Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millaisen raikkaan salaatin tekisin joulupöytään?

Vierailija
22.12.2010 |

Vinkkejä? haluaisin jotain vähän erilaista, mihin ite yleensä aina päätyy.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ruukku lollo rosso-salaattia

tummia viinirypäleitä

omenaa kuutioina (sitruunaa, jottei tummu)



Ja nuo ihan vaan sekaisin ja valmista on. Joskus olen lisännyt turunmaa-juustokuutioita ja/pähkinärouhetta, mutta parhaiten menee kolmella simppelillä aineksella.

Vierailija
2/9 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä meinaan tehdä vihreän salaatin sananmukaisesti eli paria salaattilaatua, kurkkua ja vihreitä viinirypäleitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Coleslaw on hyvä lihan lisuke, mutta enemmän kesäisin käytetty. Sen voi tehdä myös punakaalista ja laittaa punasipulia ja vaikka vähän luumua mukaan omenan lisäksi.

Vierailija
4/9 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

punakaali-ananas salaatti ja tavallinen vihreä salaatti joulupöydässä. Tuo punakaalisalaatti on ollut perinteenä sekä omassa että miehen suvussa, vaikka eri puolilta Suomea ollaankin kotoisin.

Vierailija
5/9 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki tykkää siitä tosi paljon ja ei tule jokapäivä tehtyä. Jouluksi paistan pannulla leipäkrutongitkin itse ja raastan hyvää parmesania, mutta ne kaupan valmiit ceaser-mixitkin on itse asiassa aika hyviä ja niitä voi sitten tuunata just parmesanlastuilla ja jokiravun pystöillä, jos haluaa päästä helpolla. Mun mielestä tavallinen salaatti, jossa on perus kurkkua ja tomaattia ei kuulu joulupöytään vaan se on arkiruokaa.

Vierailija
6/9 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli ruukkusalaatti, tomaattia, kurkkua, vuohenjuustoa/fetaa,viinirypäleet, katkarapuja ja kastikkeeksi laitan kermaviiliä ja majoneesia. Jos tuon tekee eri kastikkeella niin voi olla ihan raikaskin.



Tätä mun poika 5v syö rosollin sijasta Jouluna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Coleslaw on hyvä lihan lisuke, mutta enemmän kesäisin käytetty. Sen voi tehdä myös punakaalista ja laittaa punasipulia ja vaikka vähän luumua mukaan omenan lisäksi. Vihreää salaattia meillä ei kukaan joulupöydästä syö, joten sitä en enää laita. Coleslaw säilyy myös paremmin seuraavaankin päivään.

Vierailija
8/9 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

pöydässä kun on myös italiansalaattia ja sienisalaattia.Ei siihen tarvitse enää mitään erikoisempaa.Onko sulla muita salaatteja tarjolla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja paadyin tahan, Jouluinen vihersalaatti



http://www.maku.fi/resepti/jouluinen-vihersalaatti



10 annosta

2 kpl jääsalaattia ruukussa

2 dl rucolaa

200 g kivettömiä viinirypäleitä

4 kpl viikunoita

2 dl viinisuolaheinää

50 g kuivattuja karpaloita



Kastike

1 dl oliiviöljyä (sitruunalla maustettu, esim. Öljypuu)

1 dl balsamiviinietikkaa



Revi salaatti ja rucola kulhoon. Leikkaa viinirypäleet kahtia ja viikunat neljään osaan. Aseta palat salaatin joukkoon ja ripottele päälle kuivatut karpalot sekä viinisuolaheinän lehdet.



Tarjoa öljy ja balsamico kastikkeeksi erikseen, sillä salaatinlehdet nuutuvat nopeasti, jos sekoitat kastikkeen salaatin joukkoon.

Yksi annos sisältää