Outo toistuva mieliteko: Finnairin lentokoneateriat
Tiedätkö sen tuoksun joka Finnairin lentokoneessa alkaa haistaa kun lentoemännät tulee ruokakärryjen kanssa käytävälle ja alkavat jakaa pikkutarkottimia joilla on foliopaperilla päällystettyjä rasioita.
Kun foliopaperin avaa, siinä on sisäpuolella höyrystä muodostuneita pisaroita. Rasiassa näkyy lihakastiketta, höyrytettyjä porkkanan ja parsakaalin paloja sekä pehmeitä perunapalloja.
Tarjottimella on pieni pyöreä kirkasta muovia oleva rasia jossa on pala marjapiirakkaa jälkiruuaksi.
Se tuoksu, se tuoksu on paras osa lentokoneateriaa.
Kommentit (13)
Mäkin tykkään! Mun suosikki on kana ja riisi.
Lentokoneessa ruoka maistuu hyvälle. Hajuaisti ja makuaisti heikkenee yläilmoissa ja siksi ruuat koneessa on tosi suolaisia. Maista samaa ruokaa maassa niin et tykkäisi :)
Eikö niitä ainakin jotain vaiheessa myyty jossain?
Viimelennolla Finnairilla Dubaista mennentullen suolaton ruoka. Ja tähänmennessä olen tykännyt kuten ap.
Turistiluokan aterioissa ei ole enää marjapiirakkaa, on vain Fazerin sininen patukka. Kahvi on murukahvia, sen saa aterian jälkeen, ilman ateriaa siitäkin pitää maksaa muutama euro. Ateria sisältää punaviinin, tosi huono niille, jotka eivät alkoholia juo. Siihen parinkympin hintaa se joka tapauksessa on laskettu mukaan. Samoin kuin se kaamea murukahvia.
Vierailija kirjoitti:
Turistiluokan aterioissa ei ole enää marjapiirakkaa, on vain Fazerin sininen patukka. Kahvi on murukahvia, sen saa aterian jälkeen, ilman ateriaa siitäkin pitää maksaa muutama euro. Ateria sisältää punaviinin, tosi huono niille, jotka eivät alkoholia juo. Siihen parinkympin hintaa se joka tapauksessa on laskettu mukaan. Samoin kuin se kaamea murukahvia.
Kukaan nyt mitään kahvia juo.
Vierailija kirjoitti:
Turistiluokan aterioissa ei ole enää marjapiirakkaa, on vain Fazerin sininen patukka. Kahvi on murukahvia, sen saa aterian jälkeen, ilman ateriaa siitäkin pitää maksaa muutama euro. Ateria sisältää punaviinin, tosi huono niille, jotka eivät alkoholia juo. Siihen parinkympin hintaa se joka tapauksessa on laskettu mukaan. Samoin kuin se kaamea murukahvia.
Meillä toivat lapsellekin viinin, kun oli tilannut aikuisten aterian, eikä saanut limuun vaihtaa!
Muistelen vieläkin vuosituhannen vaihteen Finnairin lentokoneaterioita parinkymmenen vuoden takaa. Ne olivat silloin yllättävän hyviä, ja täyttäviä, ei tarvinnut ostaa omia eväitä lentokentältä.
Miksei joku huippukokki perusta Helsinkiin menestyvää Michelin-ravintolaa, jossa myydään vain Finnairin lentokone aterioita?
Vierailija kirjoitti:
Miksei joku huippukokki perusta Helsinkiin menestyvää Michelin-ravintolaa, jossa myydään vain Finnairin lentokone aterioita?
Koska Finnairin makuelämystä ei pysty kopioimaan?
Mä taas kärsin helposti matkapahoinvoinnista ja mulle lentokoneruoan haju on ihan tuskaa. Harvoin edes avaan omaa ateriaani.
Taivahan talikynttilät!
Muistui mieleeni elämäni ihanin ateria. Olin ollut kolme viikkoa Siperiassa. Antimet siellä olivat kutakuinkin puutteellisia joulukuussa viime vuosituhannen loppupuolella.
Paluumatka ei ihan mennyt putkeen sekään. "Lakkoiltiin", eli paikallinen lentoyhtiö ei saanut bensaa koneeseen ennen kuin rahat olivat vaihtaneet omistajaa. Jatkoyhteys kusi tietenkin. Matkaa olin tehnyt jo pitkälti toista kymmentä tuntia päästessäni viimein lennolle Moskovasta Helsinkiin.
Voi onnea kun Aeroflotin tuhti maatuskaemäntä latoi kiiltävältä tarjoilulautaselta possunfileitä eteeni - kahteen otteeseen. Tyytyväisenä myhäillen jopa hymyili, että jopa maistuu!
Ei, ei ollut Finski eikä foliorasia muta elämäni ikimuistettavin lentokoneateria.
Se on upea tuoksu.