Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko kokemusta kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?

Vierailija
17.02.2024 |

Tai lohi, muu kala? Muu liha?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
17.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valitettavasti ei ole.

Vierailija
2/10 |
17.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tyhjiöpakattu jauheliha säilyy ainakin 2 vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
17.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kolmisen kuukautta. 

Vierailija
4/10 |
17.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kolmisen kuukautta. 

Onko tämä oma kokemuksesi vai ohje Martta-liiton sivuilta?

Vierailija
5/10 |
17.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvainen, eli kaupan halvin sikanautajauheliha säilyy pakastimessa noin puoli vuotta, ennenkuin siihen alkaa tulla makuvirheitä. Sehän ei mikrobiologisesti pilaannu pakastettuna ollessaan, mutta eltaantunut rasva maistuu pahalle.

Rasvaton jauheliha, esimerkiksi poro, peura tai hirvi, säilyy tuon pari vuotta, vaikkei olisi edes vakuumissakaan. Nauta sitten tästä välistä, reilu vuoden verran. Myös kanajauheliha säilyy kauan, vuoden verran.

Eksoottisista lihoista (kenguru, alligaattori) ei ole kokemusta.

Vierailija
6/10 |
17.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudanliha 8-10kk

Jauheliha 1-2kk

Kalat 1-3kk

Lampaanliha 8-10kk

Sianliha 3-6kk

Siipikarja 3-6kk

Raaka-aineen rasvapitoisuus vaikuttaa eniten säilyvyysaikaan. Marjat ja kasvikset säilyvät satokaudesta toiseen. Rasvaisen lihan ja kalan säilyvyysaika on sen sijaan melko lyhyt. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
17.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tinttaa pakastin -50-asteeseen niin säilyy lähes maailmanloppuun saakka

Vierailija
8/10 |
17.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
17.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

3-4 kuukautta ilman että laatu kärsii. Ilmatiiviinä jopa 6kk

Vierailija
10/10 |
17.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vakuumipakkauksessa rasvainenkin liha ja kala säilyy syömäkelpoisena asiallisesti pakastettuna ainakin pari vuotta, todennäköisesti huomattavasti pidempään. Maku ja rakenne saattavat toki kärsiä, mutta esimerkiksi jauhelihakastikkeessa se menee hienosti. Mitään sellaista pilaantumista ei -18 asteessa kyllä tapahdu, että liha muuttuisi syömäkelvottomaksi tai vaaralliseksi nauttia. Meillä ostetaan lähitilalta kerran vuodessa koko vuoden lihat pakastimeen, ja myös 20% rasvalla olevat ovat olleet 12 kk jälkeen täysin ok myös jauhelihapihveihin tai lihapulliin käytettäviksi.