissaa. Olis siinä frettiä enemmän lihaa. Meilläpäin on rusakoita, niistä ainakin taitais saada maistuvan padan. On kyllä sen verran isoja, että varmaan ainakin tuplata pitäisi tuo juuresten määrä..
Merimiespihvi
Stroganoff
Palapaisti
Burgundinpata
Moskovanpata
Helppo jauheliha perunakiusaus. 1 kg peruna-/supulisekoitusta, 800 gr jauhelihaa, joka reilusti esim grillimausteella maustettu ja päälle 4 DL kermaa. Uunissa noin 50-60 min.
Lanttu kuutioita ja kassler kuutioita pataan, mukaan suolaa, pippuria ja sokeritonta sinappia ja nestettä (vettä). Hitaasti hautumalla tulee tosi hyvää.
Lidlin liha-altaasta valkosipulimarinoitua possunlihaa 2 pkt (2.99€/pkt), sipuli, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, vettä niin että lihat ja juurekset peittyvät, lihaliemikuutio, paprikajauhetta vajaa 1 rkl.
Paista kasarissa lihat, lisää vesi, kiehauta. Lisää kuutioidut juurekset ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä tunnin verran.
Juuresten tilalla käytän joskus wokkivihanneksia. Ne lisätään vasta lihojen kypsennyksen lopussa.
Ranut ja makkarat uunipellille! Majoo kylkeen ja huuhtelee Lagerilla alas.
Kissanliha on vähän sitkeää. Se ei oikein sovi pataruokiin, eivät ainakaan laihat kulkukissat. Täällä joku vanha mummo tarjoili joskus kissanlihakeiton reseptiä, mutta en näin äkkiseltään löytänyt sitä mistään.
Lasagnea tein viimeksi, noin 8-10 annosta, syöjistä riippuen.
400g punalaputettua sikanautajauhelihaa, 1,50€.
Kourallinen (noin puoli desiä) soijarouhetta, 0,05€
Punajuuri, 0,10€
Porkkana 0,10€
Tomaattimurska 0,37€
Valkosipulia reilusti (itsekasvatettua, sille ei tule enää hintaa, ollut kasvatuksessa noin 15v)
Mausteita 0,25€
Punalaputettu maito 1l, 0,70€
Voita 40g, 0,25€
Vehnäjauhoja pari rkl, noin 0,05€
Juustoraastetta (punalaputettua ja normihintaista juustoa) noin 2,00€, tämä on kallein osuus.
Kokonaishinta 5,4€. Normaalisti, ilman punalaputettuja tuotteita, tämän annoksen hinta olisi noin 8€, mikä ei sekään ole mielestäni paha.
Palapaisti, karjalanpaisti ja jos vähän erikoisempaa uskallan ehdottaa niin sellainen unkarilainen lihapata kuin pörkölt (Suomessa usein virheellisesti gulassina tunnettu).