Kuinka usein teet ruokaa naudanlihasta?
Kuinka usein ostat ja teet kotonasi ruokaa naudanlihasta (siis jos sika-nauta jauhelihaa ei lasketa mukaan)? Ja entä kuuluiko naudanliha lapsuudenkodissasi säännöllisesti ruokavalioon?
En itse edes muista, milloin olisin viimeksi ostanut naudanlihaa. Joskus tekisi mieli, mutta hinta on sen verran korkea, että en saa itselleni perusteltua, että miksi ostaisin nautaa, kun porsas ja broileri on niin paljon halvempaa.
Eikä lapsuudenkodissanikaan naudanlihaa juurikaan syöty. Ehkä joskus jos jotain oli kaupassa erikoistarjouksessa, kerran-pari vuodessa, mutta ei koskaan muuten.
Kommentit (39)
Viikottain teen naudanlihasta ruokaa. Jos mahdollista, luomusta. Ei sitä lihaa ole pakko syödä paljon ja joka päivä.
Lindströmin pihvit on yksi suosikkiruokalajejani ja riittoisa. Raastan tuoreen punajuuren hienolla terällä mureketaikinaan. On mehevää.
Harvakseltaan nykyään. Toki kerran parissa viikossa käytän naudan jauhelihaa joko kastikkeeseen tai texmexiin.
Syön naudanlihaa päivittäin, sillä märehtijät ovat ihmisen luontaisinta ravintoa. Itse asiassa en juuri muuta syökään.
https://saalistaja.fi/
Joka päivä syön 400 g naudan jauhenlihaa ja viikonloppuisin siihen päälle pihvejä.
Jauhelihapihvejä teen Snellmannin paremmasta naudanlihajauhelihasta.
Kuinka usein teet typeriä aloituksia?
Vierailija kirjoitti:
Joka päivä syön 400 g naudan jauhenlihaa ja viikonloppuisin siihen päälle pihvejä.
Mikä elukka on naudanjauhe? Varmaankin joku hirvittävän näköinen hybridi, oletan.
Vierailija kirjoitti:
Viikottain teen naudanlihasta ruokaa. Jos mahdollista, luomusta. Ei sitä lihaa ole pakko syödä paljon ja joka päivä.
Lindströmin pihvit on yksi suosikkiruokalajejani ja riittoisa. Raastan tuoreen punajuuren hienolla terällä mureketaikinaan. On mehevää.
Tarkoitatko että raastat raaan punajuuren ?
Kahdesti viikossa, toinen kerta on jauhelihaa ja toinen paistia, keittolihaa, kuutioita jne. Kallistahan tuo on, mutta kun itse kasvattaa ja itse ruokkii, niin tietää, että eläin on elänyt hyvän elämän. (omaan käyttöön tulevasta eläimestä pitää maksaa kuljetus, teurastus, tarkastus, paloittelu ja pakkaaminen eli lihakilolle tulee hintaa hyvinkin se sama, millä jauhelihaa kaupassa myydään).
Vierailija kirjoitti:
Kuinka usein teet typeriä aloituksia?
Teen niitä kaiket päivät. En tee tälläkään tiedolla mitään tuntemattomilta.... 🤣🤣🤣🤣🤣
Kerran kuukaudessa, Naudan jauheliha on itsessään mautonta, pihvit liian kalliita.
En koskaan. En pidä naudan mausta. Sika-nautaa käytän esim. makaronilaatikossa, mutta sitähän ei laskettu.
Ei ole varaa antaa lapsille kovinkaan usein. Kerran kuussa korkeintaan.
Usein ja miten niin kallista? Naudan jauhelihaa 10 % rasvaa saa alle 10 euron kilo.
Kokolihana ehkä pari kertaa vuodessa jos sitäkään, jauhiksena sen pari - kolme kertaa vuodessa. Meillä päin kokolihoissa possu on ollut aina huomattavasti edullisempaa ostettavaa kuin nauta. Lisäksi kaupoissa on niin paljon muutakin herkullista ja nautaa huokeampaa lihatuotetta, esim siipikarjaa, joten yritän pitää ruokavalion muutenkin mahdollisimman monipuolisena.
Viimeksi taisi olla naudan sisäpaistia. Oli tarjouksessa s-marketissa joku 12-13 euroa kilo. Ei mielestäni paha hinta. Pistin puoliksi. Tein toisesta puolikkaasta merimiespihvit. Sitä riitti koko perheelle kahdeksi päiväksi. Ja toisen puoliskon laitoin pakkaseen.
Merimiespihveihin, kun ei mene kaupasta lihan lisäksi, kuin perunaa, sipulia ja pullo olutta. Niin mielestäni erittäin edullisen ruuan sai. Ja aivan valtavan hyvää.
Silloin kun huvittaa. Ei minulla ole mitään tiettyä rytmiä, jonka mukaan käyttäisin tiettyä raaka-ainetta. Kaupassa käyn ekaksi kala/lihahyllyt ja jos siellä on jotain punalappuista niin teen siitä ja sen mukaan loput ostokset.
Vierailija kirjoitti:
En koskaan. En pidä naudan mausta. Sika-nautaa käytän esim. makaronilaatikossa, mutta sitähän ei laskettu.
Kokeilepa possujauhelihaa. Sitäkin saa useammalla eri rasvaprosentilla.
Mä ostan joka viikko kilon rasian naudan jauhelihaa (oli juuri cittarissa 7,99/kg). 2x viikossa syödään. Jaan sen siis puoliksi ja teen koko perheelle ruuan. Aikaa syödään harvemmin.