Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä lisukkeita tarjolle, jos pääruokana on lihafondue?

Vierailija
30.12.2023 |

Ideat hukassa 

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunijuureksia

Vierailija
2/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pasteijoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fondyy on aika heppoinen pääruoaksi. 

Vierailija
4/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä on lihafondue?

Vierailija
5/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunijuureksia ja pasteijoita.

Vierailija
6/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Fondyy on aika heppoinen pääruoaksi. 

Heh, sorry, sotkin itse termit. Ihmettelinkin, että lientäkö vaan  😀

 

Vihanneksia siis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko välilihoja?

Vierailija
8/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ei kukaan pidä keittojuureksista, joten meillä on ollut dippivihanneksia pöydässä: kurkkua, paprikaa, kukkakaalia, porkkanaa jne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit laittaa tarjolle edellä ehdotettujen dippikasviksien lisäksi myös fonduepadassa kypsennettäviä kasviksia ja juurespaloja, esim. herkkusieniä, lanttua, kesäkurpitsaa,...

Vierailija
10/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erilaisia dippejä (monta),  dipattavia vihanneksia, tuoretta rapeaa patonkia siivuina, yrttijuustoja, grissiniä (jos saa Suomesta), lohkoperunoita uunista (mieluusti rosmariinilla maustettuja) puolukkasosetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Fondyy on aika heppoinen pääruoaksi. 

 

Ei ole jos et ole pihi ja/tai vailla mielikuvitusta! 

 

Vierailija
12/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen yleensä dippivihanneslautasen, valkosipuliperunat ja yrttipatonkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä on lihafondue?

Kaksi päävaihtoehtoa:

Fonduepadassa porisee öljy, jokainen kypsyttää fonduetikun päässä valitsemiaan valmiiksi leikattuja lihakuutioita (noin 2 cm kanttiinsa). Lihat esim porsasta, nautaa, ja kalkkunaa tai kanaa. 

Tai n.k. kiinalainen fondue, jossa lihat (vaikkapa juuri samat sortit kuin yllä) on puoliksi jäätyneessä tilassa leikattu hyvin ohuiksi viipaleiksi ennen sulattamista ja tarjoilua.  Silloin fonduepadassa porisee sekoitus lihalientä ja kuohuviiniä (50/50)  sillä ohuiden siivujen kypsymiseen ei tarvita öljyä.

Itse pidän enemmän tuosta jälkimmäisestä, sillä se

1) on vatsaystävällisempää ja mielestäni maistuu paremmalta,

2) ei jätä sitä tyypillistä öljyfonduen käryä huoneeseen, ja

3) lihaliemi-kuohuviini-seoksesta saa seuraavana päivänä älyttömän hyvän keiton



Terveiset Sveitsistä! 

 

Vierailija
14/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt fondueta naudan sisäfileestä, tulee sopivan mureaa. Lisukkeeksi salaattia ja keksejä ja juustoja. Oikeastaan muuta ei tarvita. 

Helppoa ja herkullista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mikä on lihafondue?

Kaksi päävaihtoehtoa:

Fonduepadassa porisee öljy, jokainen kypsyttää fonduetikun päässä valitsemiaan valmiiksi leikattuja lihakuutioita (noin 2 cm kanttiinsa). Lihat esim porsasta, nautaa, ja kalkkunaa tai kanaa. 

Tai n.k. kiinalainen fondue, jossa lihat (vaikkapa juuri samat sortit kuin yllä) on puoliksi jäätyneessä tilassa leikattu hyvin ohuiksi viipaleiksi ennen sulattamista ja tarjoilua.  Silloin fonduepadassa porisee sekoitus lihalientä ja kuohuviiniä (50/50)  sillä ohuiden siivujen kypsymiseen ei tarvita öljyä.

Itse pidän enemmän tuosta jälkimmäisestä, sillä se

1) on vatsaystävällisempää ja mielestäni maistuu paremmalta,

2) ei jätä sitä tyypillistä öljyfonduen käryä huoneeseen, ja

3) lihaliemi-kuohuviini-seoksesta saa seuraavana päivänä älyttömän hyvän keiton

Olen leikannut naudan lihasta ohuita siivuja ja laittanut ne pataan porisemaan. Sieltä tarjoillaan kypsät lihat tai puoli raa-at. 

Vierailija
16/17 |
30.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mikä on lihafondue?

Kaksi päävaihtoehtoa:

Fonduepadassa porisee öljy, jokainen kypsyttää fonduetikun päässä valitsemiaan valmiiksi leikattuja lihakuutioita (noin 2 cm kanttiinsa). Lihat esim porsasta, nautaa, ja kalkkunaa tai kanaa. 

Tai n.k. kiinalainen fondue, jossa lihat (vaikkapa juuri samat sortit kuin yllä) on puoliksi jäätyneessä tilassa leikattu hyvin ohuiksi viipaleiksi ennen sulattamista ja tarjoilua.  Silloin fonduepadassa porisee sekoitus lihalientä ja kuohuviiniä (50/50)  sillä ohuiden siivujen kypsymiseen ei tarvita öljyä.

Itse pidän enemmän tuosta jälkimmäisestä, sillä se

1) on vatsaystävällisempää ja mielestäni maistuu paremmalta,

2) ei jätä sitä tyypillistä öljyfonduen käryä huoneeseen, ja

3) lihaliemi-kuohuviini-seoksesta saa seuraavana päivänä älyttömän hyvän keiton

 

Mitäs siellä tarjoillaan lisukkeena?

T. Eri

Vierailija
17/17 |
23.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihana käytän vain naudan tuoretta sisäfilettä. Pakasteesta sulatettu yleensä "räiskyy" padassa vaikka kuinka kuivaisi lihan sulatuksen jälkeen.  Lisukkeena tarjoan patonkia joka on leikattu 6-7cm paloiksi ja halkaistuna. Palat voidellaan ja päälle ripottellaan aromisuolaa. Nämä palat sitten uuniin ja grillivastus päälle. Kullankeltaisina ja rapeina tarjoiluvadille. Pidä leivät korissa peitettynä liinalla jotta pysyvät lämpöisinä.  Lisukkeina grillitikkuihin sopii mm. sipulipalat sekä paprikapalat. Maustekastikkeista ehdottomasta parasta on mangochatney. Meillä jokainen tekee oman mausteseoksen jossa mangochatneytä, HP:tä, ketsuppia, pippurisekoitusta.....ja tähän kastetaan valmis lihapala.  Ehdottomasti liha fondyen kanssa pöydässä pitää olla myös kaunis vihersalaatti ja muutama erilainen salaattikastike.   

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän neljä