Millaisen raikkaan salaatin tekisin joulupöytään?
Vinkkejä? haluaisin jotain vähän erilaista, mihin ite yleensä aina päätyy.
Kommentit (9)
Mä meinaan tehdä vihreän salaatin sananmukaisesti eli paria salaattilaatua, kurkkua ja vihreitä viinirypäleitä.
Coleslaw on hyvä lihan lisuke, mutta enemmän kesäisin käytetty. Sen voi tehdä myös punakaalista ja laittaa punasipulia ja vaikka vähän luumua mukaan omenan lisäksi.
punakaali-ananas salaatti ja tavallinen vihreä salaatti joulupöydässä. Tuo punakaalisalaatti on ollut perinteenä sekä omassa että miehen suvussa, vaikka eri puolilta Suomea ollaankin kotoisin.
Kaikki tykkää siitä tosi paljon ja ei tule jokapäivä tehtyä. Jouluksi paistan pannulla leipäkrutongitkin itse ja raastan hyvää parmesania, mutta ne kaupan valmiit ceaser-mixitkin on itse asiassa aika hyviä ja niitä voi sitten tuunata just parmesanlastuilla ja jokiravun pystöillä, jos haluaa päästä helpolla. Mun mielestä tavallinen salaatti, jossa on perus kurkkua ja tomaattia ei kuulu joulupöytään vaan se on arkiruokaa.
eli ruukkusalaatti, tomaattia, kurkkua, vuohenjuustoa/fetaa,viinirypäleet, katkarapuja ja kastikkeeksi laitan kermaviiliä ja majoneesia. Jos tuon tekee eri kastikkeella niin voi olla ihan raikaskin.
Tätä mun poika 5v syö rosollin sijasta Jouluna
Coleslaw on hyvä lihan lisuke, mutta enemmän kesäisin käytetty. Sen voi tehdä myös punakaalista ja laittaa punasipulia ja vaikka vähän luumua mukaan omenan lisäksi. Vihreää salaattia meillä ei kukaan joulupöydästä syö, joten sitä en enää laita. Coleslaw säilyy myös paremmin seuraavaankin päivään.
pöydässä kun on myös italiansalaattia ja sienisalaattia.Ei siihen tarvitse enää mitään erikoisempaa.Onko sulla muita salaatteja tarjolla?
ja paadyin tahan, Jouluinen vihersalaatti
http://www.maku.fi/resepti/jouluinen-vihersalaatti
10 annosta
2 kpl jääsalaattia ruukussa
2 dl rucolaa
200 g kivettömiä viinirypäleitä
4 kpl viikunoita
2 dl viinisuolaheinää
50 g kuivattuja karpaloita
Kastike
1 dl oliiviöljyä (sitruunalla maustettu, esim. Öljypuu)
1 dl balsamiviinietikkaa
Revi salaatti ja rucola kulhoon. Leikkaa viinirypäleet kahtia ja viikunat neljään osaan. Aseta palat salaatin joukkoon ja ripottele päälle kuivatut karpalot sekä viinisuolaheinän lehdet.
Tarjoa öljy ja balsamico kastikkeeksi erikseen, sillä salaatinlehdet nuutuvat nopeasti, jos sekoitat kastikkeen salaatin joukkoon.
Yksi annos sisältää
ruukku lollo rosso-salaattia
tummia viinirypäleitä
omenaa kuutioina (sitruunaa, jottei tummu)
Ja nuo ihan vaan sekaisin ja valmista on. Joskus olen lisännyt turunmaa-juustokuutioita ja/pähkinärouhetta, mutta parhaiten menee kolmella simppelillä aineksella.