Kuvailkaa miltä kypsä kurpitsa maistuu.
Otsikko on ehkä vähän harhaanjohtava mutta lukekaa viesti loppuun ennenkuin vastaatte!
Minulla on ollut paljon aasialaisia työkavereita vuosien varrella ja he tekevät paljon ruokaa itse. He ovat myös todella ystävälisiä ja tuovat esim. työpaikalle itseleipomiaan leivoksia/piirakoita kaikille. Arvostan tätä, enkä missään nimessä halua loukata ketään. Pidän kaikista työkavereistani ja olen myös kertonut sen heille.
Olen itse kaikkiruokainen enkä nirsoile mistään. Omat kokkaukseni itselleni ovat varmasti myös kyseenalaisia. Syön kaikkia makuja eikä mikään erikoinenkaan ällötä tai okseta.
Jostain syystä olen törmännyt erääseen makuun (epäilen kypsäksi kurpitsaksi), joka saa minulle aivan tahtomatta aikaan selkeän oksennusreaktion! En ole koskaan missään maistanut tätä samaa, paitsi ihanien aasislaisten työkavereiden ruoissa. Reaktio ei liity ruoan koostumukseen vaan nimenomaan makuun. Vaikka kuinka olen kohtelias aikuinen ihminen, tämä yksi maku saa minut tahtomattani voimaan pahoin.
Kuvailkaa siis miltä kurpitsa maistuu.
Kommentit (5)
Kurpitsoita on hyvin monenlaisia. Kesäkurpitsa on miedoimmasta päästä, sitä olet varmaan maistanut? Useimmat kurpitsat ovat sitä hieman makeampia, joidenkin maku muistuttaa hieman kypsää lanttua, toisissa on pähkinäinen vivahde. Itse pidän kurpitsoista, paitsi japanilaisesta hokkaido- tai kuri-kurpitsasta, jossa on mielestäni jotenkin tunkkainen maku.
Onko niissä syömissäsi aasialaisissa ruoissa siis rakenteeltaan erottuvia palasia, jotka maistuvat epämiellyttäviltä? Voisiko kyseessä sittenkin olla jokin mauste, esimerkiksi korianteri?
Vierailija kirjoitti:
Kurpitsoita on hyvin monenlaisia. Kesäkurpitsa on miedoimmasta päästä, sitä olet varmaan maistanut? Useimmat kurpitsat ovat sitä hieman makeampia, joidenkin maku muistuttaa hieman kypsää lanttua, toisissa on pähkinäinen vivahde. Itse pidän kurpitsoista, paitsi japanilaisesta hokkaido- tai kuri-kurpitsasta, jossa on mielestäni jotenkin tunkkainen maku.
Onko niissä syömissäsi aasialaisissa ruoissa siis rakenteeltaan erottuvia palasia, jotka maistuvat epämiellyttäviltä? Voisiko kyseessä sittenkin olla jokin mauste, esimerkiksi korianteri?
Tunnen kyllä kesäkurpitsan ja sen sukulaiskasvit (esim. kurkku) Tarkoitin lähinnä sitä oranssia ns. halloween-kurpitsaa. En ole vuosien varrella keksinyt mikä tämä maku voisi olla muuta kuin kurpitsa. Kaikki tarjoiltu ruoka on ollut oranssia. Esim. leivoksia, joissa on oranssi kerros. Eikä siis koostumus ole ällöttävä tai millään tavalla erikoinen!
Olen ammatiltani puutarhuri, joten tiedän jo sitäkin kautta eri kasvisten ominaisuudet, maut jne. Ei ole korianteri.
Aasialaisessa ruuassa hyvin harvoin käytetään kurpitsaa, se ei ole tyypillinen aines. Etenkään leivonnaisissa. Jos liität epämiellyttävän maun oranssin väriseen kasvikseen, niin olen aika varma, että olet syönyt aineksia, jotka ovat saaneet värinsä kurkumasta. Sen makun on hieman tympeä liiallisesti käytettynä - veljeni ei pidä siitä lainkaan.
Kurpitsa on hyvin miedon makuinen, siksi se sopii käytännössä mihin tahansa. Se saa makunsa muista aineksista, siksi sitä voi käyttää niin makeissa kuin suolaisissa ruuissa ja leivonnaisissa. Kypsentämättömän oranssin (halloweenkurpitsatyyppisen) kurpitsan maku on hieman ehkä lantun tyyppinen, ei vihreän makuinen kuten kesäkurpitsan. Mutta maku on ERITTÄIN hento.
Kuivaile sinä ensin miltä peruna maistuu?