Jauheliha. Mitä ihmettä?
Miksi useimmissa jauhelihapaketeissa jauheliha on alaosastaan ruskehtavaa? Päivämäärät ok, eikä liha ole päässyt lämpenemäänkään kotiin kuskatessa.
Mikä siis vikana? Eikö sen pitäisi olla kauttaaltaan punaista? En tunne lihan haisevan pahalle, mutta onko se syömäkelpoistakaan?
En ole mikään uusavuton, mutta ottaa päähän kun en tiedä mitä tekis ja onko tuo ihan yleistä, vai sattuuko mulle vain usein tuollainen paketti?
Kommentit (3)
Jos pakkaus on pakattu kaupassa, niin tummuminen on ihan ok, jos päiväys on kohdallaan ja lihaa on säilytetty tarpeeksi kylmässä. Kaupassa pakatessa mukaan pääsee aina pakkaukseen niin paljon happea, ja kaupan huonommat pakkausolosuhteet on otettu huomioon päivämääriä määritellessä.
Jos sen sijaan kysymyksessä on teurastamolla/tukussa pakattu liha, voi tummuminen kertoa siitä, että pakkaamisessa tai säilytyksessä on mennyt jotain pieleen. Tällainen liha pakataan suojakaasuun, eikä se tummu läheskään niin herkästi kuin kaupassa pakattu liha. Suojakaasuun pakkaaminen on myös peruste sille, että sallittu säilytysaika on moninkertainen kaupassa pakattuun lihaan verrattuna. Jos esim. pakkaukseen on tullut reikä, ei suojakaasu enää suojaakaan lihaa pilaantumiselta.
siis juurikin suojakaasuun pakattuja jauhelihoja ostan. pakkaus ehjä, päivämäärä esim. seuraavana päivänä. En vaan tajua.
Mutta onko se siis pilaantunutta?
eli suojakaasussakin siltä pohjapuolelta, joka on kiinni pakkauksessa. ihan normaalia on.