Jos on laktoosi-intoleranssi, voiko tarjolle laittaa tavallista Fazerin tai Pandan suklaata? Tai voiko antaa lahjaksi?
Käykö nuo suklaat, jos on laktoosi-intoleranssi?
Monet sanovat että kaikki leivonnassa käytettävä pitää olla laktoositonta voista lähtien niin onko yhtä tarkkaa konvehdeissa?
Kommentit (23)
Yksi laktoositon tuttu oli ainakin sitä mieltä että suklaata voi syödä kun sitä oli muille juhlissa tarjolla. Tehtiin hänen takiaan kaikki muut tarjottavat laktoosittomina..
Moni syö suklaata vaikka on laktoosi-intoleranssi
Juu, syödä voi mutta ensin melko heti pierettää, koskee vatsaan ja jos ei pidä varaansa myös ripuloi, Lactrase tms auttaa vähän mutta vain muutaman konvehdin verran. Maitojauhe suklaassa on pahempaa kuin maito.
Olen aina ihmetellyt, jopa laittanut Fazerille viestiä että miksi ette tee laktoosittomia tuotteita. Markkinoilla olisi potentiaalia.
Tarpeeksi monta ripulia ja sen äkkipyrähdystä housuun kun ottaa niin on kantapään kautta oppinut varomaan kaikkialle ujutettua laktoosia.
Minulla on totaalilaktoosi-intoleranssi. En voi syödä mitään missä on laktoosia, en suklaatakaan. Sitäkin vaiva kun on eriasteisia. Lisäksi jotkut hyötyvät niistä laktoosia pilkkovista tableteista, joita voi ottaa ennen juhlia. Minä en hyödy, hirveä turvotus tulee ja ympäristö ei oikein tykkää kaasuttelusta. Allergiat ymmärrän ja ne rajoittavat ruokavaliota, mutta vegaanit saavat mun puolesta meillä syödä samaa kuin muutkin.
Laktoosi-intoleranssia on eri asteisia. Toiset voivat syödä enemmän ja toiset vähemmän.
Ei tietenkään käy, kun eivät ole laktoosittomia. Tarjoa vaikka marmeladia.
Vierailija kirjoitti:
Ei tietenkään käy, kun eivät ole laktoosittomia. Tarjoa vaikka marmeladia.
Joillakin voi rajoittua vain juotavaan maitoon, muuten sietää pieniä määriä.
Ei voi, se tuli todistettua juuri tällä viikolla kun satuin syömään kaksi (2) voita ja maitojauhetta sisältävää pikkuleipää, tuoteselosteessa ainesosat vehnäjauho, sokeri, perunajauho, voi, rypsiöljy, maitojauhe, nostatusaineet, suola, aromit.
Aloin tuntea parin tunnin kuluttua kahvittelusta itseni jotenkin niin huonovointiseksi että ehdin jo ajatella että pitää hakeutua lääkäriin tutkimuksiin, vatsaan särki, illalla suolisto mongersi kuin pahimpien kuukautispierujen aikaan. En vaan heti tajunnut että mistä johtuu. Tänään ollut puolittain ruikulilla, paksusuoli tulehtunut peräaukkoa myöten.
Öööö. 99,9 % aikuisista on laktoosi-intolerantikkoja. Miksi esität ettet ymmärrä mitä se tarkoittaa?
Minulle se tuottaa pieruja. Hirvittävät mahakivut saan, kun ahnehdin vaikkapa litran jäätelöä. Närästys on myös erittäin tuttu vieras sokolaatin jälkeen. Siksi juon maitua. Auttaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei tietenkään käy, kun eivät ole laktoosittomia. Tarjoa vaikka marmeladia.
Brunbergilla on laktoositonta maitosuklaata.
Löytyy ainakin isoimmista marketeista.
Hirvittävillä mahakivuilla tarkoitan ihan kamalia kipuja. Sellaisia pahempaakin pahempia.
Mistään sokolaatilevystä en ole varmaan ikinä saanut niin kamalia väänteitä. No ehkä jos ahmin yhteen kyytiin. Mutta siinäkin täytyy muistaa, että ruokavalioni ei ole täysin laktoositon muutenkaan. Parhaani mukaan ostan laktoositonta, mutta en aina. Enkä ole mitenkään tiukka sen suhteen. Esim. Laktoositon jäätölö on paskaa.
Riippuu ihan siitä kuinka paha intoleranssi on. Osalle sopii vähälaktoosiset tuotteet ja pieni määrä maitosuklaata, toisille pitää olla täysin laktoositonta.
Leivonnaisissa kerro, jos sisältää laktoosia. Kuten jo kerrottu, niin sietokyky vaihtelee. Itse voin syödä muutaman kohvehdin, mutta moni ei yhtään. Ei me tyhmiä olla, jos eteen lyödâän Pandan juhlapöytä. Otetaan mitä siedetään.
Wiener nougat konvehteja
Brunberg Laktoositon maitosuklaa
Vierailija kirjoitti:
Laktoosi-intoleranssia on eri asteisia. Toiset voivat syödä enemmän ja toiset vähemmän.
Jotkut luulee että niillä on laktoosi-intoleranssi, testi varmistaa. Itselle puhkesi 40-vuotiaana. En siedä yhtään.
Vierailija kirjoitti:
Wiener nougat konvehteja
Brunberg Laktoositon maitosuklaa
On tummaa ja vaaleaa suklaata.
Myös Fazerin Wiener Nougat on laktoositon.
Itse olen saanut laktoosista niin pahat vaivat että hakeuduin päivystykseen, luulin että on sydänoireita. Ei onneksi ollut. Nopea kaasunmuodostus aiheuttaa kurkkua ja leukaperiä kuristavia tuntemuksia, joita voi arvella sydänperäisiksi.
Jos syön laktoosia voin oksentaa.
Pääasia että ruoka on täysin laktoositonta. Jälkiruoat voi helposti jättää väliin. Moni laktoositon herkku ei ole herkkua ollenkaan. Otan mieluummin jonkin juoman tai hedelmän jälkiruoaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tietenkään käy, kun eivät ole laktoosittomia. Tarjoa vaikka marmeladia.
Joillakin voi rajoittua vain juotavaan maitoon, muuten sietää pieniä määriä.
Miksi ottaa riski?
On