Pakastevihannekset
Mikä hemmetti saa ihmisen ostamaan jäätävällä kilohinnalla pahoja vetisiä ulkomaisia pakasteita kun kaupoissa on hyllyt täynnä kotimaisia juureksia yms. eurolla kilo? Keskellä kesääkin näkee ihmisten ostavan pakasteita vaikka kotimaiset vihannekset on parhaimmillaan ja halpoja. Muutenkin Suomen ruokakulttuuri on ihan naurettava. Itse tuotteet olisivat huippulaadukkaita, mutta ei tunnu kiinnostavan pätkääkään.
Kommentit (15)
Koska haluan muutakin kuin porkkanaa.
Sitäpaitsi jos et huolehdit kylmäkatejun katekamattomuudesta, pakasteet ovat yleensä korkealaatuisia. Jo kevättalvella ne ovat usein parempilaatuisia kuin kellaritukuissa talven yli nahistuneet "tuoreet" kasvikset.
Parempilaatuisia? Just.. vetisiä, muhjuisia ja pahoja, ja ollut jäässä helposti yli vuoden. Haluat muutakin kuin porkkanaa? Käykö selleri, palsternakka, lanttu, kaali, punajuuri, nauris kyssäkaali ymsymsyms?
Vierailija kirjoitti:
No minä ostan aika usein. Syystä etten arkena jaksa aina kuoria ja pilkkoa niitä juureksia kun kiireessä työpäivän jälkeen alan laittaa ruokaa perheelle. Helpompi ottaa pakastepussista valmiiksi kuutioina.
Tää on just suomalaista ruokakulttuuria; "no en nyt jaksa nähä vaivaa ku kyllä tää vähän kehnompikin kelepaa" ja ei kai se ihme ole kun sukupolvelta toiselle ruoan merkitys on tasoa polttoaine.
Millä lusikalla niitä kuoria kraaputat? Menee alle 10 sekuntia kuoria juures. Pilkkomiseen menee hyvällä veitsellä 30 sekuntia, ehkä minuutti jos ei ole ruoanlaitosta kokemusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No minä ostan aika usein. Syystä etten arkena jaksa aina kuoria ja pilkkoa niitä juureksia kun kiireessä työpäivän jälkeen alan laittaa ruokaa perheelle. Helpompi ottaa pakastepussista valmiiksi kuutioina.
Tää on just suomalaista ruokakulttuuria; "no en nyt jaksa nähä vaivaa ku kyllä tää vähän kehnompikin kelepaa" ja ei kai se ihme ole kun sukupolvelta toiselle ruoan merkitys on tasoa polttoaine.
Millä lusikalla niitä kuoria kraaputat? Menee alle 10 sekuntia kuoria juures. Pilkkomiseen menee hyvällä veitsellä 30 sekuntia, ehkä minuutti jos ei ole ruoanlaitosta kokemusta.
Katsopa seuraavan kerran kellosta paljonko tuohon kaikkeen menee aikaa: pesu, kuoriminen ja pilkkominen. Ei riitä 30 sekuntia paitsi jos tekee vähän sinnepäin ja pilkkominenkin tarkoittaa puolittamista eikä kuutiointia tai suikalointia.
Vierailija kirjoitti:
Käykö selleri, palsternakka, lanttu, kaali, punajuuri, nauris kyssäkaali ymsymsyms?
Käy, ja ostan niitä säännöllisesti. Tälläkin hetkellä jääkaapissa on porkkanan lisäksi perunaa, lanttua, punakaalia ja bataattia. Lehtikaaliakin on. Palsternakkaa, ruusukaalia, punajuurta ja kaalia valmistin viime viikolla ja jouluksi ajattelin tehdä jotain juuriselleristä. Kyssäkaalia ei ole lähikaupassa ollut hetkeen. Pakastimessa on maissia, soijapapua, kotimaista hienonnettua pinaattia, kotimaista parsakaalia ja paria erilaista vihannessekoitusta. Pakastevihanneksissa ei ole mitään vikaa, ja sesongin ulkopuolella on järkevää käyttää pakastettuja, mahdollisuuksien mukaan kotimaisia, vihanneksia. Ne ovat koostumukseltaan ja ravintoarvoiltaan hyviä, ja vetisyyden välttää oikealla valmistustavalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No minä ostan aika usein. Syystä etten arkena jaksa aina kuoria ja pilkkoa niitä juureksia kun kiireessä työpäivän jälkeen alan laittaa ruokaa perheelle. Helpompi ottaa pakastepussista valmiiksi kuutioina.
Tää on just suomalaista ruokakulttuuria; "no en nyt jaksa nähä vaivaa ku kyllä tää vähän kehnompikin kelepaa" ja ei kai se ihme ole kun sukupolvelta toiselle ruoan merkitys on tasoa polttoaine.
Millä lusikalla niitä kuoria kraaputat? Menee alle 10 sekuntia kuoria juures. Pilkkomiseen menee hyvällä veitsellä 30 sekuntia, ehkä minuutti jos ei ole ruoanlaitosta kokemusta.
Katsopa seuraavan kerran kellosta paljonko tuohon kaikkeen menee aikaa: pesu, kuoriminen ja pilkkominen. Ei riitä 30 sekuntia paitsi jos tekee vähän sinnepäin ja pilkkominenkin tarkoittaa puolittamista eikä kuutiointia tai suikalointia
Kuorin porkkanan, huuhtelen sen, ja pilkon KUUTIOIKSI, aikaa meni tasan 30 sekuntia. Huhhuh kauhee urakka
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käykö selleri, palsternakka, lanttu, kaali, punajuuri, nauris kyssäkaali ymsymsyms?
Käy, ja ostan niitä säännöllisesti. Tälläkin hetkellä jääkaapissa on porkkanan lisäksi perunaa, lanttua, punakaalia ja bataattia. Lehtikaaliakin on. Palsternakkaa, ruusukaalia, punajuurta ja kaalia valmistin viime viikolla ja jouluksi ajattelin tehdä jotain juuriselleristä. Kyssäkaalia ei ole lähikaupassa ollut hetkeen. Pakastimessa on maissia, soijapapua, kotimaista hienonnettua pinaattia, kotimaista parsakaalia ja paria erilaista vihannessekoitusta. Pakastevihanneksissa ei ole mitään vikaa, ja sesongin ulkopuolella on järkevää käyttää pakastettuja, mahdollisuuksien mukaan kotimaisia, vihanneksia. Ne ovat koostumukseltaan ja ravintoarvoiltaan hyviä, ja vetisyyden välttää oikealla valmistustavalla.
Älä valehtele, just sanoit että haluat muutakin kuin porkkanaa... jos kaappisi sisältö olisi totuudenmukainen niin ymmärrät sen verran ruoanlaitosta ettet voi todellakaan väittää pakastetun kukka/parsakaalin olevan hyviä tuotteita. Ne on ihan hirveitä. Jotkut pakasteherneet ihan ok mutta siihen se jää
Ostaja joskus Apetit-herneitä ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan.
Parempia kuin tuoreet. Ja voittaa paskalantun koska tahansa.
Joku kyssäkaali on niin painavaa että kun sen on kuorinut tulee kilohinta aika kovaksi.
Juurekset eivät yksinään muodosta monipuolista kasvistarjoamaa.
Vierailija kirjoitti:
Ostaja joskus Apetit-herneitä ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan.
Parempia kuin tuoreet. Ja voittaa paskalantun koska tahansa.
Pakasteherneet on ihan ok. Lantussa on sama ongelma kuin kaalissa meidän ruoanlaittotaidottomalle kulttuurille, että niitä haudutetaan 6 tuntia uunissa että ihan varmana saadaan ne rikki pierukaasut esille. Oikein valmistettuna 5/5 tuotteita.
Vierailija kirjoitti:
Juurekset eivät yksinään muodosta monipuolista kasvistarjoamaa.
Eli täytyy ostaa ne samat juurekset pakastettuna?
Vierailija kirjoitti:
Älä valehtele, just sanoit että haluat muutakin kuin porkkanaa... jos kaappisi sisältö olisi totuudenmukainen niin ymmärrät sen verran ruoanlaitosta ettet voi todellakaan väittää pakastetun kukka/parsakaalin olevan hyviä tuotteita. Ne on ihan hirveitä. Jotkut pakasteherneet ihan ok mutta siihen se jää
Niin, en ole tuo alun perin lainaamasi kirjoittaja. Kommentoin vaan sitä, että tuoreiden juuresten ja pakastevihannesten käyttäminen eivät mitenkään sulje toisiaan pois. On totta, että pakastevihannesten valmistustavat ovat rajatummat kuin tuoreiden ja jotkin vihannekset kestävät pakastamisen ja kypsentämisen paremmin kuin toiset (kukkakaali tästä hyvä esimerkki, sitä syön vain tuoreena), mutta ei se tarkoita kaikkien pakastevihannesten olevan kelvottomia kaikkiin tarkoituksiin.
Mä ostan aina tuoretta, mut pakko sanoo tähän sellanen asia että pakasteissa saattaa olla paremmin niitä vihanneksien ravintoarvoja talllella koska ne on pakastettu suoraan... Tuore vihannes saattaa heilua ties missä halleissa ties kuinka kauan ennenko se päätyy kaupan hyllyille....
Ostan tuoreita lähinnä sen takia että ne on paremman makusia, mutta ravintoarvot saattaa olla paremmat pakasteissa.
No minä ostan aika usein. Syystä etten arkena jaksa aina kuoria ja pilkkoa niitä juureksia kun kiireessä työpäivän jälkeen alan laittaa ruokaa perheelle. Helpompi ottaa pakastepussista valmiiksi kuutioina.