Järjestät illallisen, mitä tarjoat?
Vieraat tulevat ulkomailta Suomeen ensimmäistä kertaa.
Kommentit (27)
Pitäisi vähän kysellä heidän ruokarajoitteistaan, mutta jos ei ole niin peesaan ekaa vastaajaa.
Keitetyt perunat, jauhelihakastike, kaalisalaatti, ruisleipää ja juomaksi maitoa. Turha hienostella.
Riippuu tietysti vuodenajasta. Aina pitää hyödyntää satokauden antimia. Jos nyt tulisi ja tarjoituksena on esitellä suomalaista keittiötä, tarjoaisin:
Lohikeittoa ja saaristolaisleipää
Karjalanpaistia ja perunamuusia
Mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta
Fondue-lihaa. Kyytipojaksi salaattia, keksejä ja juustoja.
Kalakeittoa, ruisleipää. Alkuun.
Sitten perunamuusia, poronkäristystä, puolukkaa.
Aperitiiviksi asennetta.
Alkupalaksi pelottavia puheita.
Ensimmäiseksi pääruokalajksi kovia vaatimuksia.
Toiseksi pääruokalajiksi epäsuoraa uhkailua.
Kolmanneksi pääruokalajiksi tilaisuuden, joka ei toistu.
Ensimmäiseksi jälkiruoaksi mukavia lupauksia.
Toiseksi jälkiruoaksi vahvan vakuutuksen.
Läksiäisiksi laskun.
Suomalaista perinnemättöä. Pitsaa, kebabia, siipiä ja lasagnea.
Vierailija kirjoitti:
Kalakeittoa, ruisleipää. Alkuun.
Sitten perunamuusia, poronkäristystä, puolukkaa.
Suunnilleen tällä linjalla, voisi olla valmislaatikko ja haudutettu jauhelihakastike, alkukeittoa ei ole pakko jottei tule liikaa häslinkiä.
Alkuun saaristolaisleipä graavilohella, kantarellikeitto.
Pääruoaksi puikulamuusi ja poronkäristys, puolukkasurvos ja hunaja-timjami kasvikset
Jälkiruoaksi lakkapannacotta.
Hirvikäristys, muussi ja puolukkahillo.
Jälkkäriksi karpalokiisseli kermavaahdolla
Monet tuntuvat tarjoavan muusia, miksi? Syödään sitä muuallakin kuin suomessa.
Vierailija kirjoitti:
Monet tuntuvat tarjoavan muusia, miksi? Syödään sitä muuallakin kuin suomessa.
Koska se nyt on klassinen lisuke karjalanpaistille tai käristykselle.
Vierailija kirjoitti:
Pitäisi vähän kysellä heidän ruokarajoitteistaan, mutta jos ei ole niin peesaan ekaa vastaajaa.
Ulkomaisilla harvemmin on ruokarajoitteita, mutta Suomessa ne ovat muoti-ilmiö.
No mulla on possunlapaa pakkasessa, porkkanaa, sipulia ja perunaa. Että niistäpä kai sitten.
Alkupaloina ruisnappeja poro-, sieni- ja kylmäsavulohitahnalla kuohuviinin kanssa. Suuri succee meidän ulkomaalaisvieraiden mielestä!
Pääruoka näin talvella joku hyvä gulassintyylinen pataruoka tai hirven patapaisti uunijuureksilla ja kanttarellikermakastikkeella
Jälkiruoka esim lakka/vadelma/karpalojäädyke kuumalla kinuskilla
Jos on todellisia gurmandeja niin pääruuaksi pikkublinejä mädillä ja lisukkeilla
Voissa paistettuja siikafileitä, kuullotettuja sipulirenkaita, perunamuusia. Lisäksi vihersalaatti + tuoreita sämpylöitä. Jälkiruoaksi mustikkatorttua vaniljajäätelön kanssa.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Maksamakkarakeittoa ja lämmintä rusinakiljua.
Poroa tai riistaa jos sellaisia saisin jostain käsiini. Tai suomalaista järvikalaa.