Mistä johtuu että jotkut ihmiset käyttää liikaa suolaa ruuanlaitossa? Onko niillä jotain vialla makuaistissa?
Kommentit (24)
Juuri luin, että 9 kymmenestä suomalaisesta saa päivittäin liikaa suolaa.
Vierailija kirjoitti:
mistä johtuu että jotkut ihmiset kirjoittaa kaiken otsikkokenttään ja jättää viestikentän tyhjäksi. Onko niillä pahaakin vialla älyssä?
Katoppa peiliin.
Voimismammat vetää lisää suolaa jos vähä hikoaa kesällä....
Suolan käyttö johtuu vaan siitä ettei osaa maustaa ruokaa(muilla mausteilla )
Purkkisuolaa ei tartte montaa kertaa vuodessa käyttää.
Leposykkeeni on alle 60, vaikka käytän enemmän suolaa kuin suositellaan.
60+ vuotias äitini lisää ruokaan suolaa ihan maistamatta. Valkoinen pölläys vaan käy, kun suojakilpi heilahtaa lautasen päällä. Makuaisti vissiin pahasti vinksallaan.
Mistä johtuu että moni käyttää liian vähän? No ap, vastaas tuohon. Ni
.
.
.
ja vielä kerran .
Mistä johtuu että jotkut syö mautonta ruokaa. Se on yks hailee mitä ruosta saa kun ei vedä sipsiä ja muuta pas kaa.
Käytännössä katsoen jokainen saa liikaa suolaa ravinnosta, jos suosituksiin uskoo. Omituista, että sokerista saa nauttia estoitta ilman rajoja.
Vierailija kirjoitti:
Käytännössä katsoen jokainen saa liikaa suolaa ravinnosta, jos suosituksiin uskoo. Omituista, että sokerista saa nauttia estoitta ilman rajoja.
Sokeria saa syödä rajattomasti, koska sentään se ei ole punaista lihaa, jonka syöminen tappaa ihmisen proteiinin yliannostuksella ja sydän vain poksahtaa.
Koska ihmisen makuaisti tottuu helposti tämän käyttämään suolamäärään. Isoäitini ripotteli aikanaan voileivän päälle suolaa, vaikka käytti jo valmiiksi sitä voimakassuolaista voita, kun oli tottunut entisaikojen runsaampaan suolankäyttöön.
Ja äitini on verenpaineen takia hyvin vähäsuolaisella ruokavaliolla, niin se ruoka on minun makuaistilleni tosi mautonta.
Ihan tottumiskysymys, siis.
Mun käly tekee ihan törkeän suolaista ruokaa. Jopa salaattikastikkeen suolaa niin, että väkisin piti veden kanssa niellä ne muutamat lehdet jotka erehdyin ottamaan. Yllättyi 41 vuotiaana saadessaan verenpainelääkityksen.
Ilmeisesti suolan makuun tottuu. Jotta maistaisi suolan, sitä sitten laittaa aina hiukan lisää... Itse en käytä suolaa ruuanlaitossa. Perusmausteilla ja yrteillä on pärjätty.
Vierailija kirjoitti:
Käytännössä katsoen jokainen saa liikaa suolaa ravinnosta, jos suosituksiin uskoo. Omituista, että sokerista saa nauttia estoitta ilman rajoja.
Ai suositellaanko ravitsemussuosituksissa sun mielestä rajatonta sokerin käyttöä? 😃
Elämässäni ei ole sellaisia ihmisiä,joten en osaa vastata mitään.
tottuminen ja ikä vaikuttaa paljon ehkä eniten
Minulla suolan syönti johtuu ketogeenisesta ruokavaliosta ja pätkäpaastosta. Syön vain kerran päivässä, joten siitä yhdestä kerrasta on saatava kaikki tarpeelliset ravinto- ja hivenaineet. Suola ja muut elektrolyytit ovat todella tärkeitä elimistön toiminnan kannalta, eikä niitä tarvitse vältellä jos syö muuten terveellisesti.
Uskoni virallisiin ravintosuosituksiin on saanut pahan kolauksen sen jälkeen kun tein tämän ruokavaliomuutoksen. Voin nimittäin paljon paremmin kuin ennen ja veriarvoni ovat myös paremmat kuin ennen. Kaikki reilusti viiterajoissa. Samoin verenpaine, vaikka minulla on verenpainetta nostava lääkityskin. Meinaan syödä näin loppuelämäni.
Tupakointi ja ikä ainakin huonontaa makuaistia. Mulla lääkkeen takia tarvii suolaa enemmän, muut maut maistuu normaalisti.
Muiden mausteiden puute. Ei meillä juuri suolaa laiyeta purkista mihinkään, kun sitä on niin monissa puolivalmisteissa.
mistä johtuu että jotkut ihmiset kirjoittaa kaiken otsikkokenttään ja jättää viestikentän tyhjäksi. Onko niillä pahaakin vialla älyssä?