Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Syön usein leivän ilman mitään levitettä. Onko outo tapa? Joskus juustoa tms päälle. Miten sinä syöt?

Vierailija
14.01.2024 |

Jääkaapista ei välttämättä löydy ollenkaan margariinia, oivariinia tai voita.

Miten sinä syöt leipää?

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina voita leivän päällä. Tai Oivariinia tai Ingmariinia.

Vierailija
2/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan oliiviöljyä ja paheena pienen ripauksen suolaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En koskaan. Mikään ei ole niin kuivaa ja ankeaa kuin leipä ilman levitettä. Juustoja ja kinkkuja sen sijaan ei hyvä ja tuore leipä kaipaa, pelkkä voi tai oivariini riittää.

Vierailija
4/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aina voita leivän päällä. Tai Oivariinia tai Ingmariinia.

Ja reilusti! Paha mieli tulee sellaisesta leivästä, jossa on vain henkäyksen ohut kerros rasvaa.

Vierailija
5/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isossa osassa maailmaa leipä syödään sellaisenaan. Esimerkiksi Keski- ja Etelä-Euroopassa.

Tai saatetaan käyttää oliivitahnaa eli tapenadea tai esimerkiksi oliiviöljyä.

Vierailija
6/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Isossa osassa maailmaa leipä syödään sellaisenaan. Esimerkiksi Keski- ja Etelä-Euroopassa.

Tai saatetaan käyttää oliivitahnaa eli tapenadea tai esimerkiksi oliiviöljyä.

Siellä leipä onkin tuoretta ja hyvää eikä mitään viikon muovipussissa muhitettua ruispalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En koskaan laita levitettä leikkeleiden alle. En edes muista miksi/ milloin aloin tehdä näin. Levitettä käytän vain paahdettuun ruisleipään jonka päälle en sitten taas laita koskaan leikkeleitä. Taidan olla outo.

 

Vierailija
8/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasaan päälle kaikenlaista, vaikka levitettä, juustoa, kurkkua, tomaattia, paprikaa tai hummusta ja ituja, yrttejä jne. Ankeaahan se olisi syödä leipää kuivana. Keiton lisukkeenakin vähintään öljyä pintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus tein tota kans, mut kyllä yleensä oli vähintään juustoa pääl. Salaatin kyljessä menee ilman levitteitä/päällisiä jossain ruokapaikassa siis. Ovat yleensä sen verran tuoreita et ei ongelmaa.

Vierailija
10/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen itse guacamolea ja syön sitä leivän päällä tai laitan savukalaa tai juustoa ja leikkeleitä. En kuivaa leipää söisi, mieluummin jätän sitten syömättä. En kyllä syö leipää edes joka päivä. Pidän pakkasessa, että on saatavilla tarvittaessa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

I feel you!

 

Aina on joutunut muiden kanssa ruokaillessa selittämään että M I K SI en laita levittä leivälle. Se yksinkertaisesti etoo. On helpompi jättää leipä kokonaan pois.

 

M 45

Vierailija
12/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nämä ovat niitä ihmisapinan outouksia, joita olen yrittänyt elämäni ajan pohtia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hummusta esimerkiksi päälle 

Vierailija
14/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Isossa osassa maailmaa leipä syödään sellaisenaan. Esimerkiksi Keski- ja Etelä-Euroopassa.

Tai saatetaan käyttää oliivitahnaa eli tapenadea tai esimerkiksi oliiviöljyä.

Ja hyvää onkin noin. Itse syön leivän juuri noin koska "maassa maan tavalla". Kävin just öljymyllyssä ostamassa kanisterillisen neitsytoliiviöljyä, sitä parasta. Paahdettua leipää (ei paahtoleipää pakkauksesta) ja hyvää oliiviöljyä päälle, voiko parempaa enää ollakaan. Tapenadea ja bruschettaa myös, voittavat kaikki pohjoiset voileivät ja leikkeleet sata nolla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En koskaan laita levitettä leikkeleiden alle. En edes muista miksi/ milloin aloin tehdä näin. Levitettä käytän vain paahdettuun ruisleipään jonka päälle en sitten taas laita koskaan leikkeleitä. Taidan olla outo.

 

 

 

 

 

 

 

Et ainakaan minun mielestäni. Leivon itse ruisleipää leivinuunissa ja rieskoja plus karjalanpiirakoita. Oikeaa hyvää irlantilaista voita käytän, en osta koskaan leikkeleitä. Juustoja kyllä mutten niitä leivän päällä syö. 

Vierailija
16/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

I Polen lärde man sig en ny vana. Där serverades bröd helt normalt, men med två tillägg. Bägge är olja. I den ena finns det chili och i den andra vitlök. Det räcker.

Margarin och andra blandningar ha fått vara ifred för en redan över tjugo år. Fett sätter man på smörgåsar med rom och då gäller smör. Samma gäller toasten på kräftskivorna. Resten av tiden är det inget eller polsk stil. Till lufttorkad skinka och dylikt passar lite pesto mellan brödet och skinkan väl.

Vierailija
17/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joko-tai. Eli joko pelkkä oivariini tai juusto.

Vierailija
18/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina vain leipä ja juusto. Miksi sen lisäksi pitäisi laittaa rasvaa? Juustossa on yleensä kolmannes rasvaa.

Vierailija
19/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joko-tai. Eli joko pelkkä oivariini tai juusto.

Miksi ostat voita, johon on lisätty pahaa ja epäterveellistä siemenöljyä? Etkö osaa säilyttää voita jääkaapin ovessa???

Vierailija
20/22 |
14.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön leipää eniten keittojen kanssa, kastan keittoon.

Joskus aamupalalla uunissa lämmitettynä + oliiviöljyä + kananmunaa + paprikaa tms.

Mul ei ooo tapana ostaa margariinia tai voita.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi seitsemän yhdeksän