Onko lihassa (esim. kinkussa) näkyvät valkoiset raidat verisuonia?
Siltä ne ainakin näyttää... Jatkuu viivana kunnes haarautuu kuten joku koivu. Niinhän verisuonetkin tekevät.
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
Rasvaa
Miten helkutissa rasva jaukutuisi juuri verisuonien näköisiksi raidoiksi?
Ohuet verisuonet on tummia, sinisiä tai mustia ja valkea on rasvaa. Mutta se putkilomainen valkea on verisuoni
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rasvaa
Miten helkutissa rasva jaukutuisi juuri verisuonien näköisiksi raidoiksi?
Miten helkutissa verisuonet muuttuisivat valkoisiksi?
No mietipä nyt. Monellako eläimellä veri on valkoista? Miksi ne verisuonet olisivat valkoiset?
Marmorointi viittaa juuri noihin ohuisiin rasvajuoviin lihassyiden keskellä. Mitä parempi marmori lihassa on, sitä enemmän lihassa on rasvaa ja sitä mureampaa se on. Tällaista pihviä on vaikeampi pilata esimerkiksi ylipaistamalla se, koska rasvainen liha ei kuivu eikä muutu sitkeäksi yhtä helposti ja siinä säilyy mehevyys paremmin.
Jos tarkoitat kinkkuviipaleissa olevia suurempia raitoja, niin se on ainetta, jolla lihapalat on liimattu toisiinsa ennen viipalointia. Ei ne ole yhdestä palasta tehtyjä.
Vierailija kirjoitti:
No mietipä nyt. Monellako eläimellä veri on valkoista? Miksi ne verisuonet olisivat valkoiset?
Veret valutetaan pois teurastuksen yhteydessä.
Mistä se lihas saisi verta ilman verisuonia? XD
Liha on täynnä todella pieniä verisuonia, mutta niitä ei näe paljaan silmin oikein.
Vierailija kirjoitti:
Peräsuolia ne on.
Siksi niissä on edelleen rasvaa. Maalaiset eivät ole vieläkään tottuneet käyttämään vesiliukoisia voiteita. Mikähän siinäkin on.
No tottahan toki, kaikki valkoinen on verta koska veri on valkoista
Rasvaa