Syön usein leivän ilman mitään levitettä. Onko outo tapa? Joskus juustoa tms päälle. Miten sinä syöt?
Jääkaapista ei välttämättä löydy ollenkaan margariinia, oivariinia tai voita.
Miten sinä syöt leipää?
Kommentit (22)
Laitan oliiviöljyä ja paheena pienen ripauksen suolaa.
En koskaan. Mikään ei ole niin kuivaa ja ankeaa kuin leipä ilman levitettä. Juustoja ja kinkkuja sen sijaan ei hyvä ja tuore leipä kaipaa, pelkkä voi tai oivariini riittää.
Vierailija kirjoitti:
Aina voita leivän päällä. Tai Oivariinia tai Ingmariinia.
Ja reilusti! Paha mieli tulee sellaisesta leivästä, jossa on vain henkäyksen ohut kerros rasvaa.
Isossa osassa maailmaa leipä syödään sellaisenaan. Esimerkiksi Keski- ja Etelä-Euroopassa.
Tai saatetaan käyttää oliivitahnaa eli tapenadea tai esimerkiksi oliiviöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Isossa osassa maailmaa leipä syödään sellaisenaan. Esimerkiksi Keski- ja Etelä-Euroopassa.
Tai saatetaan käyttää oliivitahnaa eli tapenadea tai esimerkiksi oliiviöljyä.
Siellä leipä onkin tuoretta ja hyvää eikä mitään viikon muovipussissa muhitettua ruispalaa.
En koskaan laita levitettä leikkeleiden alle. En edes muista miksi/ milloin aloin tehdä näin. Levitettä käytän vain paahdettuun ruisleipään jonka päälle en sitten taas laita koskaan leikkeleitä. Taidan olla outo.
Kasaan päälle kaikenlaista, vaikka levitettä, juustoa, kurkkua, tomaattia, paprikaa tai hummusta ja ituja, yrttejä jne. Ankeaahan se olisi syödä leipää kuivana. Keiton lisukkeenakin vähintään öljyä pintaan.
Joskus tein tota kans, mut kyllä yleensä oli vähintään juustoa pääl. Salaatin kyljessä menee ilman levitteitä/päällisiä jossain ruokapaikassa siis. Ovat yleensä sen verran tuoreita et ei ongelmaa.
Teen itse guacamolea ja syön sitä leivän päällä tai laitan savukalaa tai juustoa ja leikkeleitä. En kuivaa leipää söisi, mieluummin jätän sitten syömättä. En kyllä syö leipää edes joka päivä. Pidän pakkasessa, että on saatavilla tarvittaessa.
I feel you!
Aina on joutunut muiden kanssa ruokaillessa selittämään että M I K SI en laita levittä leivälle. Se yksinkertaisesti etoo. On helpompi jättää leipä kokonaan pois.
M 45
Nämä ovat niitä ihmisapinan outouksia, joita olen yrittänyt elämäni ajan pohtia.
Vierailija kirjoitti:
Isossa osassa maailmaa leipä syödään sellaisenaan. Esimerkiksi Keski- ja Etelä-Euroopassa.
Tai saatetaan käyttää oliivitahnaa eli tapenadea tai esimerkiksi oliiviöljyä.
Ja hyvää onkin noin. Itse syön leivän juuri noin koska "maassa maan tavalla". Kävin just öljymyllyssä ostamassa kanisterillisen neitsytoliiviöljyä, sitä parasta. Paahdettua leipää (ei paahtoleipää pakkauksesta) ja hyvää oliiviöljyä päälle, voiko parempaa enää ollakaan. Tapenadea ja bruschettaa myös, voittavat kaikki pohjoiset voileivät ja leikkeleet sata nolla.
Vierailija kirjoitti:
En koskaan laita levitettä leikkeleiden alle. En edes muista miksi/ milloin aloin tehdä näin. Levitettä käytän vain paahdettuun ruisleipään jonka päälle en sitten taas laita koskaan leikkeleitä. Taidan olla outo.
Et ainakaan minun mielestäni. Leivon itse ruisleipää leivinuunissa ja rieskoja plus karjalanpiirakoita. Oikeaa hyvää irlantilaista voita käytän, en osta koskaan leikkeleitä. Juustoja kyllä mutten niitä leivän päällä syö.
I Polen lärde man sig en ny vana. Där serverades bröd helt normalt, men med två tillägg. Bägge är olja. I den ena finns det chili och i den andra vitlök. Det räcker.
Margarin och andra blandningar ha fått vara ifred för en redan över tjugo år. Fett sätter man på smörgåsar med rom och då gäller smör. Samma gäller toasten på kräftskivorna. Resten av tiden är det inget eller polsk stil. Till lufttorkad skinka och dylikt passar lite pesto mellan brödet och skinkan väl.
Joko-tai. Eli joko pelkkä oivariini tai juusto.
Aina vain leipä ja juusto. Miksi sen lisäksi pitäisi laittaa rasvaa? Juustossa on yleensä kolmannes rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Joko-tai. Eli joko pelkkä oivariini tai juusto.
Miksi ostat voita, johon on lisätty pahaa ja epäterveellistä siemenöljyä? Etkö osaa säilyttää voita jääkaapin ovessa???
Syön leipää eniten keittojen kanssa, kastan keittoon.
Joskus aamupalalla uunissa lämmitettynä + oliiviöljyä + kananmunaa + paprikaa tms.
Mul ei ooo tapana ostaa margariinia tai voita.
Aina voita leivän päällä. Tai Oivariinia tai Ingmariinia.