Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?

Vierailija
13.03.2012 |

Hei!

Siis löysin pakkasen pohjalta useamman paketin jauhelihaa jotka on laitettu sinne viime heinäkuussa. Voiko niitä vielä käyttää?

Muistaakseni lihalle suositeltava pakastusaika on 3-4kk? Mutta olisiko vaarallista käyttää noita jauhelihoja? Sääli ois laittaa roskiin...

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
17.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Marttojen sivuston mukaan jauheliha säilyy pakastimessa 1-2 kk. 

 

http://www.martat.fi/ruoka/sailonta/pakastaminen/

Vierailija
2/11 |
17.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei jauhelihaa tehdä mistään pakastetusta lihasta, ihan höpöä. Mikrobiologinen laatu tuskin kärsii pitkästä pakastuksesta. Mutta pakkaskuivumista voi tulla lihan pintaan ja varsinkin rasvaisempi possunliha alkaa maistumaan härskiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
17.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oulussa on joku, joka saattaisi tietää.

Vierailija
4/11 |
13.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

sille, kuinka kauan liha säilyy pakkasessa.



Mutta mun oma isäni syö vuosikausia vanhaa hirvenlihaa pakkasesta ja täyttää kohta 65 v, eli ei se vissiin ihan kamalan vaarallista ole.

Vierailija
5/11 |
13.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosiaan, kyllä meidänkin pappa taitaa niitä hirvenlihoja pakkasesta syödä melkoisen pitkään :D Liekö sitten eroa kaupan lihalla ja itse kaadetulla?

Vierailija
6/11 |
13.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

on se ero, että ne on tehty usein jo kertaalleen pakastetuista ja sulatetuista lihoista, ja siksi niissä on lyhyempi tuo säilytysaika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
13.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

on se ero, että ne on tehty usein jo kertaalleen pakastetuista ja sulatetuista lihoista, ja siksi niissä on lyhyempi tuo säilytysaika.


Ei mitään ongelmaa. Sianlihan ohjeaika on 6 kk, naudanlihan vuosi. Se, että olisi pakastettu aiemmin ei vaikuta säilyvyyteen, vaan lähinnä muihin laatuseikkoihin, nestettä irtoaa lihasta aina sulatettaessa. Voit huoletta siis käyttää lihan normaalisti.

Vierailija
8/11 |
13.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

syöneet mammutinkin lihaa. Tuo on vielä pientä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
27.03.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
10/11 |
17.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdottomasti voi! Ennenkin pakasteen pohjalla ollutta lihaa nauttineena.. Toki liha on voinut olla homeinen jo pakastamisvaiheessa ;) Itse hetki sitten ahmin perunamuusia, jossa on 2,5 dl ruokakermaa pakasteesta, parasta enenn 14.1.2014. Ei tieda kuka sen on sinne laittanut, ja onko ollut vanhaa jo silloin.. Jos joku haluaa kuulla tuliko oireita, voin toki kertoa :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
15.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

sulata jauheliha paista ja haista.

jos haju ei miellytä heitä pois,

jos ei tuoksu pahalle niin voi syödä.