Mitä lisukkeita tarjolle, jos pääruokana on lihafondue?
Kommentit (17)
Fondyy on aika heppoinen pääruoaksi.
Vierailija kirjoitti:
Fondyy on aika heppoinen pääruoaksi.
Heh, sorry, sotkin itse termit. Ihmettelinkin, että lientäkö vaan 😀
Vihanneksia siis.
Meillä ei kukaan pidä keittojuureksista, joten meillä on ollut dippivihanneksia pöydässä: kurkkua, paprikaa, kukkakaalia, porkkanaa jne
Voit laittaa tarjolle edellä ehdotettujen dippikasviksien lisäksi myös fonduepadassa kypsennettäviä kasviksia ja juurespaloja, esim. herkkusieniä, lanttua, kesäkurpitsaa,...
Erilaisia dippejä (monta), dipattavia vihanneksia, tuoretta rapeaa patonkia siivuina, yrttijuustoja, grissiniä (jos saa Suomesta), lohkoperunoita uunista (mieluusti rosmariinilla maustettuja) puolukkasosetta.
Vierailija kirjoitti:
Fondyy on aika heppoinen pääruoaksi.
Ei ole jos et ole pihi ja/tai vailla mielikuvitusta!
Mä teen yleensä dippivihanneslautasen, valkosipuliperunat ja yrttipatonkia.
Vierailija kirjoitti:
Mikä on lihafondue?
Kaksi päävaihtoehtoa:
Fonduepadassa porisee öljy, jokainen kypsyttää fonduetikun päässä valitsemiaan valmiiksi leikattuja lihakuutioita (noin 2 cm kanttiinsa). Lihat esim porsasta, nautaa, ja kalkkunaa tai kanaa.
Tai n.k. kiinalainen fondue, jossa lihat (vaikkapa juuri samat sortit kuin yllä) on puoliksi jäätyneessä tilassa leikattu hyvin ohuiksi viipaleiksi ennen sulattamista ja tarjoilua. Silloin fonduepadassa porisee sekoitus lihalientä ja kuohuviiniä (50/50) sillä ohuiden siivujen kypsymiseen ei tarvita öljyä.
Itse pidän enemmän tuosta jälkimmäisestä, sillä se
1) on vatsaystävällisempää ja mielestäni maistuu paremmalta,
2) ei jätä sitä tyypillistä öljyfonduen käryä huoneeseen, ja
3) lihaliemi-kuohuviini-seoksesta saa seuraavana päivänä älyttömän hyvän keiton
Terveiset Sveitsistä!
Olen tehnyt fondueta naudan sisäfileestä, tulee sopivan mureaa. Lisukkeeksi salaattia ja keksejä ja juustoja. Oikeastaan muuta ei tarvita.
Helppoa ja herkullista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä on lihafondue?
Kaksi päävaihtoehtoa:
Fonduepadassa porisee öljy, jokainen kypsyttää fonduetikun päässä valitsemiaan valmiiksi leikattuja lihakuutioita (noin 2 cm kanttiinsa). Lihat esim porsasta, nautaa, ja kalkkunaa tai kanaa.
Tai n.k. kiinalainen fondue, jossa lihat (vaikkapa juuri samat sortit kuin yllä) on puoliksi jäätyneessä tilassa leikattu hyvin ohuiksi viipaleiksi ennen sulattamista ja tarjoilua. Silloin fonduepadassa porisee sekoitus lihalientä ja kuohuviiniä (50/50) sillä ohuiden siivujen kypsymiseen ei tarvita öljyä.
Itse pidän enemmän tuosta jälkimmäisestä, sillä se
1) on vatsaystävällisempää ja mielestäni maistuu paremmalta,
2) ei jätä sitä tyypillistä öljyfonduen käryä huoneeseen, ja
3) lihaliemi-kuohuviini-seoksesta saa seuraavana päivänä älyttömän hyvän keiton
Olen leikannut naudan lihasta ohuita siivuja ja laittanut ne pataan porisemaan. Sieltä tarjoillaan kypsät lihat tai puoli raa-at.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä on lihafondue?
Kaksi päävaihtoehtoa:
Fonduepadassa porisee öljy, jokainen kypsyttää fonduetikun päässä valitsemiaan valmiiksi leikattuja lihakuutioita (noin 2 cm kanttiinsa). Lihat esim porsasta, nautaa, ja kalkkunaa tai kanaa.
Tai n.k. kiinalainen fondue, jossa lihat (vaikkapa juuri samat sortit kuin yllä) on puoliksi jäätyneessä tilassa leikattu hyvin ohuiksi viipaleiksi ennen sulattamista ja tarjoilua. Silloin fonduepadassa porisee sekoitus lihalientä ja kuohuviiniä (50/50) sillä ohuiden siivujen kypsymiseen ei tarvita öljyä.
Itse pidän enemmän tuosta jälkimmäisestä, sillä se
1) on vatsaystävällisempää ja mielestäni maistuu paremmalta,
2) ei jätä sitä tyypillistä öljyfonduen käryä huoneeseen, ja
3) lihaliemi-kuohuviini-seoksesta saa seuraavana päivänä älyttömän hyvän keiton
Mitäs siellä tarjoillaan lisukkeena?
T. Eri
Lihana käytän vain naudan tuoretta sisäfilettä. Pakasteesta sulatettu yleensä "räiskyy" padassa vaikka kuinka kuivaisi lihan sulatuksen jälkeen. Lisukkeena tarjoan patonkia joka on leikattu 6-7cm paloiksi ja halkaistuna. Palat voidellaan ja päälle ripottellaan aromisuolaa. Nämä palat sitten uuniin ja grillivastus päälle. Kullankeltaisina ja rapeina tarjoiluvadille. Pidä leivät korissa peitettynä liinalla jotta pysyvät lämpöisinä. Lisukkeina grillitikkuihin sopii mm. sipulipalat sekä paprikapalat. Maustekastikkeista ehdottomasta parasta on mangochatney. Meillä jokainen tekee oman mausteseoksen jossa mangochatneytä, HP:tä, ketsuppia, pippurisekoitusta.....ja tähän kastetaan valmis lihapala. Ehdottomasti liha fondyen kanssa pöydässä pitää olla myös kaunis vihersalaatti ja muutama erilainen salaattikastike.
Uunijuureksia