Onko piimä terveellisempi juoma kuin maito? Tuleeko siinä hapattamisesta samoja terveysvaikutuksia tai sulaako helpommin? Juotko piimää?
Kun sanotaan että jogurtissa tulee bakteereita, joista voi olla hyötyä. Miten on piimän laita?
Onko piimä terveellistä? Juotko?
Kommentit (12)
Jos myytäisiin puolen litran purkeissa voisin ostaakin mutta yksin vaikea saada litraa alas muutamassa päivässä
Vierailija kirjoitti:
Jos myytäisiin puolen litran purkeissa voisin ostaakin mutta yksin vaikea saada litraa alas muutamassa päivässä
Miksihän ei muuten myydä!
Kyllä, piimä on terveellisempää kuin maito.
On se varmasti maitoa terveellisempää, kun se on hapatettu ja siinä on siten maitohappobakteereja. Tosin en tiedä sitten yleisesti maitotutteiden terveellisyydestä. Väitetään että ne lisääkin elimistön tulehdusta. Tosin itsekin syön juustoa ja jogurttia toisinaan, mutta maitoa en juo enkä piimääkään.
Piimää ei homogenoida kuten maitoa. On huhuttu että homogenointi olisi syy sille miksi ihmiset ovat maitoyliherkkiä.
Vierailija kirjoitti:
Jos myytäisiin puolen litran purkeissa voisin ostaakin mutta yksin vaikea saada litraa alas muutamassa päivässä
Kyllä se piimä kaksviikkoa avattuna säilyy jääkaapissa juomakunnossa. Siinä ajassa ehdit kyllä juoda litran purkin.
Asidofilus ja Bifidus on pari maitohappobakteerisukua, hyvässä tavarassa on satoja lajeja. Hapankaalissa ja "venäläisessä" suolakurkussa myös.
Joskus kyllä jugurtti tms. purkin kyljessä mainostettiin että 10 000 000 maitohappobakteeria. Eivät edes valehdelleet. Kehuivat vain yksittäisten bakteerien eikä lajien määrällä😄
Vierailija kirjoitti:
Piimää ei homogenoida kuten maitoa. On huhuttu että homogenointi olisi syy sille miksi ihmiset ovat maitoyliherkkiä.
Muistaa lapsuudesta ku meillä oli lehmiä. Sitä juotiin mitä tankissa oli rasvoineen päivineen. Jos maito oli hieman seissyt, niin piti sekoittaa. Aivaan kuten piimää jossa rasva erottuu pinnalle jos ei sekoittele. Pastörointi tappaa bakteerit, ne hyvätkin. Homogenointi mulkaa rasvoja niin ettei nykyihmisen tarvitsisi ravistella maitoa vaan se on tasaista valkoista höttöä aina vaikka seisoisikin viikkotolkulla purkissa.
Jos piimään sekoittaa vaikka pakastemarjoja ja ehkä vähän makeutusta, siitä saa hyvänmakuisen "pirtelön".
Vierailija kirjoitti:
Jos piimään sekoittaa vaikka pakastemarjoja ja ehkä vähän makeutusta, siitä saa hyvänmakuisen "pirtelön".
terveellinen välipala tai iltapala ja herkkua
Ainakin joissain artikkeleissa mainitaan hapanmaitotuotteiden olevan parempia terveydelle verrattuna hapattamattomiin maitotuotteisiin. Ehkä niillä hapatuksessa syntyvillä bakteereilla on jotain hyviä ominaisuuksia, mistä suolisto tykkää. Ainakin oma maha kestää paljon paremmin tavallisen piimän, juuston, jugurtin, rahkan ja viilin nauttimista kuin tavallisen maidon. Tämän huomion kautta olen pohtinut, että miksi ehkä aikuiset ihmiset ovat pystyneet nauttimaan maitotuotteita historian hämärissä. Ennen kunnon kylmäketjuja maitoa maitona ei ole annettu kuin lapsille, sairaille ja vanhuksille. Se oli kesäinen erikoisherkku aikana, jolloin lehmät oli ummessa talvikuukaudet. Suurin osa maidosta on tehty juustoksi tai hapatettu piimäksi, koska niiden säilyvyys on ollut parempi mitä tuoreen maidon. Aikuiset ihmiset ovat juoneet säännöllisesti maidon maitona ajallisesti todella lyhyen hetken.
Ab-piimässä ainakin varmaan samoja bakteerikantoja kuin ab-jogurtissa