Teetteko makkara/nakkikastikkeen aina ruskeakastikkeeseen?
Kommentit (49)
Joo, teen ruskean kastikkeen makkarakastikkeeksi. Mutta jätän sen hiukan vaaleammaksi, kuin jauhelihakastikkeen. Minä syön mielujten keittopottujen kanssa, mies haluaisi muussia ja teinit makaronia... Eli niitä on vaihtelevasti. Yleensä jompi kumpi perunavaihtoehto ja lisäksi makaronia.
Ruskeakastike tietysti, muulla vaihtoehdolla se muuttuu eri ruokalajiksi.
En osaa tehdä ruskeaa (tai mitään jauhoista tehtyä) kastiketta, vaikka muuten ihan näppärä olenkin keittiössä. Ne harvat kerrat, kun olen nakki- tai makkarakastiketta tehnyt, olen keitellyt pannulla kastikkeen ruokakermasta ja tomaattipyreestä + mausteet.
En syö mitään weetee nakkikastikkeita. Kunnon täyslihapihvi ja lohkoperunat.
En tee näitä ankeita kastikkeita enkä keitettyjä perunoita.
Vierailija kirjoitti:
En vaan punertavan kastikkeen.
Menkkakastike?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En vaan punertavan kastikkeen.
Menkkakastike?
Ooppa pöljä. Tomaatti ja paprika tietenkin
Vierailija kirjoitti:
En syö mitään weetee nakkikastikkeita. Kunnon täyslihapihvi ja lohkoperunat.
Meillä weeteillä on vähemmän rahaa käytettävissä.
Joskus on kiva syödä nakkeja tai makkaraa.
Teen toisinaan tomaattipyreestä ja vähän ruokakermaa. Lisäksi tosin pastaa, ei perunaa Ruskeakastikkeen kanssa useammin keitetyt perunat kuin muussi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En syö mitään weetee nakkikastikkeita. Kunnon täyslihapihvi ja lohkoperunat.
Meillä weeteillä on vähemmän rahaa käytettävissä.
Joskus on kiva syödä nakkeja tai makkaraa.
🤮
En tee käristetyistä jauhoista kastiketta koskaan,siis vanhanajan ruskean kastikkeen tyyliin. Teen kaikki kastikkeet ruokakermapohjaan, johon lisään vettä, liemikuution ja muita mausteita.
Makkarakastikkeeseen lisään myös tomaattipyrettä.
Ja kasviksia saatan myös lisätä kastikkeisiin, kuten paprikaa, sipulia, yrttejä... Kanakastikkeeseen esim. mandariinia säilykkeestä. Ehkä jotain tuorejuustoakin joskus. Tai Koskenlaskijaa. Pohja kumminkin kaikissa kastikkeissa on se sama eli ruokakerma 2dl.
Ihan perinteinen ruskeakastike, kuulotan sipulit kevyesti myös ja siihen nakit tai makkarat ohuina siivuina paistumaan, jauhojen ruskistus eri pannulla ja vesi ja nämä sitten yhdistetään ja annetaan vähän aikaa tekeytyä. MIelestäni parasta hyvien (puikula) perunat kanssa, jotka saakin vähän hajota keitettäessä. Imevät lautasella kivasti kastiketta.
Mukaan raastan kaalta, porkkanaa, ja mukaan vielä puolukkaa, punaherukkaa... lapset tykkää ja aikuisetkin.
Oi, nakkikastike on kyllä arkiruokien ykkönen. Kiiltävä ruskeakastike ja keitetyt perunat, nam. Pitääkin ensi viikolla tehdä. Makkarakastiketta teen harvemmin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En syö mitään weetee nakkikastikkeita. Kunnon täyslihapihvi ja lohkoperunat.
Meillä weeteillä on vähemmän rahaa käytettävissä.
Joskus on kiva syödä nakkeja tai makkaraa.
🤮
Oksennatko vähälle rahalle, vai makkaralle? Rikkaista ei aina tiedä.
Nakit on joskus ihan ok ruoka, mutta nakkikastike ei. Aivan karseaa.Mielummin nakit vaikka raakana suoraan paketista.
Vierailija kirjoitti:
En tee käristetyistä jauhoista kastiketta koskaan,siis vanhanajan ruskean kastikkeen tyyliin. Teen kaikki kastikkeet ruokakermapohjaan, johon lisään vettä, liemikuution ja muita mausteita.
Makkarakastikkeeseen lisään myös tomaattipyrettä.
Ja kasviksia saatan myös lisätä kastikkeisiin, kuten paprikaa, sipulia, yrttejä... Kanakastikkeeseen esim. mandariinia säilykkeestä. Ehkä jotain tuorejuustoakin joskus. Tai Koskenlaskijaa. Pohja kumminkin kaikissa kastikkeissa on se sama eli ruokakerma 2dl.
Ovatko kastikkeen muut mausteet aromisuola ja kuivattu persilja...?
Joo. Keitetyt perunat. Muusi on liian täyttävää.